Какво всъщност са любимите Инженерни лаборатории за деца от 1 до 7 клас на Advance Academy

Какво всъщност са любимите Инженерни лаборатории за деца от 1 до 7 клас на Advance Academy
  • 2932 преглеждания

Програмирането от ранна детска възраст е полезно и причините са безброй. От развиване на креативност, иновативно и алгоритмично мислене и до кариерно развитие. Повечето деца се сблъскват с технологии, като смартфони, видео игри и таблети още преди да говорят правилно, но разбирането на основите на програмирането помага на децата да разберат много по-добре как всъщност работят тези технологии. И въпреки, че може да е трудно да си представите как деца на крехка възраст могат да разберат нещо толкова комплексно, всъщност програмирането за деца може да бъде много забавно и завладяващо, особено когато бъде разнообразявано с други занимания. 

И тъй като технологиите са навсякъде, все по-достъпни, все по-използвани, заемат все по-голяма част от ежедневието ни, ние в Advance Academy сме новатори и вярваме, че нашите деца заслужават най-доброто. Това е и основната причина да разработим нашите Инженерни лаборатории за всички деца от целогодишните ни курсове, които са част от общата програма Computer Science за деца от 1 до 7 клас. Те се провеждат след края на всеки модул от курса, като всяка инженерна лаборатория е с различна тематика спрямо курса. История на мобилните телефони, състезания с дронове, програмиране на дронове, работа с разширена реалност са само част от лабораториите, които провеждаме през годината. А в следващите редове може да прочетете какво представлява всяка лаборатория:

Управление на дронове

В този ден ще поговорим за това как дроновете летят, пазят баланс, връщат се при нас, ориентират се в обстановката и правят зрелищните видеоклипове, които сме свикнали да виждаме. Всеки курсист ще има възможност да управлява един от 5-те професионални дрона на академията, а накрая състезание между курсистите ще покаже, кой е усвоил най-добре наученото.

Програмиране на дронове

По време на тази инженерна лаборатория курсистите ще могат да програмират сами дронове. Те ще имат възможността да управляват дроновете с помощта на програмни блокове с команди от платформата Scratch.

Състезание с дронове

В този ден ще научим как дроновете летят, пазят баланс, ориентират се в обстановката и правят снимки и зрелищните видеоклипове, които сме свикнали да виждаме. Всеки курсист ще има възможност да управлява един от 5-те професионални дрона на академията, а накрая състезание между курсистите ще покаже, кой е усвоил най-добре наученото.

Хардуерна лаборатория

Тази инженерна лаборатория ще постави фокус върху хардуера и хардуерните компоненти. По време на лабораторията курсистите ще научат повече за компютрите, какво има в тях, различните части и компоненти. Освен това всички курсисти ще сглобят и разглобят собствен компютър. Ще конфигурират първоначалните настройки и ще се запознаят с най-важните приложения и програми.

3D лаборатория

По време на 3D лабораторията всеки курсист ще се запознае с това какво е 3D принтиране, какво представлява, как функционира и какъв софтуер се използва. Всички курсисти ще рисуват и създават най-различни неща с 3D химикал.

Креативна лаборатория с 3D пъзели

Тази инженерна лаборатория ще бъде насочена към развиване на креативността и логическото мислене на курсистите. В нея всички ученици ще изрязват, сглобяват и редят 3D пъзели и части.

История на телефоните

По време на тази лаборатория курсистите ще се запознаят с историята на мобилните телефони. Ще разберем кога са изобретени, ключови моменти в развитието и иновациите на мобилните телефони, както и кои са били едни от най-популярните мобилни телефони през годините.

Обогатена реалност - AR

В тази лаборатория курсистите ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея те ще разпечатат лист хартия с различни рисунки, които могат да се оцветяват или дорисуват, след което чрез сканиране с приложение изобразената фигура от листа започва да се движи като 3D през приложението на телефона.

Обогатена реалност - AR игри

Тази инженерна лаборатория е продължение на предишната. Тук главните герои от приложенията ще оживяват, ще изпълняват мисии, ще бъдат действащи лица в различни игри, ще събират точки и ще преминават през препятствия и нива.

Google приложения с изкуствен интелект

Тази лаборатория ще постави фокус върху изкуствения интелект (Artificial Intelligence). Ще научим какво представлява, какви видове изкуствен интелект има, къде се използва и ще дадем различни примери. Също така ще разгледаме някои Google приложения, които работят с изкуствен интелект.

В Advance Academy се стремим да предоставим едно уникално учебно преживяване за всички деца, които са част от академията. В свят, в който технологиите са част от ежедневието ни, е важно да погледнем напред в бъдещето и да подготвим децата за професиите на бъдещето.