Програмиране на
SCRATCH за деца

 • Учим основните концепции в програмирането
 • Създаваме игри
 • Управляваме роботи
 • Програмираме дронове

Начало: 25 Септември 10:00 - 12:00ч.

Начало: 25 Септември 13:00 - 15:00ч.

Уникална Образователна
Програма от Адванс Академи

 • Учим заедно
 • Учим с практически задачи
 • Учим с помощта на игри
 • Създаваме реални проекти

Ангажирайте свободното време на децата с обучение, което развива

Сглоби самостоятелно компютър, като разбереш как работи и кои са изграждащите му компоненти.

Настрой операционната му система, цветове и шрифтове, научи основните му команди и функции.

Учи се да програмираш с логически блокове, които създаденият от теб компютър да изпълнява.

Всяка програма може да бъде игра, всяко ниво по-сложен алгоритъм. Ще играем, програмираме и забавляваме

Децата са бъдещето ни! Образованието е най-ценният ресурс

ПРОГРАМА
“Програмиране на SCRATCH за деца“


 • 1. Създаване на герои в Scratch

  Ще се запознаем с вградените спрайтове и фонове в платформата Scratch. Ще рисуваме нови герои и декори. Ще качваме допълнителни любими елементи и ще сменяме техните костюми.

 • 2. Създаване на анимации със Scratch

  Ще добавим анимация към героите и фоновете в Scratch. Ще добавяме музикални мелодии и ще създадем свой музикален канал. Ще използваме различни цветови ефекти.

 • 3. Създаване на игри

  Ще създаваме игри, които ще управляваме с помощта на клавиатура или мишка. Ще се запознаем с настъпването на събития, чрез които се развива действието на героите в игрите. Ще се състезаваме с въпроси и отговори под формата на игри и предизвикателства.

 • 5. Създаване на игри за двама

  Ще създаваме игри за двама с крайно класиране, определящо големия победител. В тях ще участват няколко героя, които ще имат поставени задачи. Ще споделяме играта и ще организираме състезание.

 • 4. Създаване на игри с много нива

  Ще събираме точки при успешно преминаване на мисии. Ще добавим таймер, който отброява продължителността на играта. С достигане на определен резултат ще преминаваме към следващо ниво, докато не стигнем до финалната част.

 • 6. Създаване на любими игри

  Ще създаваме игри по избрана тема. Всеки ще програмира своята любима компютърна игра с помощта на Scratch и след това ще може да я играе с приятели.

 • Инженерни лаборатории

  След края на всеки модул сме подготвили различни инженерни лаборатории, с които децата да се запознаят с приложния свят на ИТ. Курсистите ще управляват и програмират дронове, ще разглобяват и сглобяват хардуерни компоненти, ще рисуват различни фигури с помощта на 3d принтери и моливи, ще развиват своите креативност и логическо мислене чрез създаване на 3d модели.

Цена на курса

17 лв / на час или 34 лв / на седмица

Продължителност на курса - 26 седмици
Цена на курса - 890лв

Възможност за плащане на вноски:

150лв - до 20 Септември 2021г.

150лв - до 10 Октомври 2021г.

150лв - до 10 Ноември 2021г.

150лв - до 10 Декември 2021г.

150лв - до 10 Февруари 2022г.

150лв - до 10 Март 2022г.

*10% отстъпка - ако доведеш брат/сестра или приятел.

Включи се сега

в Програмиране на Scratch за деца


Инженерни лаборатории

Технологиите са навсякъде и все по-достъпни. Ние в Адванс Академи искаме да сме новатори. Убедени сме, че нашите курсисти заслужават най-доброто. Това е и причината да разработим нашите Инженерни лаборатории, които ще се провеждат след края на всеки модул от курса.

Управление на дронове

В този ден ще поговорим за това как дроновете летят, пазят баланс, връщат се при нас, ориентират се в обстановката и правят зрелищните видеоклипове, които сме свикнали да виждаме. Всеки курсист ще има възможност да управлява един от 5-те професионални дрона на академията, а накрая състезание между курсистите ще покаже, кой е усвоил най-добре наученото.

Програмиране на дронове

По време на тази инженерна лаборатория курсистите ще могат да програмират сами дронове. Те ще имат възможността да управляват дроновете с помощта на програмни блокове с команди от платформата Scratch.

Хардуерна лаборатория

Тази инженерна лаборатория ще постави фокус върху хардуера и хардуерните компоненти. По време на лабораторията курсистите ще научат повече за компютрите, какво има в тях, различните части и компоненти. Освен това всички курсисти ще сглобят и разглобят собствен Kano компютър. Ще конфигурират първоначалните настройки и ще се запознаят с най-важните приложения и програми.

3D лаборатория

По време на 3D лабораторията всеки курсист ще се запознае с това какво е 3D принтиране, какво представлява, как функционира и какъв софтуер се използва. Ще работим с 3D принтера на Advance Academy. Всички курсисти ще рисуват и създават най-различни неща с 3D химикал.

Креативна лаборатория с 3D пъзели

Тази инженерна лаборатория ще бъде насочена към развиване на креативността и логическото мислене на курсистите. В нея всички ученици ще изрязват, сглобяват и редят 3D пъзели и части.