JavaScript Програмиране за ученици

Целогодишна програма за ученици от 5 до 12 клас

 • Развиваме умения да мислите стуктурирано и логически
 • Развиваме креативност и гъвкавост на мисълта
 • Подготовка за професиите на бъдещето
 • ИТ подготовка от следващо ниво

JavaScript Програмиране за ученици

Целогодишна програма за ученици от 5 до 12 клас

Собствена STEM програма, насочена към изучаването на един от най-мощните и търсени езици в Интернет - JavaScript. С него се разработват игри, мобилни приложения, анимации и различни ефекти. В рамките на целогодишният курс курсистите ще работят върху поредица от задачи, които ще им покажат различните възможности на езика и тяхното практическо приложение. Ще разберат принципите на обектно-ориентираното програмиране, типове данни, променливи и създаване на стойности. Работа с jQuery и как се използват селектори. През обучението ще имат различни workshop-ове, в които ще се учат да управляват летящи дронове, ще се учат да работят в 3D принтери, както и да разработват собствени инженерни проекти с готовите сетове на Американската компания KiwiCO.

Учебни групи:

Начало 03 Октомври 2020

Всяка Събота от 14:00 до 17:00

Продължителност - 2 учебни срока

Възможност за плащане на срок или на 5 равни такси.

ПРОГРАМА НА “JavaScript Програмиране за ученици“


 • Модул 1. Въведение в Уеб и защо са ни нужни HTML, CSS и JS

  Продължителност: 2 седмици

  Тук ще си поговорим за всичко, което сме научили в курса Уеб Програмиране за ученици или ще си припомним какво сме учили в училище. Ще говорим за HTML структурата на една уеб страница и как може да я направим красива с помощта на CSS. Ще си припомним как се работи с Bootstrap и как той улеснява нашата работа при програмиране на нови сайтове.

 • Модул 2. Да се запознаем с JavaScript и обектно ориентираното програмиране

  Продължителност: 4 седмици

  Ще си говорим за обектно-ориентирано програмиране, основните му принципи на работа и какви възможности ни дава. Ще се запознаем с езика JS и неговото функциониране в Уеб. Ще обясним принципа на работа на скриптовете и техния синтаксис. Ще говорим за типове данни и променливи в езика JS, как се създават и се задават стойности към тях. Ще използваме различни оператори, с чиято помощ ще решаваме задачи с множество условия. Ще се научим да създаваме функции, обекти и масиви.

 • Модул 3. jQuery - как да използваме най-популярната библиотека в Света за JavaScript

  Продължителност: 4 седмици

  В този модул ще се запознаем с библиотеката jQuery и защо я използват компании като Google, ESPN и BestBuy. Ще научим принципа на работа на тази библиотека. Ще използваме селектори и ще се научим да работим с тях. Ще се запознаем с редица методи, които да добавяме към нашите проекти.

 • Модул 5. Да създадем реални игри, които да играем с приятели

  Продължителност: 9 седмици

  В този модул ще работим по реални проекти за уеб базирани игри. Всеки обича да играе игри, но ние ще имам възможността да ги създадем и да разберем логиката на тяхната работа. С помощта на игрите ще може много лесно да затвърдим знанията си и да разберем логиката на програмирането.

 • Модул 4. Време е за упражнения - комплексни задачи

  Продължителност: 4 седмици

  В този модул ще работим по множество задачи, като използваме всичко, което сме научили към момента. Ще решаваме задачи с помощта на JavaScript. Ще намираме решения на често срещани проблеми в уеб програмирането. Ще се упражняваме как да създаваме динамични елементи за нашите уеб страници, които да привличат потребителите и да ги задържат в сайта.

 • Модул 6. Обобщение

  Продължителност: 1 седмици

  Тук ще тестваме какво сме научили, като ще направим преговор и ще решим финалния тест.

 • Дипломиране

  AdvanceAcademy.bg издава Сертификат за преминало обучение на всички курсисти завършили успешно курса на обучение. Този документ е признат от редица ИТ компании, както във Варна, така и в България.

 • Безплатна Инженерна лаборатория

  Технологиите са навсякъде и все по-достъпни. Ние в Адванс Академи искаме да сме новатори. Убедени сме, че нашите курсисти заслужават най-доброто. Това е и причината да разработим “Инженерна лаборатория”.

  Управление и състезание с дронове - в този ден ще поговорим за това как дроновете летят, пазят баланс, връщат се при нас, ориентират се в обстановката и правят зрелищните видео клипове, които сме свикнали да виждаме. Всеки курсист ще има възможност да управлява един от 5-те професионални дрона на академията, а накрая състезание между курсистите ще покаже, кой е усвоил най-добре наученото.

  Създаване на настолна игра с 3D принтер - 3D принтирането се развива все повече с всяка година. Да притежаваш 3D принтер, вече е достъпно за масовите потребители. В рамките на нашата “Инженерна лаборатория” ще трябва да създадат и принтират фигура на герой от настолна игра, който да използват в сценария, който ще развием и разиграем заедно.

  Програмиране на роботи - Винаги сме мечтали да управляваме роботи. Тази мечта е все по-близо. По време на една от нашите “Инженерни лаборатории”, курсистите ще могат да създават цялостни програми на поведение с помощта на таблети, които след това роботите да изпълняват. Състезание между тях в края ще определи титлата “Master of Robots”.

  Безплатен инженерен уикенд

  По програма на американската детска инженерна академия KiwiCo Innovation Factory. През този ден курсистите ще сглобят собствена балиста, изстрелваща пинг понг топчета с помощта на пружини, ластици и обтегачи, от съставни части, създадени специално за Адванс Академи от KiwiCo Innovation Factory. Ще научат някои основни закони на физиката и накрая ще се състезават помежду си разделени в отбори. Забавлението е гарантирано, а изработената машина остава подарък за курсистите.

  Инженерният уикенд се заплаща еднократно в размер на 50 лв. след 15 Септември

  Цена на курса

  12 лв / на час или 36 лв / на седмица

  Продължителност на курса - 24 седмици
  Срокове за плащане:

  176лв - до 15 Септември 2020г.

  176лв - до 15 Октомври 2020г.

  176лв - до 15 Ноември 2020г.

  176лв - до 15 Февруари 2021г.

  176лв - до 15 Март 2021г.

  *25% отстъпка - при записване на второ дете (братче, сестриче).

  **15% отстъпка - ако доведеш приятел.

  ***При предплащане на цялата програма до 15 Септември получавате 200 лв отстъпка от крайната цена

  Включи се сега

  в JavaScript Програмиране за ученици