8 ползи от кариера в дигиталния маркетинг - ЧАСТ 1

8 ползи от кариера в дигиталния маркетинг - ЧАСТ 1
  • 1097 преглеждания

Не спираш да чуваш за професиите в дигиталния маркетинг - маркетинг в социални мрежи, графичен дизайнер за дигитален маркетинг, създател на съдържание… Със сигурност вече имаш приятели, които са се насочили към професионално развитие точно в сферата на дигиталния маркетинг. А ти какво чакаш? :) Ако искаш динамична и интересна работа, удовлетворяваща кариера, добър доход и много възможности да се доказваш и да растеш, то дигиталният маркетинг е перфектният избор.

И най-хубавото е, че търсенето на специалисти в дигиталния маркетинг не спира да расте. Според изследвания се очаква работните позиции като маркетинг мениджъри да увеличат броя си с 10% през следващите 5 години. Със сигурност перспективите пред маркетинг специалистите ще зарадват мнозина, а личните ползи, които ще натрупат по този кариерен път няма как да бъдат пренебрегнати.

В тази статия ще ви споделим кои са 4 от 8-те лични ползи, с които ни дарява професията в сектора на дигиталния маркетинг. А останалите 4 ще можете да прочетете във втора част от статията.

1. Всеки работен ден на специалиста по дигитален маркетинг е изпълнен с нови и все по-интересни задачи.

Като специалист по дигитален маркетинг ние ви гарантираме, че работата ви никога няма да ви омръзне… :) Защо ли?

Дигиталният маркетинг и бизнесът днес са изключително динамични и, изпълнени с предизвикателства, сфери. Всеки ден настъпват промени, които са от значение за нашата работа - дали ще са тенденции, или промени в условията за реклами на Инстаграм например.

Ако работите в агенция за дигитален маркетинг, то вие ще имате задачи за няколко клиенти в различни полета на развитие. Което очертава, че вие ще имате разнообразна и интересна работа всеки ден.

А дори и да работите вътрешно за една компания, то отново ще имате разнообразна работа като например писане на статии, подготвяне на публикации за социални мрежи, подготвяне на рекламни кампании.

2. Ще работите екипно с готини колеги.

Като специалист по дигитален маркетинг едно от най-важните лични умения, които трябва да притежавате, е умението за работа в екип. Заедно с вашите колеги ще имате съвместни задачи и моменти, в които ще трябва да развивате креативни концепции и идеи заедно. 
И от нашия опит можем да споделим, че това са едни от най-забавните моменти на работното място. Важно е да цениш мнението на другите и да гледате на екипа с позитивизъм.

3. Ще упражнявате своята креативност всеки ден.

Днес всеки един бизнес се конкурира с другите, за да спечели вниманието на потребителите. И повече от всякога сега е необходимо да се откроите. Работата в дигиталния маркетинг е, колкото аналитична, толкова и креативна. Като маркетинг специалист вие ще имате възможност всеки ден да тренирате и прилагате своето творческо мислене, за да създавате привличащи послания, интересни описания на публикации, готини статии и хващащи окото концепции за дизайн.

Маркетинг специалиста не е просто да работи с данни, но и трябва да владее психологията. Развивайки своята креативност и прилагайки я в различни рекламни кампании, в един момент вие ще можете много по-интуитивно да разбирате психологията на хората и как те се повлияват от различни послания, цветове и форми. Това умение със сигурност ще ви бъде много полезно и в личния живот. :)

4. Ще можете да се възползвате от удобството на дистанционната работа. (хоум офис)

От 2020 година насам не спирате да слушате за новите дигитални професии и как те могат да се вършат от всяка точка на света нали? Е, това не е просто мираж или мечта, а реалност. И ако вие решите да се занимавате с дигитален маркетинг, то със сигурност също ще имате възможност да работите от дома си или от плажа.

Днес голяма част от работещите в дигиталния маркетинг работят изцяло дистанционно, без значение дали са Social Media мениджъри, Копирайтъри, SEO специалисти или създатели на съдържание.

Ако питате 100 човека, работещи в сектора на дигиталния маркетинг със сигурност ще чуете още много ползи, които те са открили в работата си като специалисти по дигитален маркетинг. Но ние сме извадили тези, които са най-отличителни и често срещани. Очаквайте скоро и Част 2 на статията, в която ще ви споделим и останалите 4 ползи от кариера в дигиталния маркетинг.

А ако вече си решил, че дигиталният маркетинг е точно като за теб, не пропускай да се запишеш в безплатния курс на Advance Academy - Digital Marketing Basics, в който ще се запознаеш с основите на маркетинга и всичко, което ти е необходимо, за да влезеш в този динамичен свят.