Какво има на бюрото си един програмист?

Advance Academy програмист
20 ное 2020
2302 преглеждания

Работното място независимо от професията винаги има щипка лично предпочитание. Това е мястото, където прекарваме голяма част от времето си. Работното място може да говори много за човека, на когото принадлежи.

Разбира се всяка една професия има специфични задължителни реквизити, които трябва да присъстват. Ще говорим по специално за хората, които работят на бюра. Например за един счетоводител задължителният атрибут, който ще откриете на бюрото му е калкулатор (кажете, ако не е така), при един дизайнер ще присъстват цветови палитри. Но какво присъства на работното бюро при един програмист. Може би Ви хрумват различни идеи.


Ето какво намерихме ние по бюрата на ИТ-та: 

  • Клавиатура/мишка – това е задължително да присъства. В случай на липса би била доста съмнителна работата на въпросния ИТ. Нещо по необичайно за тези два атрибута може да се яви подложката за мишка. И защо ли?

  • Един, два или повече монитора – да, това не бива да ви изненадва. Често на програмистите им се налага да използват повече монитори от обикновените потребители. Това е тясно свързано и с магията, която сътворяват с кода.

​​​​​

  • Слушалки – те са толкова ценни за програмистите, може би заемат едно и също място с мишката и клавиатурата. Един девелъпър не може без тях. Освен да им служат като вдъхновение, докато слушат любимата си музика, пишейки код, те са важни, защото част от работата им е свързана с конферентни разговори. А когато работиш в офис с 10, 20 или 50 колеги, и част от тях са също в “call”, резултат няма да има.
  • Чаша с кафе – изключително задължителен атрибут. Един шеговит израз е, че “programmers turn caffeine into code”. Със сигурност е минимален броя на програмистите, които не употребяват кафе. Те пият кафе не само сутрин, пият дори в 18 часа или 21 часа. И не защото ще купонясват цяла вечер. Известно е, че за някои програмисти музата им на писане идва в тъмните часове на денонощието.
  • Цвете – хмм, може да ви звучи невъзможно, но има представители от програмистите, чиито предпочитания от задължителни предмети на бюрото са именно цветята. 

  • Играчка – почти на всяко едно бюро на девелъпър може да откриете играчка. Те символизират различни предпочитания на ИТ-та. Това може да е малка фигурка от филм (обикновено анимационен), фигурка на известна личност или друга малка забавна играчка.

Това със сигурност не е целия списък с изненадващи неща, които ще срещнете на работното място на един програмист.