Advance Academy добавиха нов партньор в лицето на EasyConsult

Адванс Академи
  • 5046 преглеждания

Advance Academy и най-голямата българска HR агенция сключиха партньорски договор, с основна цел развитие на талантите на академията и връзката им с ИТ сектора в страната. Една от първите им инициативи бе семинар за завършили курсисти на тема “Как да направим CV-то атрактивно, какво трябва и не трябва да правим по време на интервю в ИТ фирма и кои са малките неща, които могат да провалят едно интервю”

В статията ще споделим няколко полезни съвета, които ще Ви помогнат да напишете атрактивно CV:

  • Използвайте красива бланка

В Интернет е пълно с множество безплатни бланки за CV. Изберете най-подходящата за Вас, спрямо позицията, на която искате да кандидатствате. Работодателите, преглеждат по стотици CV-та и е много важно, вашето да се отличи.

  • Приложения

За да докажете вашите умения, приложете в CV-то си различни постижения. В зависимост от позицията, може да добавите сертификат за език, успешно преминат курс, различни проекти, портфолио. По този начин, CV-то Ви, няма да е пълно само с празни думи, а ще ги подплатите с постижения.

  • Мотивация

Почти винаги, при кандидатстване за дадена позиция, имате възможност да напишете мотивационно писмо. Възползвайте се от това и покажете на бъдещите Ви работодатели, защо да изберат точно Вас? Защо Вие сте правилния човек? Как ще сте полезни за компанията? И защо сте избрали именно тази компания?

  • Не оставяйте празни места

Оставянето на очевидни пропуски в автобиографията Ви веднага прави работодателите подозрителни. По-добре премахнете цялото поле от бланката, от колкото да го оставите празно. Сложете нещо друго на негово място.

  • Казвайте истината

Всеки лъже в автобиографията си, нали? НЕ! Грубите лъжи в автобиографията ви могат да ви създадат куп неприятности, когато става въпрос за това работодателите да проверяват вашето минало и препоръки. Последното нещо, което искате, е да започнете работа и след това да загубите новата си работа заради лъжа. Може също така да ви хванат на етапа на интервюто, когато изведнъж не можете да отговорите на въпроси относно това, което твърдите, че знаете. И това може да бъде МНОГО неудобно!

  • Проверете за грешки.

Грешките в автобиографията създават лошо впечатление. Използвайте проверка на правописа, прочетете отново автобиографията си или помолете някой друг да я провери вместо вас, преди да я изпратите.

  • Уверете се, че CV-то актуално

Винаги се уверявайте, че вашето CV е актуално. Включете най-скорошния си опит в горната част на всеки раздел.

  • Изберете подходяща снимка

Снимката, не е най-важната част от вашето CV, но определено играе важна роля. Изберете снимка, която да е с добро качество и да изглежда професионална. Снимката е важно да показва достатъчно добре лицето ви и да излъчва увереност.

Тази тема, беше само малка част от събитието. Гост на семинара бе и Александър Андреев, Senior Developer, работещ за Walt Disney, който сподели за своя опит като разработчик, работещ и живеещ в Калифорния, кои са най-честите грешки при начинаещите програмисти и какъв е пътя от Варна до Лос Анджелис за един програмист.

Advance Academy е най-големият и модерен ИТ учебен център в Източна България, лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение. В портфолиото са включени обучения за начинаещи и напреднали в няколко направления – Информационни технологии и Дигитален маркетинг, както и една от най-развитите STEM програми за деца от 1-ви до 12-ти клас.

Предлагаме обучение за най-актуалните и търсени програмни езици - Java, JavaScript, HTML/CSS, PHP.