Advance Academy - фирма ментор на учениците от ВТГ „Георги С. Раковски“

Advance Academy - фирма ментор на учениците от ВТГ „Георги С. Раковски“
  • 2261 преглеждания

Advance Academy взе участие като фирма ментор на учениците от Варненска Търговска Гимназия „Георги Стойков Раковски“. Учениците имаха нужда от менторство по случай участието им в ежегодния конкурс на УТФ „Млад Предприемач“. Те имаха задачата да отворят истинска фирма и да я представят на конкурса. Заданието включваше: изготвяне на презентация на продукт на български и английски език, рекламен каталог, рекламни материали и уебсайт на продукта. На срещата между екипа на Advance Academy и учениците, екипът на ИТ академията даде насоки как учениците да подобрят техническото представяне на уебсайта си, визуализацията му, дизайна на рекламните материали и цялостната презентация на фирмата и продукта, с които учениците участваха в конкурса.

След провеждането на конкурса през месец април, учениците се върнаха с едно първо място – за най-добра презентация. Те трябваше да презентират на английски език и да се надпреварват с ученици от 5 държави и над 50 училища.

Advance Academy ще продължи менторството си за следващия випуск на Търговската Гимназия, като ще поддържа връзка с учениците и ще дава насоки за подобряване на всеки един аспект на тяхното участие в конкурса. Нашата цел е да подкрепяме младите в тяхното обучение и да допринасяме за тяхната подготовка за предстоящото им кариерно развитие в секторите на програмирането, маркетинга и дизайна. 

Професиите в днешно време се променят много динамично. С всеки следващ ден иновациите налагат нуждата от хора с нови специализации. Появяват се нови професии, изчезват стари. Наша мисия и цел е да подготвим децата за този динамичен свят, изпълнен с множество иновации, открития и промени.

Няма как да прогнозираме точно, но поне през следващите 15-20 години дигиталните професии ще се разрастнат още повече като брой, разновидност и сфери на приложение. 

Затова ние се стараем от днес да се подготвим за бъдещото утре. Обучителните програми на Адванс Академи са пряко обвързани с професиите на бъдещето - програмиране, маркетинг, QA тестване, дизайн. 

Ако ти си човек, който се интересува от програмиране, можеш да разгледаш нашите курсове по програмиране в направлението Софтуерно инженерство. Дори и да си напълно начинаещ, без никакъв опит и знания в сферата на програмирането, това не трябва да те притеснява. С програмите от курсове на Адванс Академи имаш възможност да достигнеш нужното ниво за да стартираш директно работа като Junior WEB Developer. 

За желаещите да развиват кариера като програмисти имаме 3 обучителни програми:

  1. JAVA Development - Това е един от най-популярните компютърни езици за създаване на приложения и различни бизнес системи. Популярен със своята гъвкавост, сигурност и възможност да се стартира на различни операционни системи, той е най-използваната технология за програмиране на системи за големи компании в секторите на финанси, здравеопазване, отбрана, застраховане. 
  2. JavaScript Development - JavaScript държи челната позиция в класациите на най-популярните езици за програмиране за последните 3 години. Това се дължи най-вече на пренасочването на повечето традиционни бизнеси към онлайн средата за търговия. А с JavaScript работят тези програмисти, които изграждат кода на интерфейса на съответния уеб сайт, още наречени Front-end девелопъри.
  3. PHP Development - PHP е един от най-използваните сървърни езици за разработка на динамични уеб сайтове, онлайн софтуер и други уеб базирани системи. Добре познатите Facebook и Wikipedia са захранвани точно от езика PHP. Перспективите за разработка с този компютърен език са големи, затова и търсенето на PHP програмисти винаги ще съществува.  

А ако си човек, интересуващ се от дигитален маркетинг, графичен дизайн, социални мрежи, можеш да стартираш своето обучение тук.