Създаване на Уеб сайтове с WIX за деца

Летен курс за ученици 1-4 клас

  • Избираме любима тема
  • Създаваме дизайн и структура
  • Изграждаме интерфейс
  • ...ние сме малки уеб дизайнери :)

Стартиращи групи:

Начало: 09 Юли

Начало: 06 Август

Уникална Образователна
Програма от Адванс Академи

Какво предстои: За най-малките ни приятели сме подготвили специален летен курс по "Създаване на Уеб сайтове с WIX". Програмата е за деца 1-4 завършен клас, която е насочена към деца с интерес в дизайна. Програмата не е свързана с програмиране или писане на код, а с това как лесно да създадат уеб страница чрез визуални инструменти. Занятията са 1 път седмично по 3 учебни часа в дните Петък. Групата е преди обяд от 10:00 до 13:00. Цената на курса е 210 лв.

Какво ще учим: В учебните часове децата ще се запознаят с това как работи Интернет, какво представляват уеб страниците и как се използва браузърът. Ще разгледат структурата на една уеб страница и ще създадат свои собствени с помощта на платформата WIX.

Ангажирайте свободното време на децата с обучение, което развива

Логика

Креативно
мислене

Технически
умения

Подготвя ги
за бъдещето

Децата са бъдещето ни! Образованието е най-ценният ресурс

Free lection Free lection

Продължителност

4 седмици

Занятия

  • Петък

Часове

10:00 - 13:00

Цена:

210 лв.

Стартово ниво:

Подходящо за начинаещи

Език на провеждане:

Български

Видео Записи

Да

Сертификат Адванс Академи:

Да

Създаване на Уеб сайтове с WIX за деца

Седмица 1

Ще се запознаем с основните части на един уеб сайт. Ще започнем работа с уеб дизайн. Ще се запознаем с инструмента Photopea и с всички съставни части на един уеб сайт (header, logo, nav, секции, хиперлинкове, снимки, текст, контактна форма, социални мрежи, footer). Ще започнем работа с готов дизайн на уеб страница и ще обърнем внимание как изглежда responsive дизайнът на различни устройства - компютър, таблет и телефон.

Седмица 2

Ще започнем работа със снимки. Ще разгледаме най-интересните сайтове, от които можем да изтеглим безплатни картинки на всякаква тематика. Ще променяме размера на избраните снимки, ще подготвяме подходящи снимки за лого и ще премахване излишния фон от тях. Ще покажем примери и с видеоклип. Ще се запознаем с платформата Wix. Ще изберем идея за нашия бъдещ сайт. Ще започнем със създаването на началната страница на уеб сайта стъпка по стъпка. Ще добавим меню, нови секции, снимки и други елементи.

Седмица 3

Ще добавим останалите страници в нашия уебсайт (За нас, Услуги, Контакти и други подходящи според тематиката). Ще направим и страница с Блог - интересни новини с различен дизайн и подредба. Ще добавим съдържание на единична блог страница. Ще настроим профил на потребител в уебсайта.

Седмица 4

Ще разгледаме какви са настройките на всяка уеб страница (Page settings) - заглавие, дизайн, кратка информация, SEO настройки (meta информация), снимка при споделяне в социални мрежи. Ще разгледаме нашия създаден сайт. Ще инспектираме страницата (ще разгледаме изходния код) и ще се запознаем с основните HTML елементи, от които е съставена.