#DYK with AdvanceAcademy.bg - Статия 3

#DYK with AdvanceAcademy.bg - Статия 3
  • 2126 преглеждания

Съществуват хиляди езици за програмиране, но има някои, които са се доказали във времето като особено надеждни и към които разработчиците се обръщат отново и отново.

GitHub, стартъпът на разработката на софтуер с отворен код, проследява тези тенденции в програмирането. GitHub е център за софтуерни проекти с над 3,1 милиона разработчици и 2,1 милиона организации.GitHub е уеб базирана услуга за разполагане на софтуерни разработки върху отдалечен интернет сървър, който се базира на Git системите за контрол и управление на версиите.

GitHub наскоро беше придобит от Microsoft за 7,5 милиарда долара и бързо се разраства. Има 8 милиона нови потребители за 2018 г. GitHub e сравняван с Facebook, заради това, че е дом на някои от най-големите общности за програмисти.

Нека да видим кои са топ 4 сред компютърните езици според проучването на GitHub:

4. PHP

PHP се използва за създаване на динамични и интерактивни уеб страници. Големи сайтове като Facebook и Yahoo са създадени с помощта на PHP.Напълно безплатен, работещ с почти всички операционни системи и с богати възможности, PHP е инсталиран на повече от 1 милион сървъра и поддържа над 20 милиона интернет сайта.

3. Python

Python е език за програмиране на високо ниво и един от най-бързо развиващите се езици в света. Това е лесен език за започване, но често се използва за програмиране на по-високо ниво като машинно обучение и анализ на данни.

2. JAVA

Java е обектно-ориентиран език, създаден от Sun Microsystems, който сега е собственост на Oracle. Най-големите световни софтуерни корпорации като IBM, Google и SAP базират своите решения на Java платформата и използват Java като основен език за разработка на своите продукти.

Използва се за бази данни, разработване на приложения за Android, като „backend“ език за програмиране за уеб, настолни приложения и др. Той е изключително популярен, смятан за един от най-стабилните и надеждни начини за изграждане на големи системи.

1.JavaScript

JavaScript остава най-популярният език, използван в GitHub. JavaScript е с най-много сътрудници както в публични, така и в частни хранилища, в организации от всякакъв размер от цял свят. JavaScript е езикът за програмиране зад голяма част от мрежата и се използва за изграждане на интерактивни добавки и уеб сайтове. Колкото и да е странно, това няма много общо с Java освен името.

Сред хилядите компютърни езици, тези са в ТОП 4 класацията на GitHuB. Именно за това, ние от Advance Academy, сме подготвили курсове именно за тези програмни езици -Java,JavaScript,HTML/CSS, иPHP. А, за най-малките, бъдещи програмисти сме подготвили специални програми за програмиране:Computer Science за деца 1-7 клас иПрограма Web Development за ученици 5-12 клас.

Advance Academy е образователен START UP стартирал през 2017 година. Академията е най-големият и модерен ИТ учебен център в Източна България, лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение. В портфолиото са включени обучения за начинаещи и напреднали в няколко направления – Информационни технологии и Дигитален маркетинг, както и една от най-развитите STEM програми за деца от 1-ви до 12-ти клас. Вече 5 години се провеждат професионални обучения по Front End, Quality Assurance, PHP, Java , Дигитален маркетинг, както и JavaScript, .NET, React.JS и други.