Advance Academy представя: Денят на Scratch Безплатно събитие за децата от Варна

Advance Academy представя: Денят на Scratch Безплатно събитие за децата от Варна
  • 3151 преглеждания

Advance Academy ще проведе световноизвестно събитие – „Денят на Scratch“. Събитието, наречено още „Scratch Day”, е популярно и се провежда из целия свят, по повод създаването на платформата Скрач. Обикновено на този ден родители и деца участват заедно в най-различни workshop-ове, състезания и игри свързани с програмирането.

Advance Academy кани всички запалени по компютри деца да присъстват на Деня на Scratch. Събитието ще се проведе на 22 Май, Събота, от 10:00 до 12:00 ч. в залите на Академията. Децата ще могат заедно да се позабавляват с програмния език, да намерят нови приятели и да упражнят уменията си на Scratch. По време на събитието децата ще участват в 4 предизвикателства разработени на платформата Scratch:

  • Предизвикателство #1 – Подреди пъзела
  • Предизвикателство #2 – Събери най-много точки
  • Предизвикателство #3 – Анимирай своето име
  • Предизвикателство #4 – Победи опонента си

Освен всички забавления, които сме подготвили за малчуганите, вие, родителите, ще имате възможността да се запознаете с невероятните лектори на Академията, които използват Scratch в ежедневната си работа с деца. А също така ще прекарате едно много интересно време с децата и ще разберете защо малките толкова обичат Скрач. Ще ви разведем из залите на академията, ще ви запознаем с нашия екип, ще ви покажем нашият 3D принтер (любим не само на нас, но и на всички деца), ще ви покажем нашите програмирани дронове и роботчета, изработени по време на нашите курсове с деца. Добре дошли сте в нашето семейство наречено Advance Academy! :)

Малко повече за Scratch:
Scratch е безплатен език за програмиране, подходящ за деца от 5 до 10 годишна възраст. Той работи по метода на блоковото програмиране, където едно цветно блокче, представлява част програмен код. Тази интерпретация на програмирането предоставя възможността малчуганите да успяват да пишат код и в същото време да се забавляват. В Скрач платформата, целта е да подреждате блокове в определен ред и последователност, за да създадете интерактивни истории, игри и анимации. А ако искате да научите повече за първия програмен език за деца, може да прочетете статията ни посветена на  Scratch.

А каква е ползата за децата, изучаващи Scratch:
По време на обучението си по програмиране децата не само имат възможност да преоткрият нова страст, която да им доведе бъдещ кариерен успех. Благодарение на програмирането за деца се наблюдава едно бързо подобрение и усъвършенстване в личните умения и качества на нашите малчугани. По време на всички упражнения и уроци е необходимо те да използват малко математически умения, логическо мислене, креативност, прогнозиране, умения за взимане на решение. Често в изучаването на Scratch те ще се срещат с всякакви проблеми и ще се упражняват как да търсят или да измислят иновативно решение. Те започват да практикуват по-често тези умения, което ги подготвя за други бъдещи ситуации от живота. 
Всички обучения са изградени по специална програма, при която информацията се предава по лесно възприемчив и забавен начин. 

В края на събитието „Денят на Scratch“ всяко дете ще получи грамота за участие. За записвания може да посетите сайта на Advance Academy

А ако вашето дете вече има интерес към технологиите и иска да се научи да програмира, да прави анимации, да разработва игри, можете да го запишете в някоя от нашите обучителни програми по  Програмиране за деца.