Каква е ползата от STEM обучение за децата

STEM за деца
07 яну 2020
3591 преглеждания

Science, technology, engineering and mathematics ( наука, технологии, инженерство и математика ) или съкратено STEM. Това е учебна програма базираща се върху четирите водещи дисциплини в 21 Век, като вместо да се изучават поотделно се интегрират в една цялостна програма за обучение, която поставя акцент върху подготовката на бъдещите поколения да бъдат успешни в кариерата си. Изследвания в областта на образованието сочат, че децата с уменията, придобити от STEM образованието, често надхвърлят в постиженията си във всяка област от професионалното си развитие, тези придържайки се към традиционните методи на обучение. 

Търсенето на работодателите за STEM квалификации и умения е голямо и ще продължи да се увеличава в бъдеще. В момента 75 на сто от работните места в най-бързо развиващите се индустрии изискват работници, притежаващи STEM умения.

Умения, получени от STEM образованието:

Фокус се поставя върху практическото обучение, а не сухата и скучна за учениците теория. Идеята на STEM е знания, които могат да се приложат в реалния свят и ежедневието, разработването на различен набор от уменията на 21 век, като математика и информационни технологии, и развитието на креативно мислене. 

Уменията на 21-ви век включват медийна и технологична грамотност, висока производителност, социални умения, добра комуникация, гъвкавост и инициативност. Допълнителните умения, които децата ще постигнат чрез STEM образование включват решаване на проблеми, критично мислене, креативност, любопитство, вземане на решения, лидерство, предприемачество, приемане на неуспех и други. Независимо от бъдещия кариерен път, който биха избрали, тези умения са основополагащи към подготовката им да бъдат сред успешните иноватори на новото време.

Как да подготвим бъдещите поколения да бъдат иноватори:

Подготовката на днешните деца да станат новатори и изобретатели на утрешния ден започва с модерното образование. Адванс Академи разработи една от най-успешните авторски STEM програми за ученици от 1 до 12 клас. Над 400 деца от всички възрасти преминаха успешно обученията на най-голямата Софтуерна Академия в Източна България.


На 25 Февруари ще стартира второ издание за тази учебна година на курса по Уеб Програмиране за ученици.