Безплатна ИТ лаборатория

Advance Academy
  • 4051 преглеждания

Изминалите петък и събота в залите на Адванс Академи посрещнахме всички любопитни ученици и техните родители, които искаха да научат повече за предстоящите програми през учебната година. В рамките на няколко часа те се докоснаха до преживяването да „Кодиш“ в Академията.

Всеки един от присъстващите, независимо дете или възрастен, беше изправен пред различни предизвикателства, с които трябваше да покажат логическо и аналитично мислете, защото програмирането е процес свързан с логика, креативно и аналитично мислене. Малка част от забавленията през деня беше работата с дронове, както и разглабяне и сглабяне на компютри.

По време на отворените врати, представихме пред нашите гости как протичат курсовете ни. В тази статия ще споделим малко от нашите тайни с Вас.

Ще започнем с цялостната програма: Програма Computer Science за деца 1-7 клас.

Тази програма се състои от 4 нива :

Какво е Scratch?

Скрач е безплатен визуален език за програмиране, при който децата трябва да подреждат блокчета код в правилен и последователен ред и така успяват да създават анимации и игри по забавен и лесен начин.

По време на курса по програмиране на Скрач, децата ще се запознаят с това как работи платформата Scratch и какво може да се прави с нея. Ще създадат първата си анимация, ще рисуват декори, ще добавят различни спрайтове и ще създават игри. Още информация за курса по Scratch за деца може да намерите тук:

Какво е Micro: bit?

Micro:bit е платка, която представлява микроконтролер. С нея децата лесно могат да разберат връзката между хардуер и софтуер. С Micro:bit децата могат да създават всичко – от роботи до музикални инструменти. Възможностите са безкрайни стига да знаят как да работят с нея. Да програмираш с Micro:bit и mBlock e забавно, тъй като по време на всяка стъпка и всяко правилно поставено блокче код, децата могат да видят резултата и да проследят всеки етап от създаването на игра или анимация.

Какво е App Inventor?

App Inventor е платформа, с която могат да бъдат създадени мобилни приложения по лесен начин чрез подреждане и свързване на блокчета с различни функции, които описват логиката на програмирането. App Inventor е лесен за изучаване

Създаването на игри с App Inventor е лесно, тъй като не се налага използването на сложен език за програмиране. Платформата е базирана на блокове код. По този начин децата могат да разработват андроид приложения по лесен и интересен начин.

Какво е Python?

Python e компютърен език за програмиране, който често се използва за създаване на уеб сайтове и разработване на софтуери. Python е език с общо предназначение, което означава, че може да се използва за създаване на множество различни неща.В сравнение с други езици за програмиране, Python е лесен за научаване. Синтаксиса на езика е лесен спрямо други езици и е лесен за разбиране. Това е и причината Python да се смята за най-подходящия език за млади програмисти.

Advance Academy е образователен START UP стартирал през 2017 година. Академията е най-големият и модерен ИТ учебен център в Източна България, лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение. В портфолиото са включени обучения за начинаещи и напреднали в няколко направления – Информационни технологии и Дигитален маркетинг, както и една от най-развитите STEM програми за деца от 1-ви до 12-ти клас. Вече 5 години се провеждат професионални обучения по Front End, Quality Assurance, PHP, Java , Дигитален маркетинг, както и JavaScript, .NET, React.JS и други.

Ако имате въпроси към нас, екипът на Advance Academy, ще се радваме да отговорим на тях. Не се колебайте да се свържете с нас. Очакваме Ви!