Advance Academy представя: Денят на Scratch Безплатно събитие за децата от Варна

Advance Academy представя: Денят на Scratch Безплатно събитие за децата от Варна
17 май 2021
1434 преглеждания
© AdvanceAcademy

Advance Academy ще проведе световноизвестно събитие – „Денят на Scratch“ или „Scratch Day”. Това събитие се провежда едновременно по целия свят, като на него родители и деца се събират по повод създаването на платформата Scratch, участвайки в най-различни workshop-ове, състезания и игри.

Накратко, Scratch е безплатен език за програмиране, подходящ за деца от 5 до 10 годишна възраст. В него, целта е да подреждате блокове в определен ред и последователност, за да създадете интерактивни истории, игри и анимации. А ако искате да научите повече за първия програмен език за деца, може да прочетете статията ни посветена на Scratch.

Advance Academy кани всички запалени по компютри деца да присъстват на Денят на Scratch. Събитието ще се проведе на 22 Май, Събота, от 10:00 до 12:00ч в залите на Академията. По време на събитието децата ще участват в 4 предизвикателства разработени на платформата Scratch:

  • Предизвикателство #1 – Подреди пъзела
  • Предизвикателство #2 – Събери най-много точки
  • Предизвикателство #3 – Анимирай своето име
  • Предизвикателство #4 – Победи опонента си

Освен всички забавления, които сме подготвили, родителите ще имат възможност да се запознаят с невероятните лектори на Академията, които използват Scratch в ежедневната си работа с деца.

В края на събитието всяко дете ще получи грамота за участие в „Денят на Scratch”. За записвания може да посетите сайта на Advance Academy.