Advance Academy ще си партнира с Варненската търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“

Партньорство между Advance Academy и Варненската търговска гимназия
  • 1116 преглеждания

Образователният сектор непрекъснато се развива и иновативните партньорства между институциите стават все по-чести. Advance Academy стартира партньорство с Варненската търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“. Това партньорство обединява опита на традиционната гимназия със знанията и опита на една от най-големите ИТ академии в България. Мисията на гимназията е да осъществи своя принос за формирането на българското общество като „общество на знанието“, което пряко съвпада с мисията на Advance Academy.

Варненската търговска гимназия има дългогодишна репутация като предоставяща цялостно образование на своите ученици, като съвременната визия на гимназията се оформя чрез формулата авторитет, конкурентоспособност и традиции.

Гимназията и Академията вече са работили заедно. Advance Academy взе участие като фирма ментор на учениците от паралелката „Икономика и мениджмънт“ по случай участието им в ежегодния конкурс на УТФ „Млад Предприемач“. След провеждането на конкурса през месец април, 2022г., учениците спечелиха първо място за най-добра презентация. Те трябваше да презентират на английски език и да се надпреварват с ученици от 5 държави и над 50 училища.

Advance Academy продължава менторството си за следващия випуск на Търговската Гимназия и тази година академията ще работи заедно с паралелката по икономика и мениджмънт и отделно ще е ментор на учениците, които ще вземат участие в конкурса „Високотехнологични решения за градове и общности„ на Junior Achievements Bulgaria

Партньорството с Варненската търговска гимназия ще се изрази в това Академията да продължи менторството си над учениците за различни състезания и проекти. Целта ѝ е да подкрепя младите и тяхното обучение и да допринася за тяхната подготовка за предстоящото им кариерно развитие в секторите на програмирането, маркетинга и дизайна.