Какво да очакваме от лятната академия по програмиране за деца на Advance Academy?

Какво да очакваме от лятната академия по програмиране за деца на Advance Academy
 • 53 преглеждания

Като родители искаме да гарантираме, че лятото на децата ни ще бъде изпълнено със забавни, но и продуктивни дейности.

Лятната академия по програмиране за деца на Advance Academy предлага вълнуващ набор от курсове, предназначени да въведат децата на възраст от 1 до 12 клас в света на програмирането.

Курсовете ни са не само образователни, но и развлекателни, което ги прави подходящи за младежи, нетърпеливи да изследват технологиите. Ето какво можете да очаквате от лятното ни училище по програмиране.

Advance Academy предлага разнообразни курсове, съобразени с различни интереси и нива на умения:

Нека да се запознаем с всеки курс, за да разберем какво включва и как може да бъде от полза за вашето дете.

Летен курс по програмиране със Scratch

Курсът „Програмиране със Scratch“ е предназначен за по-малки деца, които тепърва започват своето приключение в областта на програмирането.

Scratch е визуален език за програмиране, който улеснява децата да създават свои собствени интерактивни истории, игри и анимации с помощта на блоково програмиране.

Какво да очаквате:

 • Увлекателна учебна среда: Курсът осигурява развлекателна и интерактивна среда, в която децата могат да научат основите на програмирането чрез забавни дейности.
 • Основни понятия: Децата ще научат основни концепции за програмиране, като цикли, променливи и условия.
 • Творчески проекти: По време на курса децата ще работят по творчески проекти, които им позволяват да приложат наученото по практически начин.

Ползи за детето ви:

 • Креативност: Scratch помага на децата да развият своята креативност, докато проектират и програмират свои собствени проекти.
 • Умения за решаване на проблеми: Курсът насърчава решаването на проблеми и логическото мислене, които са основни умения в програмирането.

Летен курс по уеб програмиране с HTML и CSS

Курсът „Уеб програмиране с HTML и CSS“ запознава децата с основите на уеб разработката. HTML и CSS са основополагащите езици на уеб и този курс осигурява практически подход към изучаването им.

Какво да очаквате:

 • Интерактивно обучение: Курсът включва интерактивни уроци, в които децата могат да видят непосредствените резултати от своето програмиране.
 • Изграждане на уеб страници: Децата ще научат как да създават и оформят свои собствени уеб страници от нулата.
 • Умения за работа в реалния свят: В края на курса учениците ще имат солидни познания за това как се създават сайтове и как функционират.

Ползи за детето ви:

 • Технически умения: Този курс дава на децата ценни технически умения, които са от значителна полза за днешния дигитален свят.
 • Повишаване на увереността: Създаването на собствени уеб страници дава на децата чувство за постижение и повишава увереността им в техните способности.

Летен курс по програмиране с Minecraft

Курсът “Програмиране с Minecraft“ използва любимата на всички игра Майнкрафт, за да научи децата на основните концепции в програмирането.

Minecraft Education Edition е версия на играта, предназначена за образователни цели, което я прави отличен инструмент за преподаване на програмиране.

Какво да очаквате:

 • Забавление и нови знания: Курсът съчетава забавлението от играта Minecraft с образователни уроци по програмиране.
 • Основи на програмирането: Децата ще научат основите на програмирането, като използват блоково програмиране.
 • Творчески предизвикателства: Курсът включва различни творчески предизвикателства, които изискват от децата да използват логическо мислене, за да решават проблеми и да създават проекти в рамките на играта.

Ползи за детето ви:

 • Интерес към ученето: Използването на платформа, която децата вече обичат, прави ученето по-ангажиращо и приятно.
 • Приложно обучение: Децата могат веднага да приложат наученото, като модифицират играта, което затвърждава разбирането им за концепциите за програмиране.

Летен курс по програмиране с Roblox

Подобно на курса за Minecraft, в курса „Програмиране с Roblox“ използваме популярната игра Roblox, за да учим програмиране.

Чрез Roblox Studio децата могат да създават и споделят свои собствени игри, което я прави идеална среда за изучаване на разработката на игри.

Какво да очаквате:

 • Разработване на игри: Децата ще научат как да създават свои собствени игри с помощта на Roblox Studio и езика за програмиране Lua.
 • Интерактивни уроци: Курсът включва интерактивни уроци и практически проекти, които превеждат учениците през процеса на създаване на игри.
 • Споделяне на проекти: Учениците могат да споделят творенията си с общността на Roblox и с приятелите си, да получат обратна връзка и да подобрят проектите си.

Ползи за детето ви:

 • Творчество и сътрудничество: Курсът развива творчеството и насърчава работата в екип, тъй като учениците работят по проекти заедно.
 • Развитие на технологичните способности: Децата ще развият умения за програмиране и проектиране на игри, които могат да бъдат основа за бъдещо обучение или ново хоби.

Летен курс по въведение в изкуствения интелект

Курсът „Въведение в изкуствения интелект“ запознава децата с вълнуващия свят на изкуствения интелект. Курсът обхваща основните концепции за AI и как той може да се прилага в различни области.

Какво да очаквате:

 • Основни концепции за AI: Децата ще се запознаят с машинното обучение, невронните мрежи и други основни концепции за ИИ.
 • Практически проекти: Курсът включва практически проекти, в които учениците могат да създават прости модели с изкуствен интелект - разпознаване на обекти, чатботове, игри и др.
 • Ориентирано към бъдещето обучение: Децата ще проучат какви реални приложения има изкуственият интелект и как може да изглежда бъдещето му.

Ползи за детето ви:

 • Разширени знания: Този курс осигурява базово въведение в теми за напреднали, като подготвя децата за бъдеща работа с технологиите.
 • Критично мислене: Разбирането на изкуствения интелект помага на децата да развият критично мислене и аналитични умения.

Защо да изберете Advance Academy?

Лятната академия по програмиране на Advance Academy предлага няколко предимства:

Опитни лектори: Курсовете се водят от опитни лектори, които са експерти както в сферата на технологиите, така и в работата с деца.

Малки групи: Местата в групите ни са ограничени, за да гарантираме, че всяко дете получава индивидуално внимание и подкрепа.

Практическо обучение: В курсовете ни наблягаме на практическото обучение, което позволява на децата да прилагат наученото и да усвоят материала по-добре.

Гъвкав график: Курсовете са организирани в групи в различни часове, за да се съобразим и да улесним родителите.

Лятната академия по програмиране за деца на Advance Academy е отлична възможност за деца и младежи на възраст от 6 до 18 години да опознаят света на програмирането.

Независимо дали детето ви се интересува от създаване на собствени игри, изграждане на уеб сайтове или изучаване на изкуствения интелект, ние имаме курс, който ще го ангажира и вдъхнови.

Детето ви не само ще се забавлява, но и ще развие ценни умения, които ще са му от полза в бъдеще.