PHP Програмиране за ученици

 • Ще се научим да работим с програмния език PHP
 • Ще разберем какво представлява базата от данни MySQL
 • Ще създаваме уеб сайтове с динамична информация
 • Ще разработим уеб платформа с административен панел

PHP Програмиране за ученици

Web Development програма за ученици от 5 до 12 клас - Част 3

„PHP програмиране за ученици“ е третата част от общата ни програма „Web Development за ученици”. Целогодишният курс е за ученици, които са поне 7ми клас или са преминали през първите две части на програмата. Курсът е насочен към изучаването на един от най-популярните езици за програмиране – PHP. PHP е сървърен език, който се използва за създаване на динамично уеб съдържание и събиране на данни от онлайн формуляри. С него се разработва сървърната част на всякакъв тип сайтове - от блогове до огромни онлайн магазини за електронна търговия, като дори едни от най-големите сайтове, като Facebook, Wikipedia и WordPress са базирани на PHP. По време на учебните занятия курсистите ще се запознаят и с MySQL база от данни, която се използва за съхранение на информация и данни. Курсистите ще създадат и поддържат уеб платформи и динамични страници. Ще изграждат и оптимизират бази от данни.

Начало:

25 Септември 2021 (събота) от 14:00 до 17:00ч.

Продължителност - 2 учебни срока

Възможност за плащане на срок или на 6 равни такси

ПРОГРАМА
"PHP програмиране за ученици"


 • Модул 1. Въведение в PHP

  Продължителност: 3 дни/9 учебни часа

  В първи модул ще се запознаем с езика PHP и основните му приложения в практиката. Ще научим неговия синтаксис, как да изпращаме данни към браузъра и как да работим с променливи. Ще разгледаме основните оператори и ще създадем първата си програма.

 • Модул 2. Работа с функции и масиви

  Продължителност: 6 дни/18 учебни часа

  Ще започнем да създаваме по-сложни скриптове. Ще се научим да създаваме функции и да работим с тях. Ще разберем колко много работа и код спестяват на програмистите. Ще покажем употреба на функция в друга функция. Ще се запознаем с двата типа масиви в PHP и как да ги използваме. Ще разберем какви са индексите и стойностите, които приемат. Ще добавяме нови стойности, ще променяме или изтриваме текущи. Ще сортираме елементите в масива и ще затвърдим наученото с допълнителни задачи и примери.

 • Модул 3. Front-End програмиране

  Продължителност: 3 дни/9 учебни часа

  В този модул ще работим с формуляри и ще се научим как да събираме и запазваме информация от тях. Ще създаваме интерактивни форми за въвеждане и обработка на данни. Ще работим с Bootstrap и неговите възможности. Ще използваме готови компоненти за изграждане на уеб страница.

 • Модул 5. Работа по проект

  Продължителност: 3 дни/9 учебни часа

  По време на този модул ще упражним всичко, научено до момента. Ще създадем динамичен уеб сайт с помощта на база от данни. Към него ще добавим допълнителни функционалности. Информацията няма да е статична, а ще използваме връзка към таблиците и стойностите в базата от данни. Потребителят ще вижда крайния резултат, а програмистите ще разберат колко много време и писане на код спестяват програмните езици PHP и MySQL.

 • Модул 4. База от данни

  Продължителност: 6 дни/18 учебни часа

  Ще се запознаем с функционалностите на базите от данни и възможности, които ни дават. Ще разгледаме архитектурата на база от данни и ще работим с MySQL. Ще се научим да създаваме и управляваме таблици, редове и колони. Ще изпълняваме CRUD заявки - създаване, прочитане, редактиране и изтриване на записи с информация.

 • Модул 6. Разработка на финален проект

  Продължителност: 5 дни/15 учебни часа

  По време на последния модул ще създадем финален проект с административен панел. Ще изградим уеб платформа с динамично съдържание, която ще се управлява от администратор. Той ще може да добавя нова информация, да изтрива или редактира текущи данни. Заинтересовани потребители ще могат да се абонират и да получават актуална информация за уеб сайта.

 • Code Challenge

  С уменията за работа с PHP и бази от данни MySQL, куристите ще създадат интерактивна уеб платформа. По време на събитието всеки от участниците ще има възможността да презентира своя проект и да разкаже за идеята и технологиите, които е използвал пред нашите специални гости - родители и приятели. За финал на всеки от участниците ще бъде връчен официално сертификатът за успешно завършеното обучение.

 • Дипломиране

  AdvanceAcademy.bg издава Сертификат на всички курсисти, завършили успешно курса на обучение. Този документ е признат от редица ИТ компании, както във Варна, така и в България.

 • Цена на курса

  13 лв / на час или 39 лв / на седмица

  Продължителност на курса - 26 седмици
  Цена на курса - 990лв

  Възможност за плащане на вноски:

  165лв - до 20 Септември 2021г.

  165лв - до 10 Октомври 2021г.

  165лв - до 10 Ноември 2021г.

  165лв - до 10 Декември 2021г.

  165лв - до 10 Февруари 2022г.

  165лв - до 10 Март 2022г.

  *10% отстъпка - ако доведеш брат/сестра или приятел.

  Включи се сега

  в PHP програмиране за ученици