Гарантирай успеха на детето си! Запишете го на лятна ученическа IT академия във Варна

Гарантирай успеха на детето си! Запишете го на лятна ученическа IT академия във Варна
  • 3027 преглеждания

Кой е най-големият подарък, който всеки родител може да направи за детето си? - Да му подари бъдеще! Нещо повече – успешно, стабилно и предполагащо непрекъснато развитие, бъдеще!

В днешния динамичен свят наблюдаваме как дигитализацията отваря всеки ден нови врати в редица различни аспекти от живота. Особено в кариерен план всичко много се измени само за последните няколко години. И ще продължава да се изменя с пълна сила. Много от успешните професии днес не са съществували преди 4-5 години. А знаете ли колко още такива ще се появяват, благодарение на ИТ света и мрежата?... Затова нашата задача е да подготвим малките човечета, нашите деца за невероятния живот, който им предстои.

Знаете ли че програмирането не е само за големи? Децата са гъвкави, иновативни и смели по природа. За да не похабяват тези им природни качества в грешна посока, те имат нужда от нашето менторство. Затова уроците по програмиране са едно страхотно решение. Защо?

  • Програмирането за деца ще развие техните математически умения. И не говорим само да се научат да смятат на хартия… А нещо много по-ценно - да прилагат математиката на практика в реалния живот;
  • Креативното им мислене ще бъде обогатено и приложено в реалността. Програмирането не е суха материя както мнозина си мислят. В него също е необходима креативност, творчество и смелост да го изразиш. Знаем, че нашите деца са шарени и креативни и ако те са и почитатели на технологиите и игрите, то програмирането може да бъде един нов израз за реализация на техните идеи и фантазии;
  • Логическото мислене е едно от най-ярките качества на големите програмисти. То е постижимо и при малчуганите. Благодарение на програмирането те се научават да работят с различни алгоритми и да създават такива;
  • Умение за справяне с проблеми е това умение, което и много от възрастните все още не са успели да усъвършенстват достатъчно. По време на разработките с програмен код, макар и такъв предвиден за деца, те ще бъдат изправени пред различни ситуации, в които ще трябва да се справят с различни проблеми и да мислят иновативни решения.

За втора поредна година стартира летният курс по Уеб програмиране за ученици от 5-ти до 12-ти клас, чиято цел е да даде началните умения на всички деца с интерес към компютрите. През лятото на 2017-та година повече от 30 деца вече преминаха обучението. Част от тях продължиха и в курсовете за възрастни.

Лятото е сезонът, в който децата ни се отдават на лудории и забавления, но често се случва в този период те да забравят наученото през изминалата година в училище. И тук идва нашата роля като родители да поддържаме техните знания и ритъм за научаване и усвояване на нова информация. Но знаем, че това е трудна задача за работещи родители… Затова ние от Advance Academy сме на разположение с нашите иновативни летни курсове по програмиране за деца 1-12 клас.

За най-малките програмисти, които са от 1-ви до 4-ти клас програмите са Програмиране на Scratch, Програмиране на сайт с WIX, Програмиране на игри с mBlock. За децата от 3-7 клас - Разработка на мобилни приложения с App Inventor . И за най-големите (5-12 клас) - Уеб програмиране HTML и CSS за ученици.

Какво по-готино лято би било без забавленията в компютърната зала заедно с другите деца и готините преподаватели от Адванс Академи? :) Децата не просто ще учат, но и ще тренират и прилагат своята креативност, иновативна мисъл, логика… И всичко това, докато се забавляват и играят с новите си приятели!