Как да си направя Роблокс дрехи?

Как да си направя Роблокс дрехи
  • 177 преглеждания

Сигурно ти се е случвало да играеш Роблокс и да видиш някой с много готин аватар. Вероятно е похарчил доста robux, за да се сдобие с този роблокс скин… или пък не?

Всъщност и ти можеш да имаш хубави роблокс дрехи! Създаването на собствени роблокс  дрехи не е толкова сложно, колкото изглежда, и ще ти позволи да изразиш себе си по уникален начин.

Независимо дали искаш да направиш тениска със смешен надпис или панталони с любимите ти цветове, тази статия ще ти покаже как да започнеш!

програмиране с roblox роблокс advance academy курс по програмиране за деца варна
програмиране с roblox роблокс advance academy курс по програмиране за деца варна

Какви видове дрехи можеш да създаваш в Roblox?

Roblox ти дава възможност да създаваш няколко различни типа дрехи за своя аватар. Всеки тип дреха има свои характеристики и начин на създаване. Ето основните типове дрехи, които можеш да направиш:

  1. Тениски (T-Shirts) – Това е най-простият тип дреха, който можеш да направиш в Roblox. Тениските представляват картинка, която се поставя на предната част на аватара. Те не покриват цялото тяло на персонажа и са чудесен начин да започнеш със създаването на дрехи.
  2. Горници (Shirts) – Горниците са по-сложни и обхващат повече части от аватара – предна част, задна част и ръкави. Те ти дават повече възможности за персонализиране и създаване на по-детайлни и интересни дизайни.
  3. Долници (Pants) – Долниците също позволяват пълно персонализиране на долната част на тялото на твоя аватар. Можеш да съчетаваш цветовете и дизайните на долници и горници, за да направиш комплект.
роблокс дрехи роблокс скин

Безплатно ли е качването на Роблокс дрехи?

Един от често задаваните въпроси е дали създаването и качването на Роблокс дрехи е безплатно. Истината е, че това зависи от вида дреха, която искаш да качиш.

  • Тениски (T-Shirts) – Можеш да качваш тениски напълно безплатно. Това е отлична възможност за тези, които искат да експериментират със създаването на дрехи, без да се налага да харчат Robux.
  • Горници и долници – Ако искаш да качиш горници или долници, ще трябва да платиш такса от 10 Robux за всяко качване. Въпреки че е малка сума, това означава, че не можеш да качваш неограничен брой дрехи без да похарчиш Robux.

Освен таксата за качване, ако искаш да продаваш създадените от теб дрехи в магазина на Roblox, ще трябва да имаш Roblox Premium, което е абонаментна услуга. Могат да важат допълнителни такси при продажба на роблокс дрехи.

Как да си направя Роблокс дрехи

Сега, след като знаеш какви видове дрехи можеш да създаваш и какви са таксите, е време да се научиш как да създадеш свои собствени Роблокс дрехи. Ето как да го направиш стъпка по стъпка:

1. Изтегли шаблона за дрехи

Първата стъпка е да изтеглиш официалния шаблон на Roblox за дрехите, които искаш да създадеш .Можеш да ги намериш на много места онлайн, но е важно да използаш оригиналния шаблон в оригиналния му размер. Шаблоните ще ти покажат как изглежда дрехата разгъната, за да можеш да създадеш дизайна си върху нея.

роблокс дрехи роблокс скин

2. Отвори шаблона в програма за редактиране на изображения

След като изтеглиш шаблона, отвори го в програма за редактиране на изображения. Можеш да използваш безплатни програми като PhotoPea или Paint.NET, както и платени инструменти като Photoshop.

Има и готови сайтове, където можеш да рисуваш върху шаблоните. Пример за такъв е Customuse, който обаче е платен.

3. Започни да проектираш дрехата си

Това е стъпката, в която да проявиш креативност! Използвай инструменти за рисуване в избраната програмата и добавяй цветове, текстури и изображения върху шаблона. Увери се, че различните части от дрехата съвпадат добре – ръкавите, предната и задната част трябва да се съчетават гладко, за да изглеждат добре, когато аватарът ги носи.

Можеш да експериментираш с различни дизайни и да създадеш уникални дрехи, които отразяват твоя стил и интереси.

4. Запази файла

Когато си доволен от резултата, запази дизайна си като PNG файл. Това е форматът, който Roblox изисква за качване на дрехи.

5. Тествай новите си Роблокс дрехи

Можеш да видиш дали роблокс дрехите ти са сполучливи без ведната да ги качваш в платформата и да плащаш такси. Сайтове като www.ingame.clothing ти показват как изглежда изготвеният от теб шаблон върху аватар.

роблокс дрехи роблокс скин

Как да качиш своите дрехи в Roblox?

След като си създал и запазил дизайна си, е време да го качиш в Roblox. Процесът е доста лесен:

1. Влез в сайта на Roblox

Отиди на сайта на Roblox и влез в акаунта си. След това отиди в секцията „Create“.

2. Избери типа дреха, която искаш да качиш

Под „Avatar Items“ ще видиш опции за качване на тениски, горници и долници. Избери правилния тип дреха за твоя дизайн.

3. Качи своя файл

Натисни бутона за качване и избери PNG файла, който си създал. Увери се, че си избрал правилния файл, тъй като веднъж качен, дизайнът не може да се промени.

4. Име и описание

След като качиш файла, ще трябва да дадеш име на своята дреха и да добавиш кратко описание. Измисли нещо, което да бъде интересно за другите играчи, ако планираш да продаваш дрехата си.

5. Качи и плати (ако е нужно)

Ако качваш горница или долница, ще трябва да платиш 10 Robux, за да финализираш качването. Тениските са безплатни за качване. След това можеш да ги носиш на своя аватар или да ги предложиш за продажба.

Създаването на Роблокс дрехи е забавен и креативен начин да изразиш своя стил и да направиш аватара си уникален. Но това не е единствената възможност да правиш интересни и полезни неща в играта!

В Advance Academy Kids можеш да се научиш как да създаваш свои собствени игри, които да публикуваш и да играеш с приятели! Това правим по време на курса “Програмиране с Roblox” за деца.

Учим се как да строим готини терени за игра, как да използваме готовата библиотека от 3D елементи като сгради, автомобили и украси, и използваме езика за програмиране Lua, за да дадем правила на играта си.

Правим obby-та, състезания с автомобили, страшни игри и още много различни, интересни проекти. Звучи забавно, нали? Запиши се сега и се научи как сам да правиш игрите, които искаш да играеш!