2020 - годината на скоростта

Само бързите сайтове ще оцелеят
19 ное 2019
2265 преглеждания

Ако сте планирали промени по сайта си, които ще го накарат да зарежда по-бързо, то сега е точният момент.
През идната година скоростта на зареждане на страниците в интернет ще е с особена тежест. Гугъл се е заел сериозно с желанието си да премахне изоставащите и бавни страници, и всякакви заблуди че може да се мине “между капките” ще изненадат лошо разработчиците.

В официалния си блог, Chrome публикува информация, с която разкриват постоянната си работа в посока подобряване на потребителското впечатление.
Всеки от нас е посещавал сайт, който зарежда бавно или не зарежда до край. Chrome смята, че мрежата може да се справи по-добре като иска да помогне на потребителите да разберат кога даден сайт зарежда с незадоволителна скорост, като същевременно възнаграждават сайтове, предоставящи бързи “изживявания”.

В бъдеще браузърът ще идентифицира страници, които обикновено се зареждат бързо или бавно за посетителите, като им поставя ясни значки. Това е в процес на разработка, като се очаква да влезе в действие от 2020.

Значката има за цел да идентифицира кога сайтовете са оптимизирани по начин, който като цяло ги забавя, като се гледат и история на предишните зареждания на страницата. Chrome обмисля в бъдеще да разшири това и да включим идентифициране на случаите, когато дадена страница е бавна за потребителя въз основа на устройството и условията на мрежата.

В блога си браузъра съобщава, че ще са внимателни с начина, по който вдигат летвата, и това кое се счита за добро потребителско изживяване  и е практически постижимо от всички разработчици. 

Съветваме Ви да не чакате с оптимизирането на вашия сайт.