5 Предимства на индивидуалните уроци по програмиране за деца от 1 до 12 клас

5 Предимства на индивидуалните уроци по програмиране за деца от 1 до 12 клас
  • 3816 преглеждания

С началото на новата година, стартират и нашите индивидуални уроци по програмиране за деца от 1 до 12 клас.

Адванс Академи смята, че груповото онлайн обучението може да бъде предизвикателство за децата, преподаватели и родители. Поради тази причина разработихме и индивидаулни програми. Учебните програми на академията ще бъдат - Програмиране на Scratch, Python програмиране и Уеб Програмиране. Ето и 5 предимства, които правят индивидуалните курсове на Advance Academy уникални и предпочитани:

  1. Цялото време и внимание на преподавателя са насочени към един ученик

При този метод на преподаване се гарантира, че ученикът ще получи цялото време и внимание, които са му нужни, за да напредва бързо и целенасочено в правилната посока. Персоналните уроци дават увереност на детето да споделя това, което мисли и желае. При индивидуалната работа с преподавателя, детето получава цялото време и внимание и успява да покаже най-доброто от себе си.

Освен това, учениците, които са на индивидуално обучение, могат да се съсредоточат изцяло върху материала. При тези уроци, децата не се разсейват допълнително от връстниците си. Учителят, не губи време в опит да въведе ред и има повече време, през което да упражняват материала и да наблегнат на конкретни елементи от урока. При индивидуалното обучение, учениците могат да насочат много по-голяма част от вниманието си към това, което трябва да научат.

2.Развиват умения за учене и концентрация в електронна среда

Индивидуалните уроци развиват личната отговорност на детето към обучението си, тъй като няма към кой друг да се обърне, освен към своя учител. Индивидуалните уроци позволяват самостоятелна фокусирана работа без опции за разсейване от други деца и осигуряват оптимално оползотворяване на времето с преподавателя, подкрепящ детето във всяка стъпка при решаване на задачите.

3. Удобна интуитивна платформа - лесна като детска игра

Advance Academy разполага със собствена платформа за курсовете и предоставя достъп до нея на всеки ученик, което означава, че не е нужен специален софтуер или да се следват сложни процедури. Необходимо е, разбира се, детето да има стационарен компютър или лаптоп, както и надеждна интернет връзка (плюс бутилка вода, ако малчугана ожаднее по време на урока). Не се изисква присъствие на родител, освен ако не прояви желание да участва в индивидуалното занимание. Всички необходими материали за уроците ще са на разположение на курсистите през профилите им в платформата.

4.Всяко дете напредва със своето темпо

Индивидуалното обучение предоставя по-персонализирани и приятни уроци за детето, тъй като учителя може да коригира или променя програмата спрямо напредъка на детето. При индивидуалното обучение няма грешен отговор или безсмислен въпрос. Детето учи и надгражда знанията си със свое собствено темпо и по свой начин.

5.Персонализирана обратна връзка

Уменията и темповете на всяко дете са различни и е много важно да се следи индивидуалния прогрес на ученика. По време на индивидуалното обучение за деца, учителя има възможност да предостави пълна обратна връзка на родителите относно как се представя тяхното дете, кои са неговите силни страни и къде има нужда от повече помощ. По този начин детето се чувства в безопасна среда, защото не се сравнява с останалите деца и може да покаже всички свои качества.

Ние от Advance Academy се стремим всяко дете да се почувства в приятна, забавна среда, където с удоволствие да учи и да се развива. Именно за това, сме подготвили уроци, които са насочени към индивидуалното обучение. Знаем, че всяко дете е уникално и има нужда само от малко помощ за да разкрие пълния си потенциал. Курсовете, които предлагаме развиват множество полезни качества и умения като логическо мислене, креативност, логика и последователност. Обучаваме децата на забавни и интерактивни платформи като Scratch, Mblock, също така ги учим на програмни езици като Python, HTML/CSS и JavaScript. Повече информация, за всеки курс, може да откриете тук.