Гарантирай успеха на детето си! Запишете го на лятна ученическа IT академия във Варна

Гарантирай успеха на детето си! Запишете го на лятна ученическа IT академия във Варна
06 юли 2018
2307 преглеждания

Кой е най-големият подарък, който всеки родител може да направи за детето си? - Да му подари бъдеще! Нещо повече – успешно, стабилно и предполагащо непрекъснато развитие, бъдеще!

В днешния динамичен свят наблюдаваме как дигитализацията отваря всеки ден нови врати в редица различни аспекти от живота. Особено в кариерен план всичко много се измени само за последните няколко години. И ще продължава да се изменя с пълна сила. Много от успешните професии днес не са съществували преди 4-5 години. А знаете ли колко още такива ще се появяват, благодарение на ИТ света и мрежата?... Затова нашата задача е да подготвим малките човечета, нашите деца за невероятния живот, който им предстои.

Знаете ли че програмирането не е само за големи? Децата са гъвкави, иновативни и смели по природа. За да не похабяват тези им природни качества в грешна посока, те имат нужда от нашето менторство. Затова уроците по програмиране са едно страхотно решение. Защо?

  • Програмирането за деца ще развие техните математически умения. И не говорим само да се научат да смятат на хартия… А нещо много по-ценно - да прилагат математиката на практика в реалния живот;
  • Креативното им мислене ще бъде обогатено и приложено в реалността. Програмирането не е суха материя както мнозина си мислят. В него също е необходима креативност, творчество и смелост да го изразиш. Знаем, че нашите деца са шарени и креативни и ако те са и почитатели на технологиите и игрите, то програмирането може да бъде един нов израз за реализация на техните идеи и фантазии;
  • Логическото мислене е едно от най-ярките качества на големите програмисти. То е постижимо и при малчуганите. Благодарение на програмирането те се научават да работят с различни алгоритми и да създават такива;
  • Умение за справяне с проблеми е това умение, което и много от възрастните все още не са успели да усъвършенстват достатъчно. По време на разработките с програмен код, макар и такъв предвиден за деца, те ще бъдат изправени пред различни ситуации, в които ще трябва да се справят с различни проблеми и да мислят иновативни решения.

За втора поредна година стартира летният курс по Уеб програмиране за ученици от 5-ти до 12-ти клас, чиято цел е да даде началните умения на всички деца с интерес към компютрите. През лятото на 2017-та година повече от 30 деца вече преминаха обучението. Част от тях продължиха и в курсовете за възрастни.

Лятото е сезонът, в който децата ни се отдават на лудории и забавления, но често се случва в този период те да забравят наученото през изминалата година в училище. И тук идва нашата роля като родители да поддържаме техните знания и ритъм за научаване и усвояване на нова информация. Но знаем, че това е трудна задача за работещи родители… Затова ние от Advance Academy сме на разположение с нашите иновативни летни курсове по програмиране за деца 1-12 клас.

За най-малките програмисти, които са от 1-ви до 4-ти клас програмите са Програмиране на Scratch, Програмиране на сайт с WIX, Програмиране на игри с mBlock. За децата от 3-7 клас - Разработка на мобилни приложения с App Inventor . И за най-големите (5-12 клас) - Уеб програмиране HTML и CSS за ученици.

Какво по-готино лято би било без забавленията в компютърната зала заедно с другите деца и готините преподаватели от Адванс Академи? :) Децата не просто ще учат, но и ще тренират и прилагат своята креативност, иновативна мисъл, логика… И всичко това, докато се забавляват и играят с новите си приятели!