Advance Academy: Ментор на учениците от ВТГ „Георги С. Раковски“ към създаването на по-чист и зелен град

Advance Academy: Ментор на учениците от Варненската Търговска Гимназия
  • 1047 преглеждания

Advance Academy с гордост обявява, че е ментор на учениците от Варненската търговска гимназия в амбициозен проект, който има за цел да направи града по-чист и по-екологичен. Иновативното уеб приложение, което учениците разработиха ще подобри разделното изхвърляне на големите градове и ще подобри ефективността на процеса на рециклиране.

Ние вярваме, че света, в който живеем става все по-дигитален, а децата стоят в челните редици на този свят и винаги сме поставяли фокус върху развитието на следващото поколение ИТ специалисти. И поради тази причина сме ментори на учениците от паралелка „Информационни технологии“ в целия процес на разработка на уеб приложението TRASHReporter. Сътрудничеството между академията и учениците е доказателство за силата на образованието, работата в екип и иновативното мислене за постигане на положителна промяна за общността.

Конкурс „Високотехнологични решения за градове и общности“ на Junior Achievements 

Учениците от Търговската гимназия ще могат да покажат своя труд и иновация в конкурса „Високотехнологични решения за градове и общности“ на организацията Junior Achievements. Този конкурс събира млади таланти от различни училища и градове, като ги насърчава да разработват иновативни решения на реални проблеми. С участието си в състезанието учениците ще имат възможност да натрупат ценен опит, да покажат своите умения, както и да получат признание. С участието си в това събитие учениците ще имат възможност да се запознаят с други млади иноватори и да съберат идеи как да подобрят своето приложение.

Приложението TRASHReporter

TRASHReporter е иновативно уеб приложение, което опростява процеса по намиране на правилните места за разделно изхвърляне на боклук. Приложението има за цел да насърчава отговорните навици за разделно изхвърляне, наблюдение в реално време и отчитане на пълни контейнери, както и предоставяне на изчерпателна карта на местата за рециклиране и изхвърляне на отпадъци. 

Целта на Академията е да подкрепя младите и тяхното обучение, както и да допринася за тяхната подготовка за предстоящото им кариерно развитие в най-бързоразвиващия се сектор – ИТ.

Може да научите повече за проекта в следващото видео: