PHP / MySQL Fundamentals

В този курс ще Ви запознаем с основите на програмирането и особеностите в езика PHP и неговия синтаксис. Курсът е подходящ за хора с познания по html - базова концепция на езика, създаване на таблици и форми.

Начало на курса:

Очаквайте Скоро

Продължителност

4 седмици

Цена:

520 лв.

Стартово ниво:

Подходящо за начинаещи

Език на провеждане:

Български

Видео Записи

16 часа

Сертификат Адванс Академи:

Да

Свързани Курсове:

Относно курса:

Ускорените курсове на ADVANCEACADEMY.bg са изработени от действащи СТАРШИ разработчици на компании, работещи по проекти на Carrefour, Walt Disney, Western Union, UPS. Направени за начинаещи, на достъпен език с достатъчно примери, курсовете имат за цел с помощта на примери и практически задачи да помогнат на хора с желание и без опит, да навлязат в изключително интересния свят на УЕБ.

Какво е важно да знаем?

 • Да създавате и поддържате гъвкави web приложения и динамични страници
 • Да подготвяте оптимално средата за разработка и изпълнение на вашите програми
 • Да проследявате и отстранявате грешки
 • Да изграждате, оптимизирате бази от дании.
 • Да използвате оптимално ресурсите на web сървърите
 • Да предпазвате вашите web приложения от хакерски атаки

Какво ще научите след успешно преминат курс ?

Седмица 1

 • PHP Въведение
 • Синтаксис - оператори, масиви, контролни структури, функции
 • Оператори за включване
 • Изпращане на данни от страна на клиента
 • HTTP GET/POST заявки

Седмица 2

 • PHP - oснови
 • Основни функции на езика: дата функции, функции за работа със символни низове, функции за работа с масиви
 • Работа със сесии и cookies
 • Работа с файлове

Седмица 3

 • MySQL
 • Принципи на релационните бази данни
 • Създаване на бази данни с MySQL
 • MyISAM vs InnoDB. Предимства и недостатъци. Избор на подходящ DB engine
 • SQL заявки (промяна, извличане, триене данни)
 • Връзка между таблици

Седмица 4

 • PHP/MySQL
 • PHP APIs за връзка с MySQL.
 • Функции за работа с MySQL.
 • SQL инжекции. Защита от хакерски атаки
 • AJAX/OOP
 • AJAX - същност, основни принципи, jQuery AJAX методи.
 • Обектно ориентирано програмиране - основни принципи, основни понятия, спецификатори на достъпа.

Запознайте се с лекторите:

Стефан Кършев

PHP DEVELOPER

Стефан Кършев има повече от 10 години опит в програмирането. Получава магистърска степен по Информатика през 2010г., след което бързо се издига до Chief Developer в една от най-големите ИТ компании в страната. Провел е 15 курса по програмиране, в които е обучил повече от 150 души, като над 70% от тях вече работят като програмисти. "Всичко може да се научи и постигне с желание и мотивация".

Даниел Донев

PHP DEVELOPER

Даниел Донев е завършил магистратура в Икономически Университет Варна специалност Информатика.Още в университета разбира за страстта си към програмирането и започва да работи във фирма за Уебдизайн. Тази страст го води пред малки, средни и големи проекти през изминалите десет години. "Аз обичам работата си и вярвам, че всеки трябва да преследва мечтите си и да се бори за тях!"

Сертификат:

Advance Academy

AdvanceAcademy.bg издава Сертификат за преминало обучение на всички курсисти завършили успешно курса на обучение, за всички специалности независимо от нивото и продължителността. Този документ е признат като официален от редица ИТ компании, както във Варна, така и в България.

Нашите успешни истории:

Филип Коняров

За академията разбрах случайно - докато бях по работа в съседен офис в бизнес сградата.

Модерната учебна зала и позитивното настроение на екипа.

Занимавам се с технологии от малък. Избрах iOS курса, защото съм фен на Apple продуктите, харесвам дизайна и качеството им и искам да допринасям към развитието на софтуера им.

Направи ми впечатление екипната работа и колко бързо научавах езика за програмиране.

