Advance Academy е основен образователен партньор на инициативата Advance Web Cup!

Advance Academy е основен образователен партньор на инициативата Advance Web Cup
  • 124 преглеждания

Advance Academy с гордост става част от амбициозната инициатива Advance Web Cup като основен образователен спонсор на предстоящата Национална олимпиада по Scratch и Roblox за ученици! Проектът е създаден с цел да възпита и вдъхнови следващото поколение иноватори и технологични лидери, предлагайки на младите умове платформа, чрез която да развият и демонстрират своите креативни и технически способности.

В рамките на олимпиадата са предвидени две категории състезания, специално проектирани да отговарят на разнообразието от интереси и умения сред различни възрастови групи. Първата категория, предназначена за най-малките участници от 1-ви до 4-ти клас, е съсредоточена върху използването на Scratch - платформа, която позволява създаването на интерактивни истории, игри и анимации. Темата, върху която трябва да работят малките програмисти, е “Моят град”. Целта е да стимулира тяхното въображение и децата да се запознаят с основите на програмирането.

За по-големите ученици, от 5-ти до 7-ми клас, олимпиадата предлага предизвикателството да се потопят в света на Roblox, където ще имат задачата да създадат собствен терен в Roblox Studio, отразяващ мечтаната им визия за родния град. Тази категория не само развива техническите умения на участниците, но и насърчава тяхната способност за критично мислене и пространствено възприятие.

Advance Academy е активен участник в организацията на събитието, като предоставя платформа за качване и оценяване на проектите. Тази платформа е специално разработена за олимпиадата и е направена така, че да е лесна за използване от всички участници.

Участието в олимпиадата е напълно безплатно и е отворено за всеки желаещ ученик. Възможността състезанието да се проведе онлайн позволява на деца от цялата страна да вземат участие без ограничения. Наградният фонд включва вълнуващи награди като PlayStation 5, настолни игри, геймърска периферия и други, които да мотивират участниците да покажат най-доброто от себе си.

Краен срок за предаване на проектите е 25 април 2024 г., а резултатите ще бъдат обявени на 21 май 2024 г. 

Advance Academy вярва, че инициативи като Advance Web Cup играят ключова роля в развитието на интереса на децата към технологиите и програмирането от ранна възраст. Чрез тази олимпиада, ние стремим да вдъхновим младите умове да изследват света на информационните технологии, да разширяват своите знания и умения, и да изграждат основа за бъдещи успехи в областта на STEM. 

Очакваме с голямо вълнение да видим иновативните идеи и проекти, които участниците ще споделят с нас! Запишете се за олимпиадата още днес тук: https://advancewebcup.com/