5 Предимства на индивидуалните уроци по програмиране за деца от 1 до 12 клас

5 Предимства на индивидуалните уроци по програмиране за деца от 1 до 12 клас
07 сеп 2021
1655 преглеждания
© AdvanceAcademy

С началото на новата година, стартират и нашите индивидуални уроци по програмиране за деца от 1 до 12 клас. Адванс Академи смята, че груповото онлайн обучението може да бъде предизвикателство за децата, преподаватели и родители. Поради тази причина разработихме и индивидаулни програми. Учебните програми на академията ще бъдат - Програмиране на Scratch, Python програмиране и Уеб Програмиране. Ето и 5 предимства, които правят индивидуалните курсове на Advance Academy уникални и предпочитани:

  1. Цялото време и внимание на преподавателя са насочени към един ученик

При този метод на преподаване се гарантира, че ученикът ще получи цялото време и внимание, които са му нужни, за да напредва бързо и целенасочено в правилната посока. Персоналните уроци дават увереност на детето да споделя това, което мисли и желае. При индивидуалната работа с преподавателя, детето получава цялото време и внимание и успява да покаже най-доброто от себе си.

  1. Развиват умения за учене и концентрация в електронна среда

Индивидуалните уроци развиват личната отговорност на детето към обучението си, тъй като няма към кой друг да се обърне, освен към своя учител. Индивидуалните уроци позволяват самостоятелна фокусирана работа без опции за разсейване от други деца и осигуряват оптимално оползотворяване на времето с преподавателя, подкрепящ детето във всяка стъпка при решаване на задачите.

  1. Удобна интуитивна платформа - лесна като детска игра

Advance Academy разполага със собствена платформа за курсовете и предоставя достъп до нея на всеки ученик, което означава, че не е нужен специален софтуер или да се следват сложни процедури. Необходимо е, разбира се, детето да има стационарен компютър или лаптоп, както и надеждна интернет връзка (плюс бутилка вода, ако малчугана ожаднее по време на урока). Не се изисква присъствие на родител, освен ако не прояви желание да участва в индивидуалното занимание. Всички необходими материали за уроците ще са на разположение на курсистите през профилите им в платформата.

  1. Всяко дете напредва със своето темпо

Индивидуалното обучение предоставя по-персонализирани и приятни уроци за детето, тъй като учителя може да коригира или променя програмата спрямо напредъка на детето. При индивидуалното обучение няма грешен отговор или безсмислен въпрос. Детето учи и надгражда знанията си със свое собствено темпо и по свой начин.

  1. Персонализирана обратна връзка

След всяка сесия Академията изпраща на родителите информация по имейл за това как се справя детето и какъв е неговия напредък. Това дава по-ясна представа за процеса на обучение на детето, кои са силните му страни, къде изпитва затруднения и какво може да се подобри.