Да не губят време, а да се запишат и да започнат своята кариера в ИТ индустрията.

Мечтая да се развивам в ИТ сектора, да помагам не само на себе си, но и на другите в развитието ни и това на България.

Христиан Богданов

Първоначално научих за „ADVANCE ACADEMY“ от приятел, а впоследствие от новинарски сайтове като varnautre.bg и economy.bg, от чиито статии добих позитивна нагласа евентуално да започна обучение в Академията.

Първото ми впечатление за Академята беше топлото посрещане в „Ден на отворените врати“, когато имах възможността да говоря с всички от екипа на Академията и да получа отговор на всеки от въпросите си. В края на събитието си тръгнах ентусиазиран и решен да опитам тази възможност.

Избрах този курс, защото е в областта на интересите ми, а именно в сферата на ИТ. Понастоящем уча програмиране, но ми беше интересно да науча повече и за онази част от разбработката на софтуер, наречена „осигуряване на качеството“. Имам много мечти и тази е една от тях. Като дете четох всичко свързано с компютрите. По ирония на съдбата учих за тях, и продължих с друга професия, само за да се откажа и да се върна към детската си страст.

Първите ми впечатления бяха смесени, но като цяло положителни. Виждах възможности за оптимизация на времето за предаване на материала, но в крайна сметка се движехме по план. Обстановката беше приятелска и сплотена, като можеш задаваш въпроси без да се притесняваш.

Разбира се, бях много щастлив и приятно изненадан. Представих си едно вероятно бъдеще и си дадох сметка, че това е само началото, и тепърва има още много да уча и да се доказвам. Това че съм избран е привилегия, но и голяма отговорност. Вълнуващо е.

Опитайте и разберете дали това ви харесва. Човек не може да знае къде чака следващата възможност, но за да я намериш, трябва да я потъсриш. Чрез „ADVANCE ACADEMY“ може да намерите новата си професия.

В краткосорчен план най-голямото ми желание да се справя с новата работа и да затвърдя позицията си. В дългосорчна перспектива биха се открили още и нови възможности. Като например да се издигна до най-високото стъпало в QA-йерархията или да открия ново предизвикателство в обширния и динамичен свят на ИТ. Бъдещето затова е интересно, защото е непредсказуемо.

Калоян Иванов

Разбрах за „ADVANCE ACADEMY“ от електронните медии и фейсбук.

Първите ми впечатления бяха свързани с отношението на собствениците и преподавателите спрямо мен и моите въпроси за различните видове курсове, които се предлагат. Всички бяха изключително позитивни и изчерпателни в своите отговори, което беше важно за моя избор да се запиша като курсист. Имаше „Отворени врати“ за желаещите да се запишат, което беше много полезно събитие с оглед курсистие да се запознаят с преподавателите и начина на провеждане на курса.

От както се помня се занимавам с компютри, първоначално за забавление, а по-късно и в моята ежедневна работа. За мен беше изключително интересно предизвикателство от консуматор на мобилни приложения да премина в създател на такива, за това избрах и курса за iOS Програмиране. През последните години ИТ сектора заема все по-голям дял от бизнеса в България, с което разбира се предоставя възможност на хора като мен, които имат интереси в тази област да развият и покажат способностите си.

През първите часове на курса за iOS Програмиране се запознахме с средата, на която ще работим и какво да очакваме в края на курса, като придобити знания и умения. Направи ми впечатление приятната атмосфера в залата за обучение, всичко беше напълно ново. Техниката напълно отговаряше на потребностите на iOS Програмирането.

Бях много радостен. След 3 месечни усилия за натрупване на необходимите знания за изграждането на първото ми приложение и впоследствие неговата реализация, това беше логичното продължение в развитието ми като мобилен програмист. Благодаря на екипа от iCARD за предоставената ми възможност!

Да придобиваш нови знания никога не е било излишно, а напротив. Бих ги посъветвал ако имат интерес в областта и кусовете, които се предлагат са в сферата на техните нужди, и разбира се имат малко свободно време да запишат ADVANCE ACADEMY.

Мечтая да се превърна в един от най- добрите профисионалсти, в моято сфера.