Advance Academy в подкрепа на програма организирана от The TaxBack Group

Advance Academy в подкрепа на програма организирана от The TaxBack Group
07 юни 2019
3700 преглеждания

Адванс Академи имаше възможността да подкрепи програмата за кариерно ориентиране „Моята кариера. Успешно начало“ организирана от The TaxBack Group и Варненска Търговска гимназия „Г.С.Раковски“. Събитието се състоя на 31 Май 2019 в „Зелената класна стая“ на гимназията, където се проведе финалния етап от състезанието.

В състезанието участваха ученици от Варненска Търговска гимназия „Г.С.Раковски“ в 11 и 12 клас, разделени в четири екипа. Всеки екип трябваше да се подготви за интервю за работа върху конкретна позиция, като самата тя беше изтеглена с жребий.

В подготвителния етап от състезанието всеки от екипите работеше с ментор от TaxBack Group, който им помагаше в избора на професия, актуален анализ и обзор на пазара на труда, създаването на подходящо СВ (в случая видео СВ), начин на представяне на своето видео CV и успешна защита на кандидатурата си за работа пред жури.

Членове на журито бяха:

  • Адрияна Митева – изпълнителен директор на Адванс Академи
  • Никола Цанков – Зам. директор на ВТГ „Г.С.Раковски“
  • Милица Даскалова – Специалист „Подбор на персонал“ в The Taxback Group

Журито трябваше да оцени комуникационните уменията на участниците, тяхното представяне, поведение по време на интервюто, себепрезентиране и умения за водене на преговори. Впечатляващ момент от състезанието беше подготовката на видео CV, което е иновативен начин за кандидатстване за работа. Пресъздаването на такива реални ситуации, помагат на учениците да видят от рано важните елементи и нещата, на които се обръща внимание по време на кандидатстване за работа и интервю. 

Изборът на победители беше трудно решение за журито, защото всички екипи се представиха блестящо, но програмата е със състезателен характер и бяха отличени най-добрите сред тях: 

  • Емине Младенова
  • Никола Джеров
  • Иван Георгиев
  • Тодор Маринов
  • Деница Кателиева
  • Мария Георгиева
  • Калина Борисова

„Моята кариера. Успешно начало“ е целогодишна програма по кариерно ориентиране създадена за ученици от гимназиален етап. Екипът на Адванс Академи имахме честта да партнираме на The TaxBack Group в това иновативно събитие, даващо много стойност в полза на успешното развитие на нашите деца. 

На събитието по кариерно ориентиране се засягат теми като:
- Как да избера професия, която да пасва на темперамента ми и която да ме удовлетворява;
- Как да напиша CV, което да ме открои от останалите кандидати;
- Подготовка за интервю за работа;
- Кои са най-важните фактори при избора на работодател;
- Къде и как мога да намеря работа, в случай, че нямам предишен опит. 

Програмата по кариерно ориентиране на TaxBack продължава и с ново издание, този път във Велико Търново.

В наши дни не е важно само да умееш и да знаеш определена наука, специализация или дейност, а и да имаш конкурентни предимства в лично отношение - да умееш да продаваш уменията си, да се представяш, да комуникираш, да работиш в екип и още много други soft skills. Всички тези качества се натрупват с времето и различния приложен опит. Събития като „Моята кариера. Успешно начало“ са точно с такава цел за младите.

Пожелаваме на всички участници да бъдат мотивирани, успешни и с лекота да постигат целите си!

Похвално е, че бизнеса работи тясно с образованието и ние лично ще се стараем да прилагаме този подход на обучение и в нашите курсове. 

Това е не просто инициатива, но и мисия, която ние от Адванс Академи ще подкрепяме и за в бъдеще.