Българският дигитален скок на ХХ век: международни проекти и настолни компютри

Българският дигитален скок на ХХ век: международни проекти и настолни компютри
  • 1112 преглеждания

На 11-ти Ноември, Петък, от 18:30ч ще се проведе събитието „Българският дигитален скок на XX век: Международни проекти и настолни компютри“ в залите на Advance Academy. Събитието ще се проведе съвместно с DataArt.

DataArt е глобална компания с над 20-годишен опит в разработката на мобилни приложения и различен тип софтуери. Компанията оперира на 3 континента като разчита на висококвалифицирани инженери от цял свят.

Целта на DataArt е да разкаже за някои от най-интересните и любопитни факти в културния и социален живот в Източна Европа след появата на настолните компютри.

Днес, България е една от добре развиващите се държави в ИТ сектора, като според данни от БАСКОМ през 2020 година секторът е нараснал с почти 600 млн. лева, което го прави най-бързо растящия бранш. Но много малко хора знаят и са запознати с корените на този прогрес, какво е било отношението на хората към компютърните технологии и как те тяхното бързо развитие е повлияло на обществото.

Събитието ще ви пренесе в зората на информационните технологии в България, ще научите за първите стъпките на българските програмисти, за ранните български информатици и тяхното участие в мащабни проекти със СССР и Япония.

Събитието е БЕЗПЛАТНО, като за да записване може да кликнете ТУК.