Програмиране за напреднали - Разработка на Мобилни приложения

 • Ще научим как работят мобилните приложения за Android
 • Ще разберем как работи програмата MIT App Inventor
 • Ще тестваме приложения на мобилен телефон
 • Резултатът накрая – нашето първо приложение

Начало: 25 Септември 15:30 - 17:30ч.

Уникална Образователна
Програма от Адванс Академи

Какво предстои: За нашите приятели сме подготвили целогодишен курс „Програмиране за напреднали – Разработка на Мобилни приложения“, който е третата част от общата ни програма “Computer Science”. Програмата е за ученици, които са завършили поне 3ти клас и проявяват интерес към дигиталните технологии. За да е по-лесно на курсистите в тази програма, е добре да са преминали през първите три части на програмата „Computer Science”. По време на курса те ще научат основните концепции при разработка на мобилни приложения, използвайки платформата MIT App Inventor. Чрез нея децата ще създадат своите първи мобилни приложения.
Занятията са 1 път седмично по 2 учебни часа.

Какво ще учим: По време на учебните занятия децата ще разгледат как са изградени мобилните приложения за Android и как работят. Ще се запознаят с различните етапи при създаването на мобилно приложение, както и с платформата на Масачузетския Технологичен Институт (MIT) – App Inventor. Курсът ще завърши с разработването на 3 приложения.

Децата са бъдещето ни! Образованието е най-ценният ресурс

ПРОГРАМА
“Програмиране за напреднали - Разработка на Мобилни приложения“


 • Модул 1. Въведение в разработването на мобилни приложения за Android

  В този модул ще разгледаме как работят мобилните приложения за Android. Ще разгледаме как е изградено едно мобилно приложение и как работи. Ще се запознаем с отделните етапи при създаване на мобилно приложение - от къде трябва да започнем и какво ни е необходимо.

 • Модул 2. Запознаване с програмата на MIT App Inventor

  Продължителност: 2 седмици /4 учебни часа

  Ще се запознаем и ще започнем да работим с платформата на Масачузетския Технологичен Институт (MIT), с чиято помощ ще създаваме интерактивни приложения. Ще разгледаме какви възможности ни дава тя и какви приложения може да правим с нея. Ще създадем профил и ще разгледаме основните функционалности на системата. Ще разработим нашия първи проект.

 • Модул 3. Дизайн на потребителския интерфейс

  Продължителност: 9 седмици /18 учебни часа

  Първата стъпка при разработката на мобилно приложение е създаването на потребителски екран (интерфейс) и какво ще бъде неговото съдържание. Ще разгледаме кои са компонентите, които трябва да бъдат включени и какви са добрите практики при разработването на потребителския екран (интерфейс) при различните мобилни приложения. Ще се научим да добавяме различни компоненти, да променяме техния стил, големина и позиция.

 • Модул 5. Публикуване и тестване на първо приложение

  Продължителност: 3 седмици /6 учебни часа

  В този модул ще изчистим всички бъгове от нашето приложение, ще се научим да тестваме като Senior програмисти, за да може всяка една функционалност да работи без проблеми. Ще минем през стъпките на публикуване на нашето приложение в Google Store.

 • Модул 4. Добавяне на допълнителни функционалности

  Продължителност: 1 седмица /2 учебни часа

  След като сме добавили различни компоненти е ред да добавим функционалности към тях. По време на този модул ще се научим на основите принципи на работа на всяка част от нашето мобилно приложение. Ще разгледаме логиката на работа и как основните принципи на програмирането оживяват чрез нашите идеи.

 • Модул 6. Създаване на приложения Event App

  Продължителност: 3 седмици /6 учебни часа

  В този модул ще създадем много полезни приложения за събития и задачи. Ще създадем красив потребителски интерфейс, ще добавим снимки, бутони и няколко екрана.

 • Модул 7. Създаване на приложение Game Аpp

  В този модул ще създаваме игри, които да споделяме и играем с приятели. Ще добавим различни функционалности като точки, нива, трудност и други.

 • Инженерни лаборатории

  Продължителност: 3 седмици /6 учебни часа

  След края на всеки модул сме подготвили различни инженерни лаборатории, с които децата да се запознаят с приложния свят на ИТ. Курсистите ще научат историята на мобилните телефони, ще се състезават с дронове, ще разберат за най-иновативните технологии - AR (разширена реалност) и AI (изкуствен интелект).

Цена на курса

17 лв / на час или 34 лв / на седмица

Продължителност на курса - 26 седмици
Цена на курса - 890лв

Възможност за плащане на вноски:

150лв - до 20 Септември 2021г.

150лв - до 10 Октомври 2021г.

150лв - до 10 Ноември 2021г.

150лв - до 10 Декември 2021г.

150лв - до 10 Февруари 2022г.

150лв - до 10 Март 2022г.

*10% отстъпка - ако доведеш брат/сестра или приятел.

Включи се сега

в Програмиране за напреднали - Разработка на мобилни приложения


Инженерни лаборатории

Технологиите са навсякъде и все по-достъпни. Ние в Адванс Академи искаме да сме новатори. Убедени сме, че нашите курсисти заслужават най-доброто. Това е и причината да разработим нашите Инженерни лаборатории, които ще се провеждат след края на всеки модул от курса.

История на мобилните телефони

По време на първата лаборатория курсистите ще се запознаят с историята на мобилните телефони. Ще разберем кога са изобретени, ключови моменти в развитието и иновациите на мобилните телефони, както и кои са били едни от най-популярните мобилни телефони през годините.

Състезания с дронове

В този ден ще научим как дроновете летят, пазят баланс, ориентират се в обстановката и правят снимки и зрелищните видеоклипове, които сме свикнали да виждаме. Всеки курсист ще има възможност да управлява един от 5-те професионални дрона на академията, а накрая състезание между курсистите ще покаже, кой е усвоил най-добре наученото.

Обогатена реалност AR

В тази лаборатория курсистите ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея те ще разпечатат лист хартия с различни рисунки, които могат да се оцветяват или дорисуват, след което чрез сканиране с приложение изобразената фигура от листа започва да се движи като 3D през приложението на телефона.

Обогатена реалност AR Игри

Тази инженерна лаборатория е продължение на предишната. Тук главните герои от приложенията ще оживяват, ще изпълняват мисии, ще бъдат действащи лица в различни игри, ще събират точки и ще преминават през препятствия и нива.

Google приложение с Изкуствен интелект

Тази лаборатория ще постави фокус върху изкуствения интелект (Artificial Intelligence). Ще научим какво представлява, какви видове изкуствен интелект има, къде се използва и ще дадем различни примери. Също така ще разгледаме някои Google приложения, които работят с изкуствен интелект.