Частни уроци по програмиране за деца. Кой път на обучение е най-подходящ?

Частни уроци по програмиране за деца. Кой път на обучение е най-подходящ?
  • 688 преглеждания

Много от нещата, които се учат днес в училище, са с цел да развият мисленето и логиката на децата, но и голяма част не винаги ще бъдат приложими в реалния свят.

Освен това докато нашите деца пораснат, професиите до толкова ще са се изменили, че те ще трябва да учат съвсем различни неща, за да постигнат кариерен успех. Изследване на Оксфордския университет установява, че след 20 години 47% от сегашните професии вече няма да съществуват.

Но едно е сигурно… Програмирането е професия, която ще се реализира и развива още дълги години. Затова ако искате да подготвите вашето дете за неговото бъдеще, то решението е - частни уроци по програмиране за деца.

Освен че програмирането е умение, с което може да се реализира страхотна кариера, то развива и много лични качества и умения. Особено при най-малките това е още по-забележимо.

Днес ще ви разкажем повече за частните уроци или още наречени индивидуални уроци по програмиране за деца на Advance Academy и ще ви помогнем да определите кой компютърен език е най-подходящ за вашето дете.

Какво са частните уроци по програмиране за деца?

Частни или още Индивидуалните уроци на Advance Academy са разработени по специална STEM програма с цел да осигурят на децата интересно, ангажиращо и полезно обучение. STEM е метод на обучение, което включва в себе си елементи от 4 дисциплини - наука, технологии, инженерство и математика. Този иновативен метод на преподаване освен че е много по-интригуващ детското любопитство, но и помага на малчуганите да разберат различните дисциплини и приложението им в реалния живот.

Частните уроци на Advance Academy са както присъствено, така и онлайн, за да може дори и хората извън град Варна да имат възможност за качествено и полезно обучение. По време на това обучение един преподавател се занимава с едно дете, което допринася за:

  • По-добра концентрация на детето;
  • Споделяне на проблемите с учебния материал без притеснение;
  • По-добра и обстойна обратна връзка;
  • Учебният материал се движи спрямо темпото на учене на детето.

От своя страна програмирането за деца носи още повече позитиви за личното израстване на малчуганите. Качествата, които те ще придобият и усъвършенстват по време на тези обучения са:

  • Логическо мислене;
  • Креативно мислене;
  • Концентрация и фокус;
  • Възможност за справяне с проблеми;
  • Рационализация и опростяване и още много.

Кой път на обучение е най-подходящ?

Частните уроци по програмиране за деца се разделят на 5 курса спрямо възрастта на децата, които ще се обучават. Всяко следващо обучение е естествено продължение на предишните, като най-високото ниво е Уеб програмиране с JavaScript за ученици. Ето кои са индивидуалните програми по програмиране за деца и ученици:

1. Програмиране за деца със Scratch:

Това е курсът, който се приема като ниво 1 при програмирането за деца. Индивидуалните уроци по Scratch програмиране са подходящи за деца от 1-4 клас. В него малчуганите ще се запознаят с иновативния език за програмиране Скрач, разработен специално за деца. Скрач е език за блоково програмиране, с който децата ще създават собствени анимации и игри и ще разберат каква е логиката на програмирането. 

2. Програмиране за деца с M:Block:

Второто ниво в програмирането за деца е M:Block програмирането, предназначено за ученици от 2-ри до 5-ти клас. Както при Scratch, така и в частните уроци по програмиране с M:Block децата ще създават игри и анимации с помощта на блоковото програмиране. Разликата тук е, че M:Block е изцяло на английски език, докато Scratch е преведен на български. 

3. Програмиране за ученици с Python:

Следващото ниво продължава с един от най-използваните компютърни езици сред малки и големи ИТ специалисти. Индивидуалните уроци по програмиране с Python са предназначени за ученици от 4-ти до 7-ми клас. Ако вашето дете има общи познания за логиката на програмирането или е преминал през Scratch и M:Block програмирането, то Python е страхотно продължение на обучението. По време на този курс децата се научават да създават сайтове и приложения и разбират какво са цикли, алгоритми и функции в компютърния език.

4. Уеб програмиране за ученици с HTML и CSS:

Индивидуалната програма по уеб програмиране е предназначена за ученици от 5-ти до 12-ти клас. В нея вече се навлиза в реалното програмиране. В тези частни уроци децата ще научат как да работят с маркиращия език HTML и с стилизиращия език CSS. По време на този курс децата ще изграждат един мобилен уеб сайт от нулата, който ще затвърди новонаучените неща. 

5. Уеб програмиране за ученици с JavaScript:

Индивидуалните уроци по програмиране за ученици с JavaScript е втората част от уеб програмирането. Те са предназначени за учениците, които вече знаят как да работят с HTML и CSS и искат да усъвършенстват своите знания и умения. По време на този курс детето ще създаде интерактивен уеб сайт, който дори ще може да бъде използван в професионалното портфолио на детето.

Програмирането не само, че ще осигури на детето светло професионално бъдеще, но и ще усъвършенства много негови лични качества и умения. Позитивната трансформация ще ви изненада. Повече за всички индивидуални програми на Advance Academy можете да разгледате в: Индивидуални уроци по програмиране за деца. Очакваме Ви!