Google Lens вече може да работи с текст, който е написан на ръка

Google
  • 4073 преглеждания

Ние сме свидетели на едно ново време, в което се пише новата история на човечеството. Освен световната кризисна ситуация в здравословен аспект, която ще остане запечатана в учебниците вбъдеще, се случват и други големи събития - технологичния прогрес на човечеството. Новите функции и ъпдейти от ИТ гигантите започват да валят…

Google добавиха няколко нови функционалности към своята технология за разпознаване на изображения Google Обектив (Google Lens):

  • Копиране на текст от лист директно на вашия компютър

За да използвате новата функция трябва да имате последна версия на Google Chrome, инсталирано приложение Google Lens за Android или iOS, и да сте влезли в своя Google акаунт. Вече можете да използвате Lens за бързо копиране и поставяне на текст от хартиени бележки и документи в телефона си, за да спестите време. Сега, когато изберете текст с Lens, можете да докоснете „copy to computer“, за да го поставите бързо на друго устройство, на което сте влезли с Chrome. Това е страхотно за бързо копиране на ръкописни бележки (ако пишете спретнато!) и поставянето им на вашия лаптоп, без да се налага да ги въвеждате отново.

Следващата функционалност е изключително полезна за всеки, които иска да учи нов език.

  • Инструмент за произнасяне на маркирани думи:

Google добавят и инструмент за произнасяне на маркирани думи, който позволява да чуете правилното произношение. Сега можете също да използвате Lens, за да практикувате думи или фрази, които са трудни за произнасяне. Изберете текста с Lens и докоснете новия бутон за слушане, за да го чуете да се чете на глас – и най-накрая разберете как да кажете „hipopótamo!“

Търсенията за изучаване на нов език са се удвоили през последните няколко месеца. Ако използвате допълнителното време у дома, за да научите нов език, вече можете да използвате Lens, за да превеждате думи на испански, китайски и повече от 100 други езика, като насочите камерата си към текста. За съжаление, на този етап е достъпен единствено за Android потребителите.

  • Бързо търсене на нужна информация

Ако попаднете на дума или фраза, която не разбирате в книга или вестник, като „гравитационни вълни“, Google Lens може да ви помогне. Сега, с вградените резултати от търсенето с Google, можете да изберете сложни фрази или думи, за да научите бързо повече.

  • Търсене на подобни визуализации

В допълнение към търсенето на текст от изображение, Lens може да търси в мрежата други изображения, които съответстват на действителния обект във вашата снимка или екранна снимка. Това е фантастичен начин да намерите визуално подобни изображения или дори да идентифицирате нещо като конкретен модел телефон или продукт, виждан на снимка.

  • Стигнете до Lens, без да си мръднете пръста

И накрая, но не на последно място, малко мета съвет: Когато искате да отворите приложението Google Lens възможно най-бързо, пропуснете обичайното плъзгане и докосване и вместо това кажете: „Хей, Google: Отворете Google Lens“. Стига да имате инсталирано приложението Lens, вашият дружелюбен асистент с радост ще ви помогне.

Това са само част от функциите на Google Lens. Всички тези функции определено тласкът Google Lens към едно ново ниво на приложение и сме сигурни, че ще се превърне в една от най-успешните и полезни апликации.
Ако искате да навлезете в света на технологиите и иновациите, ние от Advance Academy, вече повече от 5 години провеждаме професионални обучения по Front End, Quality Assurance, PHP, Java , Дигитален маркетинг, както и JavaScript, .NET, React.JS и други.