5 приложения на модерния инфлуенсър

5 приложения на модерния инфлуенсър
  • 781 преглеждания

Знаете ли, че над 60% от тийнейджърите се доверяват повече на влиятелните лица в социалните мрежи (или така наречените инфлуенсъри), отколкото на утвърдени експерти? Този процент продължава да се увеличава, което води до нарастване на броя и търсенето на тези фрийлансъри.

Това звучи като прекрасна и изключителна лесна работа, но като всяка професия крие своите тънкости и трудности. Ако сте инфлуенсър, много добре знаече, че достигането до аудиторията може да се окаже предизвикателство без правилните инструменти. Конкуренцията е голяма и става все по-трудно да се откроиш сред многобройните снимки и публикации.

Ето защо ако се занимаваш професионално с това или искаш да станеш content creator, инфлуенсър, блогър се нуждаеш от най-добрите приложения. С тях ще можеш да обработваш своите снимки и видеа, а също и да планираш своето съдържание за социалните медии. След като започнеш да ги използваш съдържанието, което създаваш, със сигурност ще се открои и ще привлечете много повече хора към твоя профил. Нека да видим кои са ТОП 5 безплатни приложения на един инфлуенсър!

1. VSCO

Приложение за редактиране на снимки, приложение за обработка на снимки, за инфлуенсъри, VSCO

За да бъде една снимка впечатляваща има нужда от подходяща обработка. Точно за това приложения като VSCO са едни от най-любимите на всички инфлуенсър и блогъри. Безплатното издание на VSCO идва с 10+ оригинални предварително зададени настройки и стандартни инструменти за редактиране, модулиране на контраст, наситеност и други.

Потребителите могат да изберат да използват безплатната версия или да се абонират за премиум версията на приложението. Безплатната версия дава достъп до основни инструменти за редактиране и избор от филтри, докато премиум версията позволява на членовете да използват по-разширени функции за редактиране, допълнителни филтри и дава достъп до уроци и съвети по фотография.

2. Snapseed

Приложение за редактиране на снимки, приложение за обработка на снимки, за инфлуенсъри, Snapseed

Snapseed е приложение за редактиране на снимки, което можеш да изтеглиш безплатно от Google Play или App Store. Приложението има функции като контраст, изрязване и завъртане и много други. За да ретушираш стари снимки, можеш да използваш неговите функции Четка, Обектив и Баланс на бялото.

Модните блогъри често използват функцията Glamour Glow. Той намалява несъвършенствата по лицето и така само с едно приложение можете да превърнете един кадър в перфектния инстаграм пост. Можете да запазите любимите си ефекти и незабавно да ги приложите към нови изображения.

3. Life Lapse

Ако искаш да създаваш видеоклипове тип Boomerang с по-голяма продължителност, Life Lapse е приложението, което трябва да изтеглиш. С него можеш да импортираш или заснемаш видеоклипове, да добавяш ефекти и да публикуваш директно в социални мрежи Instagram или да ги запазваш в галерията. Черешката на тортата е, че приложението е напълно безплатно.
Life Lapse е много лесен за работа. Неговата технология за наслагване на изображения създава видеоклипове за миг. 
Няма да се налага да прекарваш часове в ръчно подреждане на снимки или да инвестираш в скъп софтуер за редактиране на видео.

4. Lightroom

Lightroom Mobile е безплатно мобилно приложение за обработка на снимки, предлагащо инструменти за редактиране на професионално ниво. В само едно приложение са събрани толкова много настройки и функции, които да направят снимките ви да изглеждат перфекти.

Това приложение е достъпно за Android, iPhone и iPad и може да се използва за редактиране както на RAW, така и на JPEG файлове. Дори в безплатната версия имаш достъп до инструменти за изрязване, корекции на експозицията и контраста, инструменти за редактиране на цветове и всички други типични корекции за редактиране, които можете да си представите.

5. Preview

Preview е едно от най-известните и използвани приложения за управление на Instagram профил. Чрез него можеш да намериш най-добрата подредба на твоите снимки, клипове и Reels. Както знаем feed-a в Instagram е едно от най-важните неща. Цялостната картина на твоя профил - какви цветове използваш, как са съчетани снимките. Първото впечатление е много важно и именно за това това приложение е изключително важно за всеки инфлуенсър, блогър и дори дигитален маркетолог. Чрез него можеш да планираш точно в каква последователност да качиш съдържанието за да изглежда по възможно най-добрия начин.

Това са 5-те най-известни и използвани приложения от инфлуенсърите и блогърите. Ако искаш да започнеш своята кариера в тази насока или да превърнеш блогърството в своя професия, ще са ти от голяма полза.

За тези, които искат да развият своите маркетинг умения на професионално ниво могат да започнат с безплатния ни курс по дигитален маркетинг. Очакваме Ви!