HR в света на технологиите: Семинар на Advance Academy с гост лектор от Adastra България

HR семинар
  • 629 преглеждания

В постоянно развиващия се ИТ сектор, практическите съвети за намиране на работа от лидерите в бранша са безценни. Ние в Advance Academy знаем колко е важно да се учим от експертите. Ето защо на 15-ти ноември проведохме специален семинар за нашите курсисти от професионалните ни програми по JAVA и JavaScript програмиране, както и от програмата Quality Assurance. В събитието взе участие ръководителя на академия в Адастра България. Това беше чудесна възможност за нашите курсисти да чуят примери от реалната работна среда, както и какво е важно при планирането на кариера в ИТ. 

За лектора: 

Огнян Гуглев е ръководител академия в Adastra. Той е коуч за развитие на лидерски умения и компетенции в ИТ сектора, както и хост на подкаст за коучинг и психология “Създай Себе Си”. Завършил е в Пловдивския университет Паисий Хилендарски, специалност “Бизнес Информационни Технологии”. Огнян има 10 годишен опит като ИТ консултант и архитект на инфраструктурни решения. Освен това, има и 5 годишен опит като Project Developer. Работил е в държави като Англия, Германия и Саудитска Арабия. Огнян има силен интерес към AI и Large Language Models, като е и Prompt инженер. Неговата цел е да помага на развитието на хора и техните компетенции. 

За Adastra: 

Adastra е глобална ИТ консултантска компания, която помага на бизнеси по целия свят да създават и реализират нови възможности, като извличат максимума от техните данни. Adastra работят по проекти за водещи световни финансови, автомобилни, телекомуникационни и застрахователни компании. Опитът на компанията обхваща и работа с нови технологии като Internet of Things (IoT), Изкуствен интелект (AI), Blockchain и Robotic Process Automation. 

Обзор на семинара: 

По време на семинара бяха обсъдени теми като какво е важно в планирането на ИТ кариера, използването на AI като кариерен коуч и как да бъдем ефективни при работата с AI. Освен това, Огнян Гуглев сподели с нашите курсисти как да намират компании за кандидатстване, как да създадат своето CV, да се подготвят за интервю и как да успеят на новата си позиция като софтуерни инженери.  

HR семинарът е финалната стъпка за курсистите в професионалните програми на Advance Academy, които ще стартират своята нова кариера в най-бързоразвиващия се сектор - ИТ. Ние от Advance Academy се стремим постоянно да развиваме нашите програми, а с участието на експерти като Огнян Гуглев, които искат да споделят своят опит и знания, това е още по-лесно. 

Ако и вие имате интерес да станете част от ИТ сектора, може да разгледате професионалните ни програми, които стартират през 2024 – JavaScript Development, JAVA Development, Quality Assurance и Quality Assurance Automation