Advance Academy се включва в #EUCodeWeek!

Advance Academy се включва в #EUCodeWeek
  • 181 преглеждания

С радост обявяваме, че Advance Academy става част от невероятната инициатива EU Code Week! Нека ти разкажем повече за тази важна седмица и защо решихме да вземем участие.

Какво е EU Code Week?

EU Code Week (Европейската седмица на програмирането) е събитие, което се провежда всяка година с цел да популяризира програмирането и дигиталните умения сред деца и възрастни.

Инициативата стартира през 2013 г. и оттогава насърчава милиони хора в Европа и извън нея да се включат в събития и уъркшопи, свързани с програмирането. Има официална подкрепа от Европейската комисия като част от нейната стратегия за Цифров единен пазар.

По време на седмицата на програмирането хора от цял свят организират различни активности – от забавни предизвикателства по програмиране за деца, до по-сериозни уроци за възрастни.

Инициативата се стреми да се покаже, че програмирането е не само полезно, но и изключително вълнуващо. То е начин да превърнем идеите си в реалност и затова всеки трябва да има шанс да се докосне до него.

Целта на EU Code Week е не просто да научи малки и големи да програмират, но и да ги насърчи да бъдат креативни, да решават проблеми и да създават иновации.

Защо се включваме в EU Code Week?

За нас в Advance Academy е важно да подкрепяме всяка инициатива, която насърчава обучението и развитието на технологичните умения.

Събития като EU Code Week ни дават възможност да бъдем част от международната общност на програмирането и да покажем на повече хора колко достъпно и интересно може да бъде то.

Какво сме подготвили за инициативата?

Засега пазим забавните неща, които сме планирали, в тайна! Съветваме те да следиш нашите социални мрежи, за да научиш повече за това какво предстои и да не пропускаш да си част от тази вълнуваща седмица!