JavaScript
програмиране за ученици

Начало 12 Октомври
Събота 14:00 - 17:00

Втора част от цялостната STEM програма за деца от 5-ти до 12-ти клас

Защо е важно децата да започнат от рано?

Учебна година, в която учениците ще изучават един от най-използваните и търсени уеб програмни езици JavaScript, ще работят върху собствени проекти на онлайн игри, които да могат да играят с приятели. Този модул е предназначен за деца преминали първи модул на Адванс Академи “УЕБ ПРОГРАМИРАНЕ ЗА УЧЕНИЦИ” или имат познания по HTML, CSS и Bootstrap.

Умението да мислите като разработчик

От самото начало практическите задачи ще накарат децата да мислят глобално.

Развивате креативността си

Как да напишете функция или модул с минимално код, който да изпълнява нужните функции.

Бъдещата ви реализация

Работейки цяла година по практически задачи, вие ще сте много близо до реалната високоплатена работа.

Този курс вече е започнал. Можете да се запишете предварително за следващото му издание чрез формата за записване и ние ще се свържем с Вас!

НАЧАЛОТО: Ученическа IT Академия

През Юли 2017 поставихме началото като проведохме първата по рода си Лятна Ученическа ИТ Академия. Повече от 20 деца през лятната ваканция се учиха на основите на Photoshop CC, HTML, CSS и платформата WordPress. Финалът беше еднодневен Code Challenge, където курсистите разработиха собствена страница. Най-добрите получиха Bluetooth слушалки Apple AirPods, мобилни харддискове и геймърски сетове с клавиатура, мишка и слушалки.

Над 250 успешно завършили ученици

ПРОГРАМА НА “JavaScript програмиране за ученици”


 • Модул 1. Въведение в Уеб и защо са ни нужни HTML, CSS и JS

  Продължителност: 2 седмици

  Тук ще си поговорим за всичко, което сме научили в курса Уеб Програмиране за ученици или ще си припомним какво сме учили в училище. Ще говорим за HTML структурата на една уеб страница и как може да я направим красива с помощта на CSS. Ще си припомним как се работи с Bootstrap и как той улеснява нашата работа при програмиране на нови сайтове.

 • Модул 2. Да се запознаем с JavaScript и обектно ориентираното програмиране

  Продължителност: 4 седмици

  Ще си говорим за обектно-ориентирано програмиране, основните му принципи на работа и какви възможности ни дава. Ще се запознаем с езика JS и неговото функциониране в Уеб. Ще обясним принципа на работа на скриптовете и техния синтаксис. Ще говорим за типове данни и променливи в езика JS, как се създават и се задават стойности към тях. Ще използваме различни оператори, с чиято помощ ще решаваме задачи с множество условия. Ще се научим да създаваме функции, обекти и масиви.

 • Модул 3. jQuery - как да използваме най-популярната библиотека в Света за JavaScript

  Продължителност: 4 седмици

  В този модул ще се запознаем с библиотеката jQuery и защо я използват компании като Google, ESPN и BestBuy. Ще научим принципа на работа на тази библиотека. Ще използваме селектори и ще се научим да работим с тях. Ще се запознаем с редица методи, които да добавяме към нашите проекти.

 • Модул 5. Да създадем реални игри, които да играем с приятели

  Продължителност: 9 седмици

  В този модул ще работим по реални проекти за уеб базирани игри. Всеки обича да играе игри, но ние ще имам възможността да ги създадем и да разберем логиката на тяхната работа. С помощта на игрите ще може много лесно да затвърдим знанията си и да разберем логиката на програмирането.

 • Модул 4. Време е за упражнения - комплексни задачи

  Продължителност: 4 седмици

  В този модул ще работим по множество задачи, като използваме всичко, което сме научили към момента. Ще решаваме задачи с помощта на JavaScript. Ще намираме решения на често срещани проблеми в уеб програмирането. Ще се упражняваме как да създаваме динамични елементи за нашите уеб страници, които да привличат потребителите и да ги задържат в сайта.

 • Модул 6. Обобщение

  Продължителност: 1 седмици

  Тук ще тестваме какво сме научили, като ще направим преговор и ще решим финалния тест.

 • Дипломиране

  25 - 26 Април

  AdvanceAcademy.bg издава Сертификат за преминало обучение на всички курсисти завършили успешно курса на обучение. Този документ е признат от редица ИТ компании, както във Варна, така и в България.

Безплатна Инженерна лаборатория

Технологиите са навсякъде и все по-достъпни. Ние в Адванс Академи искаме да сме новатори. Убедени сме, че нашите курсисти заслужават най-доброто. Това е и причината да разработим “Инженерна лаборатория”, която ще се проведе през първия и втория учебен срок.

Управление и състезание с дронове - в този ден ще поговорим за това как дроновете летят, пазят баланс, връщат се при нас, ориентират се в обстановката и правят зрелищните видео клипове, които сме свикнали да виждаме. Всеки курсист ще има възможност да управлява един от 5-те професионални дрона на академията, а накрая състезание между курсистите ще покаже, кой е усвоил най-добре наученото.

Създаване на настолна игра с 3D принтер - 3D принтирането се развива все повече с всяка година. Да притежаваш 3D принтер, вече е достъпно за масовите потребители. В рамките на нашата “Инженерна лаборатория” ще трябва да създадат и принтират фигура на герой от настолна игра, който да използват в сценария, който ще развием и разиграем заедно.

Програмиране на роботи - Винаги сме мечтали да управляваме роботи. Тази мечта е все по-близо. По време на една от нашите “Инженерни лаборатории”, курсистите ще могат да създават цялостни програми на поведение с помощта на таблети, които след това роботите да изпълняват. Състезание между тях в края ще определи титлата “Master of Robots”.

Инженерен уикенд

По програма на американската детска инженерна академия KiwiCo Innovation Factory. През този ден курсистите ще сглобят собствена балиста, изстрелваща пинг понг топчета с помощта на пружини, ластици и обтегачи, от съставни части, създадени специално за Адванс Академи от KiwiCo Innovation Factory. Ще научат някои основни закони на физиката и накрая ще се състезават помежду си разделени в отбори. Забавлението е гарантирано, а изработената машина остава подарък за курсистите.

Инженерният уикенд се заплаща еднократно в размер на 50 лв.

Цена на курса

12 лв / на час или 440 лв / на срок

Продължителност на курса - 24 седмици
Срокове за плащане:

I срок

200лв - до 25 Януари 2020г.

120лв - до 01 Ноември 2019г.

120лв - до 01 Декември 2019г.

II срок

200лв - до 01 Февруари 2020г.

120лв - до 01 Март 2020г.

120лв - до 01 Април 2020г.

Занятията ще се провеждат един ден седмично по 3 учебни часа в Събота.

Да обобщим какво получава всеки курсист

Работно място с професионален компютър

Достъп до учебни материали в онлайн платформата на Академията

Възможност за извънкласна консултация с преподавателя

Безплатна Инженерна лаборатория за всеки учебен срок

Безплатен Инженерен Уикенд за записалите се до 15 Септември

Безплатно участие в състезанието Code Challenge

Сертификат от Адванс Академи

Цяла година забавление, IT умения и нови приятели

Включи се сега

в JavaScript програмиране за ученици


Включи се сега

или се обади на : 088 999 0030