Advance Academy в подкрепа на програма организирана от The TaxBack Group

Advance Academy в подкрепа на програма организирана от The TaxBack Group
  • 4610 преглеждания

Адванс Академи имаше възможността да подкрепи програмата за кариерно ориентиране „Моята кариера. Успешно начало“ организирана от The TaxBack Group и Варненска Търговска гимназия „Г.С.Раковски“. Събитието се състоя на 31 Май 2019 в „Зелената класна стая“ на гимназията, където се проведе финалния етап от състезанието.

В състезанието участваха ученици от Варненска Търговска гимназия „Г.С.Раковски“ в 11 и 12 клас, разделени в четири екипа. Всеки екип трябваше да се подготви за интервю за работа върху конкретна позиция, като самата тя беше изтеглена с жребий.

В подготвителния етап от състезанието всеки от екипите работеше с ментор от TaxBack Group, който им помагаше в избора на професия, актуален анализ и обзор на пазара на труда, създаването на подходящо СВ (в случая видео СВ), начин на представяне на своето видео CV и успешна защита на кандидатурата си за работа пред жури.

Членове на журито бяха:

  • Адрияна Митева – изпълнителен директор на Адванс Академи
  • Никола Цанков – Зам. директор на ВТГ „Г.С.Раковски“
  • Милица Даскалова – Специалист „Подбор на персонал“ в The Taxback Group

Журито трябваше да оцени комуникационните уменията на участниците, тяхното представяне, поведение по време на интервюто, себепрезентиране и умения за водене на преговори. Впечатляващ момент от състезанието беше подготовката на видео CV, което е иновативен начин за кандидатстване за работа. Пресъздаването на такива реални ситуации, помагат на учениците да видят от рано важните елементи и нещата, на които се обръща внимание по време на кандидатстване за работа и интервю. 

Изборът на победители беше трудно решение за журито, защото всички екипи се представиха блестящо, но програмата е със състезателен характер и бяха отличени най-добрите сред тях: 

  • Емине Младенова
  • Никола Джеров
  • Иван Георгиев
  • Тодор Маринов
  • Деница Кателиева
  • Мария Георгиева
  • Калина Борисова

„Моята кариера. Успешно начало“ е целогодишна програма по кариерно ориентиране създадена за ученици от гимназиален етап. Екипът на Адванс Академи имахме честта да партнираме на The TaxBack Group в това иновативно събитие, даващо много стойност в полза на успешното развитие на нашите деца. 

На събитието по кариерно ориентиране се засягат теми като:
- Как да избера професия, която да пасва на темперамента ми и която да ме удовлетворява;
- Как да напиша CV, което да ме открои от останалите кандидати;
- Подготовка за интервю за работа;
- Кои са най-важните фактори при избора на работодател;
- Къде и как мога да намеря работа, в случай, че нямам предишен опит. 

Програмата по кариерно ориентиране на TaxBack продължава и с ново издание, този път във Велико Търново.

В наши дни не е важно само да умееш и да знаеш определена наука, специализация или дейност, а и да имаш конкурентни предимства в лично отношение - да умееш да продаваш уменията си, да се представяш, да комуникираш, да работиш в екип и още много други soft skills. Всички тези качества се натрупват с времето и различния приложен опит. Събития като „Моята кариера. Успешно начало“ са точно с такава цел за младите.

Пожелаваме на всички участници да бъдат мотивирани, успешни и с лекота да постигат целите си!

Похвално е, че бизнеса работи тясно с образованието и ние лично ще се стараем да прилагаме този подход на обучение и в нашите курсове. 

Това е не просто инициатива, но и мисия, която ние от Адванс Академи ще подкрепяме и за в бъдеще.