Advance Academy Bootcamp - Практически опит в реална работна среда

Advance Academy Bootcamp - Практически опит в реална работна среда
  • 3779 преглеждания

С увеличеното търсене на програмисти и усещането за силен недостиг на кадри, софтуерните фирми започнаха да имат все по-големи изисквания при наемането на разработчици. Да се познава само един език или фреймуърк вече не е достатъчно за един Junior софтуерен специалист. Търсят се и меки умения (softskills), участие в поне един реален проект и познаване на инструменти и концепции. Всичко това затруднява хората, които излизат от големият брой ИТ училища, университети да се реализират, тъй като стажантските програми са силно ограничени, а учебните проекти често недостатъчни.

През 2022г. за първи път в България, Advance Academy ще стартира изцяло нова програма, разработена по западен модел – ADVANCE ACADEMY BOOTCAMP. С програмата Advance Academy Bootcamp  ние запълваме празнината, като организираме участниците в SCRUM екипи,  които работят в симулация на реална работна среда по реален проект. Това е практическа стажантска програма с менторство от Senior софтуерен специалист, който управлява процесите по реализация на проекта и помага на участниците в програмата да решават казуси като в същото време трупат реален опит в процесите на софтуерно разработване. 

Защо да избера Bootcamp програма?

Участниците в програмата ще придобият ценен опит в софтуерното разработване, както и т.нар. меки умения, като комуникационни, презентационни умения, работа в екип, приоритизиране на таскове, разрешаване на проблеми и самоорганизация.

В рамките на 5 месеца в Advance Academy Bootcamp ще създадем нужните навици, необходимото портфолио и опит. По време на своето обучение, включилите се ще получат менторство от senior девелъпъри и тийм лидери във всеки етап от разработката на софтуерен продукт. Участниците ще работят с най-търсените технологии в ИТ сектора, като Java, JavaScript и PHP, използвайки най-добрите съвременни инструменти и практики, като JIRA, GitHub и Slack.

Крайната цел – всеки успешно завършил програмист да има знанията, уменията и практическия опит за Junior Software Developer и да е готов за предизвикателствата на реалната работна среда.

Методологии и Технологии, които ще използвате

Методологии

По време на bootcamp-а вие ще работите с методологии, като Аgile и Scrum. Аgile е един от най-популярните подходи за разработване на софтуер. Той позволява на екипите да работят  по-бързо и да постигат по-високи резултати. Нашата програма на обучение включва работа по двойки или така нареченото „Pair Programing”, което е Аgile техника за разработка на софтуери, в която двама програмиста работят заедно върху един таск, за да може курсистите да се доближат максимално до реалната работна обстановка. Scrum е framework, който също е част от Аgile и помага на екипите да работят заедно в екип. Целта на Scrum е да ускори процеса на проектиране и създаване на много степенни проекти, като самият проект бива реализиран на стъпки.

Технологии

Като част от екип, вие ще използвате и GitHub, където ще може да съхранявате проектите си и да работите заедно с вашите колеги по време на bootcamp-а. Друга технология, която ще използвате по време на обучението си и работата ви върху проекта е Slack. На кратко Slack е приложение за съобщения или комуникация между екипа. Чрез него ще поддържате връзка с вашите колеги през цялото обучение.

По време на програмата, в зависимост кой език сте избрали, ще разработвате проект използвайки един от следните три програмни езика – Java, JavaScript и PHP.

За кого е подходяща програмата?

Програмата е подходяща са курсисти преминали през цялостните програми на Advance Academy, като Web Development, Java Development или PHP Development. Както и за младши програмисти, които имат основните и фундаментални знания и умения на дадения програмен език, които са готови да направят последните и финални стъпки към стартирането на мечтаната си работа в ИТ сектора.

Програмата на Advance Academy е разработена точно за програмисти, които имат тези основни знания и практически умения, но не могат да си намерят работа, защото нямат нужния опит или в повечето случай искания опит в реална работна среда. Bootcamp-а е за начинаещи програмисти, на които не им се ходи на интервю за работа, само за да чуят „имаш знанията, но нямаш опита“ или „търсим хора с повече опит“.

Помощ за кариерно развитие

В края на Advance Academy Bootcamp, включилите се в програмата ще участват в семинари с HR мениджъри на големи Варненски ИТ фирми, които ще представят различните възможности за развитие. Опитни кариерни консултанти ще помогнат на участниците в bootcamp-а да създадат и оформят своя LinkedIn профил, CV и портфолио. Всички преминали обучението ще бъдат свързани в кариерната мрежа от партньори на Advance Academy, в която анонсираме всички свободни позиции.

Advance Academy Bootcamp предоставя една уникална възможност да дадете старт на кариерата си в ИТ сектора, като се сблъскате с реалната работна среда и да се превърнете в завършен Junior Software Developer.