Икономически университет Варна на гости на Advance Academy

обучение
09 мар 2020
3678 преглеждания

Преди броени дни, екип студенти от най-елитната специалност Международен Бизнес в Икономически Университет - Варна, заедно с техния ръководител доц. д-р Владимир Жечев, посетиха Адванс Академи. Това е част от модула в тяхното обучение International Business Study Trip, а също така и част от програмата на образователния център за сътрудничество с висшето образованието. 

За екипа на най-голямата ИТ Академия в Източна България е изключително значение да работи в сътрудничество с висшите учебни заведения, защото пряката връзка между университета и бизнеса е мостът, по който най-лесно може да мине всеки студен и да се реализира с лекота в сектора, който е избрал. 

Студентите се запознаха с различните проекти, по които работи Академията и научиха нови неща за ИТ сектора и потенциала за развитието му и реализацията в него. Целта на срещата беше студентите да се запознаят с процеса на създаване на ИТ продукт, след което да разработят реален бизнес казус. Продуктът, който беше представен е иновативната платформа за образование iShool. Създателят на платформата Добромир Бобев сподели как се е зародила идеята, какъв път е изминат до сега и какво може да очакваме в бъдеще. Проджект Мениджъра на iShool, Виктор Тодоров показа някои от ключовите ѝ функционалности и как те я правят уникална. 

В срок от един месец, студентите от Международен Бизнес ще подготвят стратегия за успешно позициониране на платформата, като направят задълбочен анализ на конкурентите на българския и международния пазар, съставят медиен план с конкретен бюджет и представят възможностите за навлизане на международните пазари.