Как ученик на 14 години стана милионер, създавайки игра за iPhone

Как ученик на 14 години стана милионер, създавайки игра за iPhone
21 фев 2020
2332 преглеждания
© AdvanceAcademy

В поредица от няколко статии ще Ви запознаем с млади хора, които използваха уменията си да програмират, за да станат … милионери.

Tова е още едно доказателство, че не са необходими дълги години опит, за да берете плодовете от положения труд и усилия.

Робърт Най:

Роден през 1996 г., Робърт Нaй е на 14 години, когато приятелите му го предизвикват да се опита да направи приложение за iPhone. Идеята му се струва интересна, но вместо приложение се спира на игра. Но Робърт няма никакъв предишен опит или знания в програмирането. Започва проучване свое проучване какво е необходимо, като решава да започне от наличната литература в местната библиотека. 

Един месец след като идеята се появява, ученикът успява да прочете няколко книги за програмиране и с наученото да произведе 4000 отделни реда код, завършвайки играта си Bubble Ball. Инвестицията за уеб приложението се състои в закупуване на нов Macbook и подходящи софтуерни лицензи, които достигат сума от общо 1200 долара, предоставени от родителите му.

Bubble Ball:

Bubble Ball е пъзел игра, базираща се на физическите закони. Тя включва 72 нива и е пусната през декември 2010 г., като е  изтеглена 2 милиона пъти от Apple App Store още през първите две седмици. Пъзелите в игрите варират от прости до изключително предизвикателни, като след всяко завършено ниво ви предоставят инструменти, които да използвате на следващото. През 2011 г. Bubble Ball е избран за приложение на седмицата от Ansca Mobile и все още стои на под № 3 в „Залата на славата на Ansca Mobile“.

Играта е изтеглена над 16 милиона пъти, a текущата версия е достъпна както в Apple App Store, така и в Google Play Store безплатно. В един момент Bubble Ball бе успял да измести Angry Birds от първото място в списъка на безплатни игри в Apple App Store.

Нивата на играта са сортирани не само по трудност, но и по предоставените атрибути. Най-лесните нива са били решени от повече от 60% от потребителите, които са изтеглили приложението, по-трудните нива са били решени само от 10%, а най-трудното ниво е било решено само от 8% от играите.

Неща, които трябва да знаете за Робърт Най:

  • Той проектира първата си игра, Bubble Game, на 14-годишна възраст. Тя е изтеглена 2 милиона пъти само две седмици след пускането ѝ. Това прави Робърт Най милионер.

  • Осмокласникът е създал собствена компания Nay Games за разработване на мобилни игри.

  • Ученикът разработва някои от нивата на играта с помощта на майка си.

Ако разработването на игри ви се струва интересно, Адванс Академи ще стартира обучение по Game Development през Април.