Честит първи учебен ден!

Честит първи учебен ден!
  • 4272 преглеждания

Първият училищен звънец удари и ние сме при Вас, за да открием бъдещите млади дeвелъпъри.

Програмирането вече не е само за възрастните. Има много платформи и сайтове, които са разработени на достъпен език за деца, които имат интерес към компютрите и по-специално към програмирането. Ползите от програмирането при децата са огромни: Разработването на прости уеб сайтове и игри помага на децата да развият своята логика, алгоритмично мислене и способност за решаване на проблеми, а също така им позволява да изразяват идеи и творчество по уникални начини. Поради тази причина Advance Academy разработи 4 образователни пътеки за нашите малки приятели – Computer Science, Web Development, Индивидуални програми и Летни програми. Курсовете, които тези програми включват имат за цел да покажат на децата невероятния свят на ИТ.

Програмата Computer Science, е за деца от първи до седми клас и се състои от 4-ри части. 1-вата част е Програмиране на Scratch за деца. Скрач е безплатен визуален език за програмиране, при който децата трябва да подреждат блокчета код в правилен и последователен ред и така успяват да създават анимации и игри по забавен и лесен начин.

2-рата част е Програмиране на micro:bit за деца. Micro:bit е платка, която представлява микроконтролер. С нея децата лесно могат да разберат връзката между хардуер и софтуер. С Micro:bit децата могат да създават всичко – от роботи до музикални инструменти. Възможностите са безкрайни стига да знаят как да работят с нея.

3-та част е Програмиране на мобилни приложения с App Inventor за деца. App Inventor е платформа, с която могат да бъдат създадени мобилни приложения по лесен начин чрез подреждане и свързване на блокчета с различни функции, които описват логиката на програмирането.

Последната, 4-та част е Програмиране за напреднали на PYTHON. Python e компютърен език за програмиране, който често се използва за създаване на уеб сайтове и разработване на софтуери. Python е език с общо предназначение, което означава, че може да се използва за създаване на множество различни неща.

Ползите от програмирането при децата са огромни. Разработването на игри, програмирането на хардуерни устройства и разработването на уеб сайтове помага на децата да развият своето алгоритмично мислене, логика, креативност и способност за решаване на проблеми. Освен това, програмирането им позволява да изразят своите идеи и творчество по уникални начини.

Ако сме предизвикали интерес във Вас или имате още въпроси, ние, от екипа на Advance Academy, ще се радвам радваме да отговорим на тях. Не се колебайте да се свържете с нас!

Advance Academy е образователен START UP стартирал през 2017 година. Академията е най-големият и модерен ИТ учебен център в Източна България, лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение. В портфолиото са включени обучения за начинаещи и напреднали в няколко направления – Информационни технологии и Дигитален маркетинг, както и една от най-развитите STEM програми за деца от 1-ви до 12-ти клас. Вече 5 години се провеждат професионални обучения по Front End, Quality Assurance, PHP, Java , Дигитален маркетинг, както и JavaScript, .NET, React.JS и други. Специално за учениците, Advance Academy разработи авторска STEM програма за деца от 1-ви до 12-ти клас, която се провежда на няколко нива и обхваща основните езици на Уеб програмиране.