Кои са най-богатите YouTube-ри

Кои са най-богатите YouTube-ри
  • 5779 преглеждания

Да бъдеш “звезда” обикновено означава да си или актьор, или певец, може би спортист, или да си придобил известност с някакъв скандал. 

Социалните медии успяха да променят изцяло начина, по който разбираме света. Това е и причината, медии като YouTube и Instagram, да създадат субкултура от Инфлуенсъри, които придобиха завидна популярност и се смятат за едни от най-големите звезди днешно време.

И така, кой е най-богатият YouTube-ър?

Тези известни за някои, а за други непознати, личности, спечелили слава благодарение на социалните медии, печелят милиони долари всяка година. Това, което правят е да качват ежедневното или ежеседмично vlog (видео) съдържание по своите канали. Ако не сте запознати от близко с лайфстайла на въпросните влогъри, може би ще се учудите, че сред тях има такива, които реализират над 50 милиона долара годишен приход.

10.Lilly Singh: 14 милиона долара

Лили, известна още като Superwoman, е събрала близо 15 милиона фенове в своя YouTube канал. Известна е със своите комедийни видеоклипове, в които често включва и известни личности или прави скечове за тях. Лили е била и домакин на  късно токшоу по NBC през изминалия септември.

9. Sean McLoughlin: $16 милиона долара

Шон Маклафлин, известен още като Jacksepticeye, е професионален геймър, който има повече от 23 милиона абонати на своя канал в YouTube.

Той не само публикува комедийни скечове на своята страница, но и е станал известен с коментарите си в различни игри. През 2019 е номиниран за награда „Choice Gamer“, в категория “Избор на тийнейджърите” .

8. Anastasia Radzinskaya: $18 милиона долара

Анастасия Радзинская е руско-американска YouTube-ърка, която в момента е едва на 6 години и е една от най-големите звезди-деца на стрийминг платформата. Настя, или както още е известна “Stasy”, е с общо над 117 милиона абонати в различните си канали в YouTube. Шестгодишното момиченце вече говори три езика - руски, английски и испански и е създава viral видеоклипове, в които се представя  като "Стейси", както се казва ѝ създадената от нея марка детски играчки. Както може да се досетите занимава се с всичко, което децата харесват - песни, игри и всякакви щуротии, което заснема най-често с баща си. 

Според Forbes, многобройните канали и сделки с марката на Анастасия, “Stasy”, са ѝ спечелили “скромната сума” от 18 милиона долара през 2019 г. 

7. Logan Paul: $19 милиона долара

Logan Paul, който е роден през 1995 година, е доста противоречив YouTube-ър. Младият влогър си пада по това да прави малко възмутителни за аудиторията видеоклипове. Заснетото от него е изпълнено, както с весели шеги, така и със заснемането на доста странни ситуации. Въпреки нелогичните си на моменти видеа, си печели трайна и вярна аудитория.

Една от най-скандалните му vlog изяви е преди 2 години, когато качва видео на мъртво тяло, докато е на снимки в Япония. Въпреки, че загуби известна подкрепа след въпросното видео, той все още се нарежда като един от най-печелившите в YouTube.

6. Jake Paul: $19 милиона долара

Следвайки стъпките на големия си брат, Джейк Пол определено е едно от най-големите имена в YouTube. Той е едва на 23 години, а има завидна сума пари в сметка. Най-често, това което заснема заедно със своя екип от влогъри, наречен „Team 10”,са доста откачени и скъпи партита.

Наскоро Джейк направи няколко клипа заедно с 22-годишната си колежка, влогърка - Тана. Двамата се срещат от няколко месеца и наскоро се ожениха. Твърди се, че връзката им е един голям PR, което не би учудило никого, предвид попрището им.

5. Felix Kjellberg: $20 милиона долара

Феликс, известен като Pewdiepie, е влогър, които има завидните 103 милиона последователи в YouTube. Той е про геймър, който или снима докато играе някоя от любимите си компютърни игри, или създава комедийни видеоклипове от 2010 г. 

С линията за облекла и сделките с рекламодатели, които сключва, не сме изненадани, че той е натрупал това “малко” богатство за по-малко от 10 години.

4.Colleen Ballinger: $30 милиона долара

Известна с  артистичния си персонаж, Miranda Sings, Колин Болингер е един от най-големите инфлуенсъри в бранша. Тя има значително влияние в социалните медии, като освен това е и комедиант, разширявайки дейността си до седмични влогове и две предавания в Netflix, които успешно трупат долари в сметката на темпераментната дама. Интересното е, че има последователи както с реалното си име, така и с измисления си персонаж.

Тя дори е обиколила света под своята псевдо-личност и е голяма приятелка със знаменитости като Ариана Гранде, за която прави няколко комични видеа.

3. Daniel Middleton: $45 милиона долара 

Даниел Мидълтън, известен още като DanTDM, е един от най-големите професионални геймъри в YouTube. Той стартира своя канал през 2012 г., играейки хитовата сред геймърите игра Minecraft. Даниел редовно публикува видеоклипове, показвайки как играе най-различни игри за своята 22 милионна публика от последователи.

Даниел също участва в собствен мини-сериал в YouTube и публикува роман, който успява да влезе в списъка на New York Times Best Seller list.

2. Ryan Kaji: между $30 и $100 милиона долара

Райън Кажи, е едва 8-годишен, но е определян от Forbes като най-добре платения YouTube-ър за 2019 г. с отчетен доход от 26 милиона долара. След като стартира видео кариерата си през 2015 г., малкото момче създава и собствена марка, за да включи собствени стоки и играчки.

С многобройните бизнес начинания на малкия Райън, той има отчетени приходи от приблизително 100 милиона долара за трите му години “слава”. Никак не се справя зле финансово за крехката си възраст.

1.Jeffree Star: $50 милиона долара:

Гуруто на красотата Джефри Стар редовно публикува видеоклипове, в които коментира продукти за грим, разисква Холивудски драми или просто говори за личния си живот. Инфлуенсърът е имал големи вражди в социалните медии с клана Кардашиян-Дженър, както и с Джеймс Чарлз и други.

Джефри е много уважаван в общността на красотата. Популярната му марка за грим, Jeffree Star Cosmetics, определено е  вдигнал високо летвата за всички влогъри.