Quality Assurance Fundamentals - Manual testing

Quality assurance е начин да откриваме и поправяме грешки и дефекти в продукти, преди да бъдат предадени на клиента. Това е начин на работа свързана с процедури и внимание към детайла. Най-добрите QA специалисти са перфекционисти, които откриват лесно несъответствия и могат ясно да ги опишат. Курсът Quality Assurance Fundamentals e първата стъпка за всеки, който иска да стане част от ИТ сектора, без да пише програмен код. В рамките на 2 месеца всеки начинаещ може да получи необходимата теоретична и практическа подготовка, с която може да започне работа по реален проект.

Начало на курса:

19 Януари 2022 - 18:30

Продължителност:

2 месеца

QA Picture

Какво е Quality Assurance?

Quality Assurance Fundamentals e различен от програмирането, изисква се логика и креативно мислене. Quality Assurance специалистите играят ключова роля в разработката на всеки вид софтуер и участват във всички етапи на планиране и разработка. Курсът Quality Assurance Manual е свързан с ръчно тестване на продукти и услуги, докато следващото ниво Quality Assurance Automation e начин на писане на малки програмни скриптове за автоматизиране на определени повтарящи се процеси.

Какво ще науча накрая?

Ще се научите на основните фундаменти, свързани с изследване на бизнес логиката на продуктите, видове документация, нейното създаване, обработване и използване. Ще се научите как да създавате тест-кейсове, благодарение на които се намират и най-скритите бъгове в един софтуер. Ще се научите да правите бъг репорти, посредством които програмистите ще могат да отстранят грешките в продукта. Да разбирате логиката при писането на тест-кейсове и при тяхното изпълнението. Да разбирате подходите, които трябва да се следват за създаването на успешни тест-кейсове. Да създавате и боравите с голяма част от документите, които се срещат на един проект. Да разбирате всички фази на един проект, както и ролите, които участват в него.

За кого е подходящ курсът?

Не е необходимо да имате какъвто и да е предишен опит като програмист - често най-добрите QA са тези, които идват от сфера на дейност, различна от ИТ. Курсистите ще работят на изцяло оборудвани работни станции. Програмата е подходяща за студенти, завършващи ученици, банкови служители, счетоводители и всички специалисти, чиято текуща работа е свързана с голямо внимание към детайлите. Програмата е изключително успешна за курсисти с логическо мислене и педантичност при работата с много информация.

Професионална реализация:

Това е много търсена професия в ИТ сектора, а курсът дава всички необходими знания и умения за стартиране на стаж като Quality Assurance специалист. Практическите умения, които се трупат по време на програмата, както и учебните задачи са взети от реални бизнес казуси, което прави подготовката в час достатъчна за стартиране на работа. Всички курсисти на Advance Academy се включват в база данни на кариерния център, където кариерните ни консултанти подпомагат реализацията на курсистите в партньорски софтуерни фирми.

Получавам ли сертификат след успешно завършен курс?

Всеки един курсист успешно положил изпит по теория и практика в края на курса, получава сертификат по образец на Адванс Академи и Удостоверение по образец на МОН.

Какви документи са необходими за издаване на Удостоверение по образец на МОН?

- Копие на документ за завършено образование (средно или висше).
- Копие на лична карта.
- 1 бр. снимка (за обучение по част от професия).
- Медицинско свидетелство (Изисква се на база Закона за професионално образование и обучение, в уверение на това, че професията не е противопоказна за курсиста).

Програма на обучение

Регистрирай се за Quality Assurance

Не пропускайте възможността да се запознаете с Quality Assurance Fundamentals.

Местата може да се запълнят много преди старта на програмата.

Лектор

Инж. Даниел Джелебов

SQA Engineer

Даниел Джелебов e завършил с отличие в Технически университет Варна. Работил е за различни международни ИТ компании. Към настоящият момент е QA инженер в американската e-commerce компания Astound Commerce Group, която се явява лидер на световния пазар с клиенти като Adidas, Philip Plein, L’Oréal, Under Armour, Jimmy Choo, Lacoste and Versace.

Какво споделят нашите курсисти

Запиши се сега

Започни своето практическо обучение по Quality Assurance Fundamentals – Manual Testing.

Курсове по програмиране | Advance Academy
 • Ранно записване

  до 23.12

 • Редовно записване

  от 24.12

 • Начало на курс

  19.01

Цена при ранно записване:

Цена:

1 х 690 лв.

1 х 640 лв.

Lorem ipsum dolor, sit amet consectetur, adipisicing elit. Libero nihil sunt dicta id aliquam quisquam doloremqueQuality Assurance Fundamentals – Manual Testing

Предимства на програмата:

 • Различен от програмирането, изисква се логика и креативно мислене.
 • QA специалистите играят ключова роля в разработката на всеки вид софтуер.
 • QA специалистите участват във всички етапи на планиране и разработка.
 • Подходящ за начинаещи.
 • Често най-добрите QA са тези, които идват от сфера на дейност, различна от ИТ.
 • Много търсена професия в ИТ сектора.

Връзка с нас