#DYK with AdvanceAcademy.bg - Статия 11

#DYK with AdvanceAcademy.bg - Статия 11
  • 2066 преглеждания

До каква степен ще се увеличи потреблението и необходимостта от използването на интернет?

Според доклад на Cisco от 2018 г. през 2022 г. 60% от населението ще използва устройства свързани към мрежата. Причината за това са всички нови джаджи, които навлизат в ежедневието ни, например умни устройства за дома, устройства за следене на здравето и други. Всичко това ще доведе до увеличаване ползването на интернет в световен мащаб. Очаква се обмена на данни да става все по-бърз, а също така се прогнозира, че 80% от целия интернет трафик ще се дължи на видео стрийминг.

Индексът за визуални мрежи на Cisco за 2018 г. предвижда повече интернет потребители, повече свързани устройства, по-високи скорости и повече видео трафик през следващите четири години.

Докладът на Cisco за 2018 Visual Networking Index (Отваря се в нов прозорец) прогнозира, че 4,8 милиарда души, или 60 процента от населението на света, ще бъдат свързани към интернет до 2022 г. Това е увеличение от 3,4 милиарда през 2017 г. Тези 4,8 милиарда потребители ще притежават приблизително 3,6 свързани устройства на човек (спрямо 2,4 през 2017 г.), за да консумират цели 85 GB комбиниран интернет трафик на потребител на месец през 2022 г., спрямо 29 GB през 2017 г.

За Северна Америка тази прогноза скача до 261GB на човек на месец с 13,4 мрежови устройства и връзки на човек.

Най-големият фактор зад този растеж ще бъде експлозията на комуникациите машина-машина (M2M). Те включват интелигентни домашни устройства, свързани автомобили и устройства за интернет на нещата (IoT) в работните настройки, устройства за проследяване на здравето и носими устройства, както и всички свързани устройства и помощни програми, обитаващи интелигентните градове. До 2022 г. M2M ще представлява 51 процента (14,6 милиарда) от всички глобални устройства и връзки.

Всички тези потребители и устройства ще доведат до огромно увеличение на глобалния интернет трафик. Cisco прогнозира, че до 2022 г. глобалният IP трафик ще достигне годишна скорост от 4,8 зетабайта на година. Това е почти 11 пъти повече от целия IP трафик, генериран през 2012 г.

Данните също ще текат много по-бързо. Средните широколентови скорости ще достигнат около 75 Mbps в световен мащаб през 2022 г., според Cisco, спрямо 39 Mbps през 2017 г. Прогнозираната средна скорост за 2022 г. в Северна Америка е 94 Mbps. Благодарение на внедряването на 5G технологията, скоростите на клетъчната мрежа са настроени да се утроят, от 8,7 Mbps в световен мащаб през 2017 г. до 28,5 Mbps през 2022 г. Глобалните скорости на Wi-Fi също ще се увеличат до средно 54Mbps в световен мащаб през 2022 г. .

Цялата статия може да прочетете ТУК

Скоростта на интернет ще продължава да се увеличава, което ще доведе до увеличаване на трафика в интернет и до развиването на още нови технологии. Ако и вие искате да сте част от технологичния сектор, ние от Advance Academy, предлагаме професионални обучения по Java, JavaScript, HTML/CSS и PHP.

Академията е най-големият и модерен ИТ учебен център в Източна България, лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение. В портфолиото са включени обучения за начинаещи и напреднали в няколко направления – Информационни технологии и Дигитален маркетинг, както и една от най-развитите STEM програми за деца от 1-ви до 12-ти клас.