Code Challenge

Code Challenge
  • 2489 преглеждания

Малките ни "нинджи" след провеждане на традиционното за "Ученическа ИТ Академия" състезание Code Challenge получиха своите сертификати и награди! Гордеем се с тях и ги очакваме отново за още нови приключения през 2019 година. 

Code Challenge е уникално събитие за България, създадено от Адванс Академи. По време на него, всички курсисти на академията презентират своите финални проекти, разработени през учебната година на своите родители, приятели и баби и дядовци. 

Проектите са различни - онлайн магазини, уеб страници, игри и приложения за телефон. Code Challenge е завършека на учебната година и прелюдия към следващото ниво в програмите Computer Science за деца 1-7 клас или Web Development за ученици 5-12 клас.

Събитието събира екипа на Академията, курсисти, техните родители и приятели. Нашите програмисти презентират своите проекти и разработки, демонстрират какво са научили по време на курса и разказват за своите интереси и бъдещи планове в света на ИТ. Ние мечтаем, че следващият Google или Facebook може да излезе от залите на Адванс Академи. 

Това е третото издание от вече емблематичното Code Challenge на Advance Academy, което е и първото по рода си такова събитие в България. Освен че е развлекателно, удовлетворяващо и носещо много усмивки на децата Code Challenge е и събитие със състезателен характер. 

При децата преминали през програмата Computer Science за деца 1-7 клас учебните часове минават с много веселие и интересни упражнения. Децата, които работят с платформата Wix презентират уеб сайтовете, които са създали по време на курса, а групата, която работи със Scratch показва игрите, които са разработили. По-смелите гости на Code Challenge имат възможност да пробват игрите и да се състезават помежду си.

А при по-големите курсисти, преминали през програмата Web Development за ученици 5-12 клас, те разработват заедно със своите преподаватели уеб сайт по предварително избрана тема. Целта е в деня на събитието да създадат цялостен сайт и успешно да го презентират пред родители и приятели като покажат неговата структура и функционалности. Това е една от най-трудните задачи, но дава една страхотна основа за бъдещата реализация.

Децата не само представят постигнатите резултати и новите си умения в програмирането, но и прилагат и ново усъвършенстваните си лични качества и меки (soft) skills. По време на събитието Code Challenge децата имат задачата в рамките на един ден да получат своето задание, да го изпълнят и да го представят. Преподавателите на Академията са там, за да насочват, помагат и да бъдат ментори на малките програмисти. Но от децата се изисква да умеят да задават своите въпроси правилно, да откриват основата на проблемите и затрудненията в своите разработки, да мислят аналитично и логически, да търсят иновативни и рационални решения на проблемите и да прилагат креативност. Последната част от събитието - представянето на проекта също изисква определени умения и е ситуация, в която тези умения се упражняват. Децата трябва да приложат своето ораторство и презентационно умение, за да разкажат за своята разработка, начина на работа и идеята. 

Адванс Академи има за цел не само да подготви нашите деца за бъдещето и техните предстоящи кариерни предизвикателства, но и да усъвършенства техните лични качества, да ги подготви за всички ситуации от реалния живот на възрастните и да ги научи как да използват личните си интереси за развитие на нещо стойностно, както в случая са технологиите и игрите за малчуганите. 

Всички учебни програми по програмиране за деца на Advance Academy можете да разгледате тук