Google Lens вече може да работи с текст, който е написан на ръка

Google Lens вече може да работи с текст, който е написан на ръка
13 май 2020
2160 преглеждания
© AdvanceAcademy

Google добавиха нова функционалност към своята технология за разпознаване на изображения Google Обектив (Google Lens), която позволява да копирате и прехвърляте бележки написани на ръка от телефона на компютъра си. 
За да използвате новата функция трябва да имате последна версия на Google Chrome, инсталирано приложение Google Lens за Android или iOS, и да сте влезли в своя Google акаунт. След което насочвате камерата към текстът, който сте написали на ръка, маркирате пасажа, който искате да бъде копиран, избирате "copy” и от тук нататък, може да го поставите във всеки един Google документ. Има една важна подробност, важно е почеркът да бъде четлив и ясен, в противен случай може да се получат много забавни вариации. 


В допълнение към тази функция, Google добавят и инструмент за произнасяне на маркирани думи, който позволява да чуете правилното произношение. За съжаление, на този етап е достъпен единствено за Android потребителите. 
Последните функции определено тласкът Google Lens към едно ново ниво на приложение и сме сигурни, че ще се превърне в една от най-успешните и полезни апликации.