HTML 5 & CSS 3 програмиране

За ученици от 5 до 12 клас

 • HTML е използван от 90% от всички уеб сайтове
 • CSS определя външния вид на уеб страниците
 • Разработване на вашия първи уеб сайт
 • Курс 4 модула за 4 месеца

HTML5 & CSS 3 програмиране за ученици

Програма, изготвена за ученици от 5 до 12 клас

 • Занятията се провеждат в залите на Advance Academy, оборудвани с модерни компютри
 • Всички лекции се записват и могат да се гледат от курсистите през онлайн платформата на Advance Academy
 • Създаване на реални проекти по време на курса
 • Начало: 27 Февруари 2021г. (събота) 14:00ч.

ПРОГРАМА НА “HTML5 & CSS 3 програмиране за ученици”


 • Модул 1. HTML

  Продължителност: 4 дни/12 учебни часа

  В този модул ще се запознаем с Азбуката в УЕБ Програмирането – езикът HTML. Ще подготвим среда за Front End програмиране – ще научим какъв софтуер ни е нужен и за какво; Как се работи с Developer tools към Chrome; Основни елементи в HTML (тагове); Как се създава структурата на една уеб страница.

 • Модул 2. CSS

  Продължителност: 4 дни/12 учебни часа

  Ще се запознаем с основните елементи и синтаксиса на CSS; Ще се научим как да добавяме стил към нашата уеб страница, как да променям цветове, размери, шрифтове; Ще си говорим как да добавим и работим с ефекти, които да продадат уникалност на нашата уеб страница.

 • Модул 3. Първият ни Уеб проект

  Продължителност: 3 дни/9 учебни часа

  В този модул ще приложим на практика всичко, което сме научили до момента. Всеки курсист ще работи по задание в реална работна среда и ще се сблъска с всички стъпки при създаването на един уеб проект.

 • Code Challenge 2021

  Традиционният завършек на всеки курс и най-чаканото събитие от нашите курсисти. С уменията по HTML и CSS  в рамките на няколко часа, всеки участник ще може да подготви своята уеб страница, като създаде структурата, добави функционалности и съдържание. На финала всеки ще има възможността да презентира своя проект и да разкаже за идеята и технологиите, които е използвал пред нашите специални гости - родители и приятели.

Безплатна Инженерна лаборатория

Технологиите са навсякъде и все по-достъпни. Ние в Адванс Академи искаме да сме новатори. Убедени сме, че нашите курсисти заслужават най-доброто. Това е и причината да разработим “Инженерна лаборатория”.

Управление и състезание с дронове - в този ден ще поговорим за това как дроновете летят, пазят баланс, връщат се при нас, ориентират се в обстановката и правят зрелищните видео клипове, които сме свикнали да виждаме. Всеки курсист ще има възможност да управлява един от 5-те професионални дрона на академията, а накрая състезание между курсистите ще покаже, кой е усвоил най-добре наученото.

Създаване на настолна игра с 3D принтер - 3D принтирането се развива все повече с всяка година. Да притежаваш 3D принтер, вече е достъпно за масовите потребители. В рамките на нашата “Инженерна лаборатория” ще трябва да създадат и принтират фигура на герой от настолна игра, който да използват в сценария, който ще развием и разиграем заедно.

Програмиране на роботи - Винаги сме мечтали да управляваме роботи. Тази мечта е все по-близо. По време на една от нашите “Инженерни лаборатории”, курсистите ще могат да създават цялостни програми на поведение с помощта на таблети, които след това роботите да изпълняват. Състезание между тях в края ще определи титлата “Master of Robots”.

Безплатен инженерен уикенд

По програма на американската детска инженерна академия KiwiCo Innovation Factory. През този ден курсистите ще сглобят собствена балиста, изстрелваща пинг понг топчета с помощта на пружини, ластици и обтегачи, от съставни части, създадени специално за Адванс Академи от KiwiCo Innovation Factory. Ще научат някои основни закони на физиката и накрая ще се състезават помежду си разделени в отбори. Забавлението е гарантирано, а изработената машина остава подарък за курсистите.

Цена на курса

12 лв / на час или 36 лв / на седмица

Продължителност на курса - 11 седмици
Срокове за плащане:

420лв - Цена на цял курс

Плащане на вноски:

140лв - до 25 Февруари 2021г.

140лв - до 25 Март 2021г.

140лв - до 25 Април 2021г.

Включи се сега

в HTML 5 & CSS 3 програмиране за ученици


Преподавателят

Даниела Зидарова Преподавател HTML & CSS програмиране за ученици

Даниела Зидарова

Даниела Зидарова завършва бакалавърска и магистърска степен в Икономически университет – Варна със специалност „Информатика“. Има професионален опит както в поддръжката на хардуерни конфигурации, така и в създаване на уеб-базирани решения. Към настоящия момент работи като уеб програмист в софтуерния екип на Икономически университет - Варна. Тя е преподавателка на ученици от 5 до 12 клас, с които изучават основните езици на уеб програмирането.