Какви инструменти може да използвате за видео съдържание в Instagram?

Instagram marketing
  • 2834 преглеждания

Потребители на Instagram обичат видеата, и ако една снимка може да каже 1000 думи, то видеото може да ви помогне да кажете много повече. Видеото предлага възможност да покажете вашата личност, екип и истории по по-завладяващ начин. То е един от най-добрите инструменти на всеки маркетинг специалист. За щастие, Instagram също обича видеата и прави видео маркетинга СУПЕР достъпен за всеки, благодарение на 5-те видео формата, които предлага: Reels, Live, IGTV, Stories и видео публикации. Алгоритмите на социалните мрежи можем да кажем, че изревнуваха потребителите си от Tik Tok алгоритъма :) Затова и можете да усетите засилване на активността в профила ви под някои видео пост в сравнение със снимка. 
От маркетинг гледна точка можем смело да твърдим, че видео формата в една кампания увеличава значително възвръщаемостта на инвестициите, тоест е много по-ефективен и успешен инструмент в сравнение със статичните реклами. Какво е дигиталният маркетинг и как се прави маркетинг кампания може да научите в курса на Адванс Академи - Digital Marketing Basics. 
Възможностите за видео са много, което дава възможности на маркетолозите да разказват истории и да достигнат до своята аудитория.

Кой видео формат е най-подходящ за вас?

Може да решите да използвате всички от тях или да се насочите само към един. Ние ви препоръчваме да разнообразявате както с различните видео формати, така и да се стараете да имате и статично, и видео съдържание във вашия профил.

Какво представлява всеки един видео формат?


Instagram stories са 15-секундни видеоклипове, които изчезват след 24 часа. Сторитата могат да бъдат записани чрез плъзгане надясно от началния екран или чрез докосване на иконата плюс и избор кликнете Стори. Те могат да бъдат качени и от библиотеката със снимки. Към всяко стори може да се добавят интерактивни елементи като филтри, емоджита, етикети и стикери. Създавайте интеракция с потребителите си, за да може вашите сторита да бъдат по-ангажиращи. Това ще увеличи цялостното представяне на вашия профил. Въпреки своята краткотрайност Instagram Stories не престават да са популярни и прогнозираме, че и за напред ще си остане така. Този формат е подходящ избор, ако искате да споделите нещо от деня си с вашата аудитория, да зададете въпрос или да стимулирате активност или друго действие.  
Видео публикациите са оригиналният видео формат на Instagram. Видео публикациите се добавят по същия начин, по който се публикуват изображения: с помощта на вградената камера на Instagram или качване от библиотека със снимки. След като бъдат публикувани, хората могат да се ангажират с харесвания, коментари и споделяне. 
Instagram Live позволява на хората да стриймват. Излъчванията на живо се стартират чрез плъзгане надясно или докосване на иконата плюс и превключване към На живо. Броят на зрителите, гледащи живото излъчване се показва в горната част на екрана и хората могат да се ангажират, като добавят коментари или емоджи реакции. 
IGTV е форматът на Instagram за видео, което може да е с продължителност над 1 минута до 60 минути. Видеото предназначено за IGTV трябва да бъде предварително записан и каченo. Всички IGTV видеоклипове се показват в специален раздел в потребителския профил на потребителя.  
Reels е най-новият видео формат на Instagram. Вдъхновени от Tik Tok, тези 15-30-секундни клипове могат да бъдат създадени с камерата на Instagram или качени от Фотобиблиотеката. Този формат е най-подходящ, ако имате за цел да разширявате своята аудитория и да достигнете до нови хора. Това се случва благодарение на алгоритъма, вдъхновен от Тик Ток, при който съдържанието се показва на хора, които не са ваши последователи, но се интересуват от същите теми като вашите. 
Ако искаш да се реализираш в Social Media маркетинга или просто искаш да развиеш професионално своя бизнес или инфлуенсърски профил, то обучението на Advance Academy Digital Marketing Basics е перфектния избор за теб.