Икономически университет Варна на гости на Advance Academy

обучение
  • 5487 преглеждания

Преди броени дни, екип студенти от най-елитната специалност Международен Бизнес в Икономически Университет - Варна, заедно с техния ръководител доц. д-р Владимир Жечев, посетиха Адванс Академи. Това е част от модула в тяхното обучение International Business Study Trip, а също така и част от програмата на образователния център за сътрудничество с висшето образованието. 

За екипа на най-голямата ИТ Академия в Източна България е изключително значение да работи в сътрудничество с висшите учебни заведения, защото пряката връзка между университета и бизнеса е мостът, по който най-лесно може да мине всеки студент и да се реализира с лекота в сектора, който е избрал. Тази връзка помежду двете звена, помага на студентите не само в момента на  търсене и избор на работно място, но и им дава сигурност още в началния етап на обучението си, че са тръгнали по път, по който наистина ще достигнат до кариерен успех и развитие.

Студентите се запознаха с различните проекти, по които работи Академията и научиха нови неща за ИТ сектора и потенциала за развитието му и реализацията в него. Целта на срещата беше студентите да се запознаят с процеса на създаване на ИТ продукт, след което да разработят реален бизнес казус. Продуктът, който беше представен е иновативната платформа за образование iSchool. Създателят на платформата, Добромир Бобев сподели как се е зародила идеята, какъв път е изминат до сега и какво може да очакваме в бъдеще. Проджект Мениджъра на iSchool, Виктор Тодоров показа някои от ключовите ѝ функционалности и как те я правят уникална. 

В срок от един месец, студентите от Международен Бизнес ще подготвят стратегия за успешно позициониране на платформата, като направят задълбочен анализ на конкурентите на българския и международния пазар, съставят медиен план с конкретен бюджет и представят възможностите за навлизане на международните пазари. Целият проект е иновативно съчетание от две направления - програмиране и маркетинг, което дава шанс на студентите да установят по време на практиката кое е точно тяхното призвание. 

За тези, които вече са определили, че тяхното призвание е програмирането, Advance Academy има няколко обучителни програми, които са перфектна първа крачка към успешната кариера: 

  • JAVA Development - JAVA е един от най-масово използваните компютърни езици. Той служи за разработката на Андроид приложения както и различни бизнес системи за застрахователния сектор, финансовия, здравеопазване, отбрана. Виктор Тодоров, лекторът в обучението по JAVA, ще ви въведе от самото начало в този програмен език и ще ви помогне да овладеете кода като истински професионалисти. 
    Виктор е един от първите лектори на Академията, но не само това… Той е с над 10 години опит в ИТ сектора с над 200 реализирани проекта и 150+ доволни клиента, работил за Американски и Датски компании, а към момента е и Старши iOS разработчик в Айкюраси Груп.
  • JavaScript Development - JavaScript е един от най-любимите програмни езици на мнозина в наши дни. Той се използва във front-end програмирането или по-точно изграждането на потребителския интерфейс, създаването на динамични ефекти в уеб сайта. Паскал е лекторът, който ще ви превърне от напълно начинаещи в готови за работа фронтенд програмисти. Работил е за няколко международни ИТ компании, а в момента е Team Lead Developer в американската e-commerce компания Астаунд Комерс. Натрупал не малко опит и знания в сферата, той е готов да сподели всичко това със своите амбицирани курсисти. 
  • Quality Assurance - QA или още наречен качествен контрол/тестване е професията, която спада към сектора на програмирането, но изисква по-малко владеене на програмен език и повече креативно и логическо мислене. Софтуерното тестване е много актуална и търсена професия в наши дни. То играе ключова роля в разработката на всеки вид софтуер, затова и търсенето за професионалисти в сферата непрестанно расте. 
  • PHP Development - PHP е езикът, който захранва 80% от големите познати ни сайтове като Facebook и Wikipedia. Той също попада в класациите на най-използвани компютърни езици. PHP девелопърите се грижат за сървърния код на сайта или още наречено back end програмиране. Той се използва за разработка на динамични сайтове и други уеб базирани системи.

Започни своето обучение в ИТ сектора сега заедно с Адванс Академи. За повече информация може да разгледаш нашия уеб сайт или да ни откриеш в социалните мрежи.