4 приложения за обработка на Reels и ТikTok видеа

4 приложения за обработка на Reels и ТikTok видеа
  • 1988 преглеждания

Сигурно сте чували, че краля на съдържанието в социалните мрежи са видеата, reels-овете и тиктоците. Това не е мит! Днес наблюдаваме колко много големи бизнеси предприеха тази крачка и навлязоха в света на 15-секундните видеа в Tik Tok и Instagram Reels. В допълнение на това повече от 53% от изявените маркетолози смятат, че видео съдържанието е решаващо за маркетинг стратегиите в социалните мрежи. А вие все още ли не сте взели на сериозно видеата във вашия Social Media график? Време е! :)

Ако сте се пробвали да си правите reels или tik tok видео, сигурно сте разбрали колко много време може да отнема монтажа и обработката им. Дори за едно 20-секундно Reels видео може да са необходими около 2 часа. Като чуете, най-вероятно веднага ще се откажете от това… Но не бързайте да се отказвате :)

Ние имаме решението за вас. Днес ще ви споделим 4 приложения, с които ще можете да направите ефектни видеа за Tik Tok и Reels за нула време. Готови ли сте?

1. Instagram

Instagram Reels Tutorial

Започваме, разбира се, с топ приложението - Instagram. :) Няколко месеца след като Инстаграм добавиха Reels секцията си в приложението, те създадоха и нова опция, с която да улеснят работата на потребителите си. Опцията е “Use Reel Template”. С тази функция можете лесно и бързо да копирате шаблона от количество и времетраене на всяко видео в един Reels и да го приложите във вашето собствено такова. Спестяваща много време и усилия, тази опция промени играта на Reels. 

2. CapCut

CapCut TikTok Video Tutorial

CapCut повиши още повече своята популярност след като Tik Tok въведоха опцията CapCut Template директно в приложението на Tik Tok. CapCut е приложение за видео обработка, което е разработено от ByteDance, също разработчици и на Tik Tok. То е достъпно както за iOS, така и за Android. Приложението предлага и абонамент, но дори и само с безплатна версия предлага разнообразие от инструменти за обработка на Tik Tok видеа. Това приложение със сигурност ще ви изстреля нагоре във viral класациите и ще ви помогне да създавате добро съдържание за вашия TikTok профил.

3. InShot

InShot Tutorial for video editing Reels TikTok

InShot е безплатно приложение, което е популярно със своята гъвкавост от функции и креативна свобода. То се предлага за Android и iOS. Приложението предоставя възможност да обработвате и споделяте своите видеа в HD качество и без водни знаци. Функциите, с които то разполага са разделяне и изрязване на видеото, обединяване на видеа, импортиране на снимки, създаване на фото и видео колажи, прилагане на филтри и ефекти, добавяне на стикери, текст, музика, анимации, транзишъни и гласови ефекти. 

4. Splice

Splice Tutorial Video Editing

Splice е безплатно приложение за лесна и бърза обработка на видеа. Това приложение има изключително удобен интерфейс, което предразполага към още по-лесна обработка на видеа и монтаж. Дори и през премиум допълнителни пакети вие ще имате разнообразие от опции и функции, за да създавате уникални Tik tok видеа и Reels-ове. Овен стандартните опции за изрязване, преоразмеряване и монтаж на видеа, вие също ще имате оции за ретуш и редакция на контраст, цветове, светлина, наситеност. Ще можете да премахвате фон от видео, да добавяте филтри, ефекти, транзишъни и още много!

Ако създаването на съдържание за социалните мрежи е твоя страст, то знаеш ли, че можеш да я превърнеш в успешна кариера? Сега е твоят момент!

Advance Academy е ИТ учебен център, предлагащ професионални обучения в направлението дигитален маркетинг. Ако започваш сега, то най-подходящото за теб е Безплатният курс Digital Marketing Basics. С този курс ще направиш първата крачка и ще разбереш повече за основите на дигиталния маркетинг. А ако вече си преминал такъв курс и искаш да надградиш знанията си в маркетинга и по-конкретно създаването на съдържание, то курсът Copywriting & Content Marketing Basics е перфектният за теб.