Програмиране на Scratch за деца

Летен курс за ученици 1-4 клас

  • Учим основните концепции в програмирането
  • Създаваме игри
  • Управляваме роботи
  • Програмираме дронове

Стартиращи групи:

Начало: 06 Юли

Начало: 03 Август

Уникална Образователна
Програма от Адванс Академи

Какво предстои: За най-малките ни приятели сме подготвили специален летен курс по "Програмиране на Scratch за деца". Програмата е за деца 1-4 завършен клас, която е насочена към деца с интерес към компютрите. Програмата ще покаже основни концепции за програмиране на достъпен за деца език, използвайки платформата Scratch. Чрез нея ще създадат игра и ще разберат как да се използва за управляване на дронове и роботи. Занятията са 2 пъти седмично по 2 учебни часа в дните Вторник и Четвъртък. Групите са сутрешна или следобедна от 10:00 до 12:00 или 14:00 до 16:00. Цената на курса е 220 лв при плащане до 06 Юни.

Какво ще учим: В учебните часове децата ще се запознаят с това как работи платформата Scratch и какво може да се прави с нея. Ще създадат свой видеоканал и различни събития, които да се използват за игри. Ще работят с дрон и робот и ще видят как се програмират чрез Scratch.

Ангажирайте свободното време на децата с обучение, което развива

Логика

Креативно
мислене

Технически
умения

Подготвя ги
за бъдещето

Децата са бъдещето ни! Образованието е най-ценният ресурс

Free lection Free lection

Продължителност

4 седмици

Занятия

  • Вторник и Четвъртък

Часове

  • 10:00 - 12:00

  • или 14:00 - 16:00

Стандартна цена:

280 лв.

Цена при плащане до 06.06.2021:

220 лв.

Стартово ниво:

Подходящо за начинаещи

Език на провеждане:

Български

Видео Записи

Да

Сертификат Адванс Академи:

Да

Програмиране на Scratch за деца

Седмица 1

Ще се запознаем с платформата Scratch и нейните основни категории блокове с код, с които ще създаваме любими игри. Ще разгледаме вградените елементи и фонове в системата. Ще създадем собствени герои и декори. Ще се запознаем с вече създадени игри от предишни курсисти.

Седмица 2

Ще добавяме музикални мелодии и ще създадем свой музикален канал. Ще използваме различни цветови ефекти. Ще се запознаем с употребата на различните условни оператори, математически оператори и цикли. Ще се запознаем с настъпването на събития, чрез които се развива действието на героите в игрите.

Седмица 3

Ще се научим да работим с променливи. Ще създаваме игри, които ще управляваме с помощта на клавиатура или мишка. Ще събираме точки при успешно преминаване на мисии. Ще добавим финално съобщение при настъпване край на играта.

Седмица 4

Ще създаваме игри с повече от един герой. Ще добавим таймер, който отброява продължителността на играта. Ще се състезаваме с въпроси и отговори под формата на игри и тестове.

Advance Academy Dron