5 приложения за обработка на снимки

5 приложения за обработка на снимки
  • 1803 преглеждания

Всички се стараем да направим добри снимки на приятелите си, на гледките, които посещаваме, на храната и дори на нас самите. Но колкото и да се стараем, понякога нещата не се получават и имаме нужда от допълнителна подкрепа. Днес с няколко клика можем да обработим така снимките си, че да изглеждат по-пълноцветни, слънчеви или драматични…
А някои дори могат да променят очите, косата, тялото си :) Но в тази статия ние няма да говорим за FaceApp и други подобни приложения, а ще ви споделим 5 мобилни приложения, с които ще можете да обработвате вашите снимки, за да са по-модерни и пълноцветни или още наречени инстаграмабъл. :)

Със сигурност сте забелязали как снимките в социалните мрежи на различни криейтъри, инфлуенсъри и блогъри винаги изглеждат нереално красиви. Нека ви разкрием тяхната тайна как обработват снимките си, за да изглеждат толкова добре в инстаграм фийда им! Да започваме:

1. Lightroom

Adobe Lightroom е част от пакета с програми на Adobe заедно с Photoshop, Illustrator, AfterEffect и другите графични софтуери. Lightroom е приложение, което се използва както на десктоп така и на мобилни устройства. Достъпно е в AppStore на iOS и Google Play на Android. То позволява да заснемате, споделяте и обработвате професионално вашите снимки без да разваляте оригиналното качество.

Това мобилно приложение за обработка на снимки е взело част от опциите за обработка на Photoshop. Можете да редактирате Контраст, Баланс на бялото, Цветове, Наситеност, Гама и още много.

Всичко това е достъпно на безплатната версия на приложението. А при платената имате възможност да използвате готови филтри или още наречени Lightroom пресети за снимки. А в Инстаграм, Пинтерест и Google можете да откриете различни уроци как сами да създавате пресети за своята обработка на снимки.

2. PicsArt

PicsArt е мобилно приложение, което предоставя повече от една функционалности на своите потребители. И не случайно PicsArt е едно от най-предпочитаните през последните години. Това приложение се казва, че прави всичко. Освен, че е приложение за обработка на снимки, в него можем да правим колажи, да обработваме видеа, да добавяме графични елементи и стикери и какво ли още не. Но по-конкретно като приложение за обработване на снимки PicsArt предоставя:

  • Ретуш;
  • Редакция на наситеност, яркост, светлина, сенки, цветове и други подобни корекции;
  • Премахване на петна и несъвършенства от лице;
  • Премахване и подмяна на фон.

Приложението е достъпно както за Android, така и за iOS.
А ако искате да използвате и целия асортимент от филтри и функционалности на това приложение за обработка на снимки, можете да си направите и абонамент.

3. SnapSeed

SnapSeed е безплатно приложение за обработка на снимки създадено от Google. То е и едно от първите мобилни приложения за обработване на снимки. Въпреки че не е актуализиран от 2020 година насам, това приложение все още е сред топ 5-те на всички криейтъри и инфлуенсъри, които се нуждаят от бърза обработка на снимки.

В приложението SnapSeed можете да заснемате и редактирате или да използвате снимките от галерията си за редакция. Приложението за обработване на снимки включва голям брой готови филтри, а също и повече от 30 инструмента за по-детайлно обработване. В него можете да променяте яркостта, наситеността, контраста, цветовете, да премахвате несъвършенства или излишни обекти и още много други.

Също така можете да запазите комбинацията от редакции под формата на ваш личен филтър, за да можете бързо и лесно да обработвате и следващите си снимки. Това е една полезна функция, която използват инфлуенсърите, за да може снимките им да изглеждат хармонично и едностилно в социалните им мрежи.

Най-големият плюс на SnapSeed е, че всички инструменти и филтри са напълно безплатни. То се предлага за Android и iOS.

4. VSCO

VSCO е дългогодишен производител на филтри за обработване на снимки, предвидени за професионални фотографи. Тяхното мото е “For creators, by creators” или в превод “За създатели от създатели”. VSCO е повече от приложение за снимки. В него освен че можете да заснемате и обработвате снимки, имате възможност и за споделяне директно в мрежата с всички криейтъри на VSCO обществото. Това приложение за обработване на снимки има набор от функции за редакция на експозицията, контраста, наситеността, а освен детайлната обработка предлага и набор от готови филтри.

Приложението е достъпно за Android и iOS. Безплатната му версия предлага ограничен брой функции и филтри, докато платеният абонамент на VSCO предоставя достъп до допълнителни инструменти и всички филтри. Също така, ако изберете платения абонамент на VSCO приложението за обработка на снимки ще имате и достъп до ексклузивно съдържание, наръчници, образователни ресурси и курсове.

5. Apple Photos

Ако сте потребители на Apple и още не се възползвали от това приложение, сега е момента! :) Това приложение е достъпно само за iOS и е част от вградените приложения. То предлага висококачествено обработване на вашите снимки директно в галерията ви. Имате възможност да редактирате светлината, контраста, наситеността, сенките и тоновете на всяка снимка. 
Интерфейсът на приложението е много елегантен и интуитивен и дава възможност на всеки да обработва своите снимки като професионалист.

А една от новите опции след последните актуализации на iOS е премахването на фон от снимка, както и копиране на направените редакции на една снимка, за да ги поставите на друга като готов филтър.

Тествайте кое от тези приложения ще ви бъде най-удобно за обработката на вашите снимки. Ако до този момент сте се чудили как сторитата и снимките в профилите на инфлуенсърите изглеждат толкова добре, сега вече знаете. Ако социалните мрежи и създаването на съдържание е ваша страст, защо не го превърнете в професия? Как? С някой от професионалните курсове по дигитален маркетинг на Advance Academy.