Първи стъпки в Практическото
програмиране за деца

 • Програмиране с платформа Mblock
 • Mbot програмиране на робот с прости алгоритми
 • Как работи компютърът – разглобяване и сглобяване на компютър
 • Kano програмиране чрез алгоритми – анимации и писане на команди

Начало: 25 Септември 10:00 - 12:00ч.

Уникална Образователна
Програма от Адванс Академи

Какво предстои: За нашите малки приятели сме подготвили целогодишен курс по „Първи стъпки в Практическото програмиране“, който е втората част от общата ни програма “Computer Science”. Програмата е за деца от 2 до 5 клас, които имат познания по английски език и имат интерес към компютрите. Програмата ще покаже основни концепции в програмирането на достъпен език, използвайки образователен STEM робот, който прави програмирането на роботи лесно и забавно. Децата ще се запознаят и с това как работи компютърът, използвайки Kano компютри.
Занятията са 1 път седмично по 2 учебни часа.

Какво ще учим: По време на учебните часове децата ще се запознаят с това какво е mBot робот, как работи и как да го програмират. Курсистите ще се научат как да сглобяват и разглобяват Kano компютър. Ще се запознаят с платката micro:bit и ще програмират на нея различни приложения и игри. Ще управляват герои от платформата на Scratch с платката micro:bit.

ПРОГРАМА
“Първи стъпки в Практическото програмиране за деца“


 • Модул 1. Работа с платформа Mblock

  Продължителност: 1 седмицa /2 учебни часа

  В първи модул ще се запознаем с всички категории, чрез които се създават игрите и анимациите в платформата Mblock. Ще направим сравнение с изучаваната платформа Scratch. Ще използваме вградените герои и декори в системата и ще създаваме нови такива. Ще програмираме игри с използване на цикли, условни оператори, променливи и събития. Ще събираме точки и ще преминаваме през различни мисии и състезания.

 • Модул 2. Програмиране на робот Mbot

  Продължителност: 2 седмици /4 учебни часа

  Ще упражним наученото до момента като програмираме своя първи робот. Ще се запознаем с робота Mbot и с функционалностите, които предлага. С помощта на платформата Mblock ще накараме нашия приятел Mbot да се движи, да прави упражнения, да издава звуци и да свети в различни цветове. Ще го програмираме да принтира на своя LED екран думи, изречения, съобщения и числа.

 • Модул 3. Запознаване с micro:bit

  Продължителност: 9 седмици /18 учебни часа

  Ще се забавляваме с платката MciroBit. Ще разгледаме различните ѝ компоненти и техните функционалности. Ще научим всички основни и допълнителни компоненти. Ще направим сравнение между аналогов и дигитален сигнал и ще разберем как общуват две устройства помежду си. Ще програмираме различните сензори на платката.

 • Модул 5. Програмиране на micro:bit за напреднали

  Продължителност: 3 седмици /6 учебни часа

  В пети модул ще програмираме реални проекти и резултатът ще може да се наблюдава чрез платката micro:bit. Ще свързваме и програмираме различни хардуерни компоненти и платки, които ще комуникират заедно. Ще работим с допълнителни функционалности и ще създаваме практически проекти. Ще разгледаме и добавим допълнителни сензори за звук, светлина, влага и др.

 • Модул 4. Игри със Scratch и micro:bit

  Продължителност: 1 седмица /2 учебни часа

  В четвърти модул ще обединим всичко, научено до сега по време на курсовете със Scratch, mBlock и micro:bit. Ще създаваме проекти и игри, управлявани от контролер. Ще програмираме игри за повече от един играч. Ще създаваме реални проекти с хардуерни компоненти.

 • Инженерни лаборатории

  Продължителност: 3 седмици /6 учебни часа

  След края на всеки модул сме подготвили различни инженерни лаборатории, с които децата да се запознаят с приложния свят на ИТ. Курсистите ще управляват и програмират дронове, ще разглобяват и сглобяват хардуерни компоненти, ще рисуват различни фигури с помощта на 3d принтери и моливи, ще развиват своите креативност и логическо мислене чрез създаване на 3d модели.

Цена на курса

17 лв / на час или 34 лв / на седмица

Продължителност на курса - 26 седмици
Цена на курса - 890лв

Възможност за плащане на вноски:

150лв - до 20 Септември 2021г.

150лв - до 10 Октомври 2021г.

150лв - до 10 Ноември 2021г.

150лв - до 10 Декември 2021г.

150лв - до 10 Февруари 2022г.

150лв - до 10 Март 2022г.

*10% отстъпка - ако доведеш брат/сестра или приятел.

Включи се сега

в Първи стъпки в практическото програмиране


Инженерни лаборатории

Технологиите са навсякъде и все по-достъпни. Ние в Адванс Академи искаме да сме новатори. Убедени сме, че нашите курсисти заслужават най-доброто. Това е и причината да разработим нашите Инженерни лаборатории, които ще се провеждат след края на всеки модул от курса.

Управление на дронове

В този ден ще поговорим за това как дроновете летят, пазят баланс, връщат се при нас, ориентират се в обстановката и правят зрелищните видеоклипове, които сме свикнали да виждаме. Всеки курсист ще има възможност да управлява един от 5-те професионални дрона на академията, а накрая състезание между курсистите ще покаже, кой е усвоил най-добре наученото.

Програмиране на дронове

По време на тази инженерна лаборатория курсистите ще могат да програмират сами дронове. Те ще имат възможността да управляват дроновете с помощта на програмни блокове с команди от платформата mBlock.

Хардуерна лаборатория

Тази инженерна лаборатория ще постави фокус върху хардуера и хардуерните компоненти. По време на лабораторията курсистите ще научат повече за компютрите, какво има в тях, различните части и компоненти. Освен това всички курсисти ще сглобят и разглобят реален компютър. Ще научат предназначението на всички елементи.

3D лаборатория

По време на 3D лабораторията всеки курсист ще се запознае с това какво е 3D принтиране, какво представлява, как функционира и какъв софтуер се използва. Ще работим с 3D принтера на Advance Academy. Всички курсисти ще рисуват и създават най-различни неща с 3D химикал.

Креативна лаборатория с 3D пъзели

Тази инженерна лаборатория ще бъде насочена към развиване на креативността и логическото мислене на курсистите. В нея всички ученици ще изрязват, сглобяват и редят 3D пъзели и части.