Advance Academy - фирма ментор на учениците от ВТГ „Георги С. Раковски“

Advance Academy - фирма ментор на учениците от ВТГ „Георги С. Раковски“
31 май 2022
1291 преглеждания

Advance Academy взе участие като фирма ментор на учениците от Варненска Търговска Гимназия „Георги Стойков Раковски“. Учениците имаха нужда от менторство по случай участието им в ежегодния конкурс на УТФ „Млад Предприемач“. Те имаха задачата да отворят истинска фирма и да я представят на конкурса. Заданието включваше: изготвяне на презентация на продукт на български и английски език, рекламен каталог, рекламни материали и уебсайт на продукта. На срещата между екипа на Advance Academy и учениците, екипът на ИТ академията даде насоки как учениците да подобрят техническото представяне на уебсайта си, визуализацията му, дизайна на рекламните материали и цялостната презентация на фирмата и продукта, с които учениците участваха в конкурса.

След провеждането на конкурса през месец април, учениците се върнаха с едно първо място – за най-добра презентация. Те трябваше да презентират на английски език и да се надпреварват с ученици от 5 държави и над 50 училища.

Advance Academy ще продължи менторството си за следващия випуск на Търговската Гимназия, като ще поддържа връзка с учениците и ще дава насоки за подобряване на всеки един аспект на тяхното участие в конкурса. Нашата цел е да подкрепяме младите в тяхното обучение и да допринасяме за тяхната подготовка за предстоящото им кариерно развитие в секторите на програмирането, маркетинга и дизайна. 

Професиите в днешно време се променят много динамично. С всеки следващ ден иновациите налагат нуждата от хора с нови специализации. Появяват се нови професии, изчезват стари. Наша мисия и цел е да подготвим децата за този динамичен свят, изпълнен с множество иновации, открития и промени.

Няма как да прогнозираме точно, но поне през следващите 15-20 години дигиталните професии ще се разрастнат още повече като брой, разновидност и сфери на приложение. 

Затова ние се стараем от днес да се подготвим за бъдещото утре. Обучителните програми на Адванс Академи са пряко обвързани с професиите на бъдещето - програмиране, маркетинг, QA тестване, дизайн. 

Ако ти си човек, който се интересува от програмиране, можеш да разгледаш нашите курсове по програмиране в направлението Софтуерно инженерство. Дори и да си напълно начинаещ, без никакъв опит и знания в сферата на програмирането, това не трябва да те притеснява. С програмите от курсове на Адванс Академи имаш възможност да достигнеш нужното ниво за да стартираш директно работа като Junior WEB Developer. 

За желаещите да развиват кариера като програмисти имаме 3 обучителни програми:

  1. JAVA Development - Това е един от най-популярните компютърни езици за създаване на приложения и различни бизнес системи. Популярен със своята гъвкавост, сигурност и възможност да се стартира на различни операционни системи, той е най-използваната технология за програмиране на системи за големи компании в секторите на финанси, здравеопазване, отбрана, застраховане. 
  2. JavaScript Development - JavaScript държи челната позиция в класациите на най-популярните езици за програмиране за последните 3 години. Това се дължи най-вече на пренасочването на повечето традиционни бизнеси към онлайн средата за търговия. А с JavaScript работят тези програмисти, които изграждат кода на интерфейса на съответния уеб сайт, още наречени Front-end девелопъри.
  3. PHP Development - PHP е един от най-използваните сървърни езици за разработка на динамични уеб сайтове, онлайн софтуер и други уеб базирани системи. Добре познатите Facebook и Wikipedia са захранвани точно от езика PHP. Перспективите за разработка с този компютърен език са големи, затова и търсенето на PHP програмисти винаги ще съществува.  

А ако си човек, интересуващ се от дигитален маркетинг, графичен дизайн, социални мрежи, можеш да стартираш своето обучение тук.