Блоково програмиране за деца: Как Minecraft учи на основите на програмирането?

Minecraft, най-популярните игри сред децата, основите на програмирането, блоково програмиране за деца
  • 912 преглеждания

Minecraft е една от най-популярните игри сред децата. На пръв поглед изглеждаща без цел, в действителност играта Майнкрафт е цял свят, който предоставя поле за изява на детската креативност и изобретателност. А ще повярвате ли, ако ви кажем, че отвъд епичните приключения, постройки и битки, Майнкрафт притежава тайна сила - сила да научи децата на основите на програмирането по увлекателен и интересен начин?

В епохата на бързоразвиващите се технологии е изключително важно да дадем на следващото поколение уменията, от които се нуждае, за да просперира в дигиталния свят. Но как да го направим без да обезсърчаваме децата със сложни термини и трудни уроци? 

Блоково програмиране - най-доброто въведение на децата

Ако искате да поведете детето си по първите стъпки към дигиталния свят и програмирането, първият етап е блоковото програмиране за деца. Традиционните езици за програмиране може да изглеждат обезсърчителни със своите редове код и сложен синтаксис. Тук на помощ идва блоковото програмиране.

При него под формата на цветен пъзел от блокчета децата се научават на основните принципи в програмирането. Всяко блокче, което те редят представлява програмен код или различни команди, които те задават на своите герои и елементи.

Съществуват много езици за блоково програмиране за деца, но ако вашето дете е почитател на Майнкрафт играта, то блоковото програмиране в Майнкрафт е най-добрият избор за вас. С него детето не само че ще се забавлява с любимата си игра, но и ще се научи да програмира за нула време.

Чрез съчетанието на неограничената креативност на Minecraft с интуитивния визуален интерфейс за кодиране, блоковото програмиране в Minecraft Education позволява на децата да се потопят с главата напред в сферата на кодирането, докато се забавляват.

Как с програмирането в Minecraft децата разгръщат своя творчески потенциал и умения?

В Minecraft - света, в който въображението е безгранично, блоковото програмиране за деца се превръща в инструмент за разгръщане на креативността и развитие на програмните умения. С образователното издание на Майнкрафт играта и функцията Code Builder, деца и ученици от всички възрасти могат да се впуснат в интересното приключение на програмирането.

Minecraft Education е образователната версия на играта, създадена и адаптирана за по-интересно образование на нашите деца. Чрез интуитивния дизайн и функции децата с лекота обединяват любимата си игра и занимание с уроците по програмиране.

Съвсем скоро предстои и летният курс по програмиране на Minecraft на Advance Academy. Той е подходящ за деца от 3 до 7 клас и е страхотно забавно и образователно занимание за лятната ваканция!

Блоковото програмиране в играта Майнкрафт дава възможност на играчите да автоматизират задачи и действия, да строят приспособления, да създават интерактивни елементи, до програмират герои. Така те упражняват: 

  • Своята креативност;
  • Логическо мислене; 
  • Рационално мислене;
  • Работа в екип и комуникация;
  • Умения за решаване на проблеми.

И всичко това се случва в интересния и безопасен виртуален свят на Майнкрафт.

Ако питате случайно дете какво е Майнкрафт, то веднага ще ви отговори, защото това е най-популярната и любима игра на всички малчугани. И вместо да ограничаваме времето им за игри, за да имат време за уроци, днес имаме силата да съчетаем любимата игра с уроците!

С Minecraft Education версията децата не само, че ще се забавляват, но и ще научат какви са принципите на програмирането, как да използват своята креативност и ще развият логика, рационалност и много други меки умения.

Запишете своето дете сега за летния курс на Advance Academy - Програмиране с Minecraft за деца и осигурете полезно и интересно занимание за вашето дете през лятната ваканция! Очакваме Ви!