Една от най-красивите жени програмисти в света

Една от най-красивите жени програмисти в света
19 ное 2019
2473 преглеждания
© AdvanceAcademy

Има ли нещо по-секси от жена, която е красива, умна и ти прави компания в електронните игри? А жена, която създава видео игри? Всичко това е Джейд Реймънд. Тя е канадкa, програмист на видео игри и изпълнителен директор в Stadia Games and Entertainment, както и основател на Ubisoft Toronto и Motive Studios.

По време на юношеските си години Джейн е като фанатик на тема видео игри и прекарва часове в това да ги играе. Веднага след като завършва университета, започва работа като програмист в Sony, където има главна роля в създаването на Sony Online. Опита на Кандаската програмистка с онлайн платформите за игри, я води до гиганта Electronic Arts, като ѝ е поверена отговорната задача по създаването на онлайн версията на The Sims.

Но това, което я прави толкова известна в ИТ бранша, освен зашеметяващата ѝ усмивка, е  пътят който изминава в отдела на Ubisoft в Монреал. Реймънт работи повече от десет години не само като софтуерен разработчик и създател, а и като режисьор на успешни и емблематични игри като Assassin’s Creed, Splinter Cell и Watch Dogs. През 2015 г. тя се връща в Electronic Arts, за да сформира ново звено: Motive Studios.

След като стана първата жена, която взе участие в направлението - Electronic Entertainment на наградите BAFTA ( British Academy of Film and Television Arts ), Реймънд призна пред списание Forbes, че все още има още много неща, които да направи за да докаже равенството между половете в Софтуерния свят.

Тя казва: „Не бихте си помислили да работите в индустрията за разработване на видео игри, ако не ги харесвате. Все повече момичета и момчета играят видео игри, което е чудесно, защото има все по-голяма възможност да ги накарате да мислят за участие в разработването и програмирането им. Мисля, че това е голяма индустрия и вече има страхотни жени, които вършат чудесна работа. Просто трябва да подчертаем повече техните постижения“.


Адмирираме тази дама, а ако се интересувате от това как да и Вие да се впуснете света на програмирането - https://advanceacademy.bg