#DYK with AdvanceAcademy.bg - Статия 5

#DYK with AdvanceAcademy.bg - Статия 5
  • 2319 преглеждания

Facebook официално въведе възможността за добавяне на песни към публикации в Stories и News Feed. Социалната мрежа започна да тества функцията с малък брой потребители през септември. Сега, когато е достъпен за всички, ще имате достъп до него, като направите снимка или видеоклип с помощта на Facebook Camera (или като качите такъв от галерията си), докоснете иконата на стикера и изберете музикалния стикер. След това социалната мрежа ще ви покаже списък с песни, от които да избирате -изберете една, за да я заредите и преместете плъзгача до частта от песента, която искате да използвате.

След това вашата публикация ще се покаже в акаунта ви със стикер, който включва заглавието на песента и изпълнителя. Обърнете внимание, че можете да промените разположението му и да използвате други ефекти с него, за да персонализирате вашата снимка или видеоклип. Това не е единствената функция на Facebook, свързана с музиката: тя също така разширява наличността на Lip Sync Live. Вече си проправя път към Facebook страниците, така че ако сте артист, поддържащ собствена страница, можете да я използвате, за да изпълнявате за своите фенове в платформата. В допълнение, Facebook започна да добавя текстове към функцията, което ви улеснява да пеете заедно.

И накрая, Facebook скоро ще представи нова музикална секция за профили, която е много по-интерактивна от настоящата. Ще можете да добавяте действителни песни към вашия профил и дори да ги фиксирате в горната част, така че да могат да бъдат първото нещо, което посетителят вижда. Ако някой я пусне, той не само ще чуе песента, но и ще види придружаващото я видео, което съдържа снимки на албума, от който е, и изпълнителя зад нея.

Как да добавите музика към Facebook Снимка/ Story?

Спокойната музика на видеофон добавя усещане към историята и я прави по-привлекателна. Музиката придава живот на скучното видео и задържа вниманието на зрителя върху него за по-дълго време. Лесно е да добавите музика към вашата видео или фото история директно в няколко лесни стъпки. Ето как да го направите:

Стъпка 1: Докоснете опцията Създаване на история

Докоснете опцията за създаване на история и щракнете върху иконата на камерата, дадена по-долу, чрез която можете да щракнете върху снимка или да направите видеоклип.

Стъпка 2: Кликнете върху иконата на стикер

След като щракнете върху снимка или направите видеоклип, докоснете иконата на стикера. Изберете музикалния стикер, за да изберете песен по ваш избор.

Стъпка 3: След като докоснете музикалния стикер, щракнете върху песента, която искате да пуснете с вашата история. Когато приключите с редактирането на стикера и вашата история, щракнете върху - Готово в горния десен ъгъл, за да го публикувате.

Ако искате да научите повече за това как успешно да използвате инструменти на Facebook, може да се запишете за безплатния курс на Advance Academy - Digital Marketing Basics, а за напредналите - Social Media Advertising.

Академията е най-големият и модерен ИТ учебен център в Източна България, лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение. В портфолиото са включени обучения за начинаещи и напреднали в няколко направления – Информационни технологии и Дигитален маркетинг, както и една от най-развитите STEM програми за деца от 1-ви до 12-ти клас. Вече 5 години се провеждат професионални обучения по Front End, Quality Assurance, PHP, Java , Дигитален маркетинг, както и JavaScript, .NET, React.JS и други.

Очакваме Ви!