#DYK with AdvanceAcademy.bg - Статия 7

#DYK with AdvanceAcademy.bg - Статия 7
  • 2014 преглеждания

Седите ли на бюро през по-голямата част от деня? Изглежда ли, че работните дни минават без много активност от какъвто и да е вид? Не, щракването с мишката не се брои.

Ако сте като повечето хора, които работят във офис (или домашен офис), може да бъдете толкова погълнати от работата си, че почти не се движите цял ден. Знаете, че движението през целия ден е от съществено значение за доброто здраве, но просто не можете да намерите време да вместите малко движение в натоварения си ден.

Изглежда, че седенето с часове на работа се е превърнало в стандарт в наши дни. В условията на нашата заседнала работа служителите често са приковани към бюрата си, за да работят на компютър или да приемат обаждания от. Независимо дали работите за работодател или работите от вкъщи, заседналият начин на живот е рецепта за лошо здраве.

Благодарение на технологиите може да се справим с този сериозен проблем, защото има приложения и разширения за браузърите, които изпращат напомняния, за да обърнем повече внимание на позата си или ни информират, че е време да се раздвижим. За това днес в рубриката Do You Know на Advance Academy, сме съставили списък с приложения, които да ви помогнат да се движите повече на работа:

  • Break Time ( IOS)

Склонни ли сте да седите за дълги периоди от време без почивки? Тогава просто приложение като Break Time може това, от който се нуждаете, за да станете и да се раздвижите. Позволява ви да зададете сигнали на желани интервали, които да ви напомнят да си вземете почивка от седене.

  • StandApp (IOS)

StandApp включва напомняне за аларма да станете и да се отдръпнете от бюрото. Заедно с напомняния, той включва прости упражнения, които можете да правите на бюрото си по време на почивката си.

  • Randomly RemindMe (Android)

Имате ли проблеми да запомните да правите определени неща през деня? Може би искате да пиете повече вода, да ходите на разходка или нещо друго. Ако се опитвате да създадете навик или да премахнете такъв, това приложение помага точно с това. Можете да зададете няколко персонализирани напомняния, които да ви помогнат по пътя към по-добри навици.

  • Awareness (Mac, Windows)

Приложението проследява количеството активност на вашия компютър и ви помага да сте наясно колко време сте работили на компютъра. Задавате таймер и след като това време изтече, чувате тон, който ви казва, че е време да се отдръпнете. Приложението има връзка към уебсайта на компанията, който предлага идеи за дейности по време на почивка.

  • EyeLeo (Windows)

Това приложение ви изпраща напомняне, че е време очите ви да починат от дългото седене пред екран. Затъмнява екрана ви и предлага упражнения за очи. Освен това деактивира монитора за избрания от вас период от време, за да удължи почивката на вашите очи.

Мобилните приложения са улеснили живота ни до голяма степен и ни помагат да вършим някои от задачите си по-бързо и по-качествено. Създаването на мобилни приложения е много полезно умение и за това, ние от Advance Academy, обучаваме младежи как да го правят в курсовете ни - Програмиране на мобилни приложения с App Inventor за деца и Разработка на мобилни приложения с App Inventor.