Quality Assurance Automation

Софтуерните продукти стават все по-сложни, докато търсенето нараства все повече. Девелъпърите трябва все по-бързо да разработват нови приложения и актуализации, което увеличава нуждата от задълбочено тестване, за да се открият грешки и да се гарантира качеството на софтуера. Много компании използват Автоматизирано Тестване (QA Automation), за да ускорят процеса на тестване. Курсът по Автоматизирано Тестване има за цел да ви даде всички основни теоретични познания, както и много практически задачи и упражнения, и да ви превърне в завършен Junior QA Automation специалист.

Начало на курса:

23 Ноември 2021 - 18:30

Продължителност:

3 месеца

Swift Picture

Какво е Quality Assurance Automation?

QA Automation е автоматизиран процес на тестване на софтуерни функции. В повечето случаи се използва прост скрипт, написан на програмен език, който изпълнява повторяеми функции и отчита резултатите. Преди появата на автоматизираното тестване всички тестове са се извършвали ръчно, в което се е изисквало многократно повтаряне. Автоматизираното тестване може да се справи изцяло с много от тези задачи и дори може да извърши по-усъвършенствани тестове, които не е възможно да се правят на ръка. QA Automation като процес за осигуряване на качеството е важен за компаниите, които практикуват непрекъсната интеграция, което означава, че софтуерът се разработва, тества и внедрява по няколко пъти на ден, а не на етапи, както е обичайно в по-традиционните модели за развитие. Тестването на софтуер се използва за откриване на сериозни грешки и уязвимости в сигурността, както и проблеми с потребителското изживяване, като бъгове, които се появяват само в конкретни случаи на употреба.

Какво ще науча накрая?

Курсът по Автоматизирано Тестване ще започне с изучаването на фундаментите на един от най-популярните езици за програмиране – Java. Java е необходим за писането на автоматизирани тестове. След изучаването на основите на Java, курсът ще премине към въведение в автоматизираното тестване, като ще се разгледат различни методологии за управление на проекти, писане на тестове с помощта на Selenium WebDriver. След завършване на обучението, всеки курсист ще има нужните умения и знания да започне стаж или работа, като Junior QA Automation специалист. В края на програмата ще можете да разбирате логиката при писането на тест-кейсове и при тяхното изпълнение. Да разбирате подходите, които трябва да се следват за създаването на успешни тест-кейсове. Да създавате и боравите с голяма част от документите, които се срещат на един проект. Да разбирате всички фази на един проект, както и ролите, които участват в него.

За кого е подходящ курсът?

QA Automation е програма за напреднали, хора преминали обучение по Quality Assurance Fundamentals - Manual testing или друга подобна програма или работещи като QA Manual в IT сферата и желаят да се усъвършенстват в сферата на автоматизираното тестване. За да запишете курса е необходимо да сте запознати с тест кейсове (test cases) и лайф сайкъл (life cycle) на един бъг.

Професионална реализация:

Автоматизираното софтуерно тестване предоставя динамична среда на работа, като QA Automation специалистите са отговорни за целия процес по разработването и създаването на крайния продукт. Това прави тяхната роля ключова в почти всяка ИТ компания, а кариерният им път богат на възможности. QA Automation специалистите са изключително търсени, поради малкия им брой на пазара, поради спецификата да познават добре техниките за Manual testing и основи на програмен език като JAVA. Всичко това, заедно с помощта на кариерните консултанти на Advance Academy, ще ви помогне в реализацията. Нашият екип ще съдейства в създаването на LinkedIn профил, изграждане на CV, портфолио, подготовка за интервю. Ще станете част от затворената общност от alumni, до която имат достъп фирмите партньори на Advance Academy и където публикуват свободни позиции.

Получавам ли сертификат след успешно завършен курс?

Всеки един курсист успешно положил изпит по теория и практика в края на курса, получава сертификат по образец на Адванс Академи и Удостоверение по образец на МОН.

Какви документи са необходими за издаване на Удостоверение по образец на МОН?

- Копие на документ за завършено образование (средно или висше).
- Копие на лична карта.
- 1 бр. снимка (за обучение по част от професия).
- Медицинско свидетелство (Изисква се на база Закона за професионално образование и обучение, в уверение на това, че професията не е противопоказна за курсиста).

Програма на обучение

Регистрирай се за Quality Assurance Automation

Курсът по Автоматизирано Тестване има за цел да ви даде всички основни теоретични познания, както и много практически задачи и упражнения.

Местата може да се запълнят много преди старта на програмата.

Лектори

Преподавател по QA

Инж. Виктор Тодоров

Senior Full Stack Developer

Виктор Тодоров – завършил компютърни науки във VIA University, Хорсенс, Дания, работил за Американски и Датски компании, преди да премине в Айкюраси Груп като Senior Full Stack Developer. В портфолиото му стоят приложения, с които работят UPS, Western Union и др.

Преподавател по QA

Валерия Савова

Team Lead

Валерия Савова е завършила бакалавърската си степен по специалност "Компютърни системи и технологии" и магистърска степен по специалност "Информационни технологии в бизнеса" в Технически университет - Варна. Разполага с 10 годишен професионален опит в ИТ сферата като преминава през длъжности като ИТ съпорт и Апликейшън администратор. През 2015 година се пренасочва и започва работа, като QA. Работи, върху подобряване на качеството на софтуерните продукти, оптимизация на процесите, усъвършенстване на комуникацията и екипната работа. От 2018г. до сега заема длъжност Team Lead във водеща fintech компания.

Какво споделят нашите курсисти

Запиши се сега

Надгради своите знания и умения по QA с курса по Quality Assurance Automation.

Курсове по програмиране | Advance Academy

Моля, изберете на колко вноски желаете да платите:

Цена:

1 х 890 лв.

Lorem ipsum dolor, sit amet consectetur, adipisicing elit. Libero nihil sunt dicta id aliquam quisquam doloremque

Първа вноска:

1 х 470 лв.

Оставащи вноски:

2 х 240 лв.

Lorem ipsum dolor, sit amet consectetur, adipisicing elit. Libero nihil sunt dicta id aliquam quisquam doloremqueАвтоматизирано тестване с JAVA

Предимства на програмата:

  • Ще знаете фундаментите на един от най-популярните езици за програмиране – Java.
  • QA Automation специалистите са отговорни за целия процес по разработването и създаването на крайния продукт.
  • Ролята на QA Automation специалистите е ключове в почти всяка ИТ компания.
  • Много търсена професия в ИТ сектора.
  • Ще можете да започнете стаж или работа, като Junior QA Automation специалист.
  • Чудесна опция за кариера за хора, които искат сигурна и високоплатена работа.